Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Garnek peka

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lavaa
Plażowicz
Garnek peka

Nieprzeczytany postnapisał(a) lavaa » 16.03.2014 22:12

Mam taką wielką prośbę; mianowicie szukam kogoś kto mieszka w Chorwacji i kupiłby mi i wysłał żeliwny garnek do peki 50cm. Kupiłem ostatnio jak byłem blaszany zestaw , ale nie mieści mi się do mojego kominka i leży bezużyteczny niestety bo za duży. Oczywiście wysłałbym najpierw pieniądze na konto. Jeżeli macie tu kogoś uczciwego kogo możecie polecić to dajcie nicka lub inny namiar. Wiem , ze te garnki można nabyć w Bauhausie lub w Pevecu firma Sebastijan i kosztuje około 400 kun o ile dobrze pamietam z zeszłego roku.Kupiłbym sobie sam , ale niestety moja żona nie chce słyszeć o siódmym wyjeździe do cro.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 17.03.2014 09:00

Cześć.

Z tego co pamiętam to user Dziadek Maciek może Ci pomóc. Zagadaj.

Pozdrawiam
lavaa
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lavaa » 17.03.2014 10:23

próbowałem napisać do Dziadka ,ale wyskoczył mi taki komunikat
"Nie masz uprawnień do wysyłania prywatnych wiadomości. ". Może jak byś był taki miły i zagadał go ,żeby tu wpadł byłbym wdzięczny.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 17.03.2014 10:24

lavaa napisał(a):próbowałem napisać do Dziadka ,ale wyskoczył mi taki komunikat
"Nie masz uprawnień do wysyłania prywatnych wiadomości. ". Może jak byś był taki miły i zagadał go ,żeby tu wpadł byłbym wdzięczny.

Spoko - poszło.
:papa:
lavaa
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lavaa » 17.03.2014 10:51

Dzękuję
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 17.03.2014 12:06

Na dzień dzisiejszy nic nie pomogę. To co miałem rozeszło się, moja sprawdza się wyśmienicie (nie sprzedam).
Niestety osoba, która zajmowała się sprowadzaniem w/w produktu przestała widzieć w tym interes, cena peki w Polsce jest zdecydowanie wyższa od różnych kociołków żeliwnych, bardziej u nas popularnych. Takie mam nadal w ofercie, będzie także powiększana. Kociołek jest jednak łatwiej zrobić, wystarczy zwykłe ognisko, peka niby też obok ognia pod żarem może stać, lepiej wygląda na dużym grillu.
W dzisiejszych czasach możesz zamówić u producenta i przyśle, oczywiście jeśli koszty będą do przyjęcia.
Gdzieś podawałem namiary na producenta mojej peki, nie mam możliwości sprawdzenia, peka jest na Mazurach.
Wiem, że to był ktoś z Hvaru, z Sv. Nedjelja.

Obrazek

Obrazek

Smacznego

Ps odpowiedź na prośbę Vjetara :D
lavaa
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lavaa » 17.03.2014 14:12

hmm..szkoda Dziadku :(
Możecie jeszcze kogoś polecić? A może ktoś ze stałych i zaufanych bywalców forum jedzie do Cro w najbliższym czasie to kupiłby mi sprzęt..dołożyłbym jakiś grosz za fatygę..
lavaa
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lavaa » 17.03.2014 14:57

Smacznego

hehe złośliwa menda ...:)
lavaa
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lavaa » 18.03.2014 10:03

Pisalem do producenta garnkow "Sebastijan "w Chorwacji ale odpisal , ze nie wysle do Polski pomimo tego ze zaproponowalem wczesniejszy przelew. Jeszcze mu odpisalem powolujac sie na przyjazn polsko-chorwacką ale pewnie nic z tego.. bardzo zalezy mi na tym garnku ...jezeli ktos jest w stanie to pomozcie.
arb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arb » 18.03.2014 10:22

Na kiedy to potrzebujesz?
lavaa
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lavaa » 18.03.2014 12:47

Generalnie chcę mieć ten garnek, a wiadomo im szybciej tym lepiej .... kiedy tam będziesz?
arb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arb » 18.03.2014 13:56

lavaa napisał(a):Generalnie chcę mieć ten garnek, a wiadomo im szybciej tym lepiej .... kiedy tam będziesz?

Zorientuję się jakie mam opcje i dam Ci znać na PW. Daj mi chwilę abym mógł rozeznać co i jak.
slawekewa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekewa » 23.03.2014 20:51

Może z innej beki :D
Czy wiecie gdzie można kupić mięso kozie lub baraninę w Polsce, dokładnie w Wielkopolsce. Myślę ,że to trzeba spróbować ispod peke. :D
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 24.03.2014 18:44

lavaa napisał(a):Generalnie chcę mieć ten garnek...

Znalazlam cos na niemieckich stronach.
Mozna zamowic - podobno sprowadzane z Chorwacji.
Ceny: 40cm - 109,95 € ; 50cm - 149,59 € plus koszt wysylki.
Nie znam cen peki w Cro.,ale te jakies wysokie mi sie wydaja... :?
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 24.03.2014 18:53

Są podobne do chorwackich, są właśnie powodem, że w Polsce trudno sprzedać pekę.
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies