Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Garda (IT) i Bohinj (SLO)

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Niśka
Odkrywca
Garda (IT) i Bohinj (SLO)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niśka » 19.01.2010 10:20

Hej, zastanawiam się nad wyjazdem nad jezioro Garda i jezioro Bohinjskie. Ktoś był? Możecie polecić jakąś fajną miejscowowść nad tymi jeziorami?

Z góry wielkie dzięki :)

P.S. Oczywiście, po jeziorach czas na kilka dni w CRO. Tym razem może wyspa KRK :lol:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 19.01.2010 10:30

Ktoś był. :)
Limone
Ale jako "stary wyjadacz" już pewnie przeczytane.
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 19.01.2010 10:50

Troszkę o jez. Bohinj o okolicy przeczytasz w naszej relacji :D
forum/viewtopic.php?t=17742&start=0

pozdrawiam krajankę :hearts:
JoannaG
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoannaG » 19.01.2010 11:06

My w wakacje byliśmy w Słowenii, wprawdzie bliżej jeziora Bled ale w okolice Bohinj też się zpuszczaliśmy :)
Dla mnie najfajniejszy nad Bohinj był Ribcev Laz, bardzo mi się tam spodobało :) Wiecej w mojej relacji :lol:

Pozdrawiam :)
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 19.01.2010 11:07

nad Garda bylismy na jakims campie ktorego nazwy w tej chwili nie pamietam. ladnie polozony, ladne widoczki, czysta ciepla woda
Niśka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niśka » 20.01.2010 09:22

fiolek napisał(a):Troszkę o jez. Bohinj o okolicy przeczytasz w naszej relacji :D
forum/viewtopic.php?t=17742&start=0

pozdrawiam krajankę :hearts:

Wielkie dzięki! Super relacja :) My byliśmy w Bledzie także okolice mamy zaliczone. Pojechalismy do Bohinj i to jeziorko nas urzekło...

Jeszcze raz dzięki za wszytskie infa.
tomekm67
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomekm67 » 20.01.2010 09:35

Byłem w 2007 roku nad Gardą w Peschiera del Garda na kampingu Bella Italia. Miasteczko i kamp śmiało polecam.
Więcej mogę napisać na maila.
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 20.01.2010 09:42

....na temat Gardy "deczko" tutaj:

https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=26084&start=45

Pozdrawiam
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 20.01.2010 10:30

Zateskniliśy za Cro... popatrzylismy na ceny upatrzonych apartamentów, ujrzeliśmy niezwykły wzrost cen (od roku 2007 np nasz apartament w Podacy zdrożał o prawie 1/3) i .... wróciliśy wspomnieniami do gardy, gdzie spędziliśy wakacje 10 lat temu.

Kapiszonek jest na tyle duży, by spędzić 2 pełne dni w parkach atrakcji, a pozostałe pozwiedzać ze staruszkami okoliczne miasteczka wokół jeziora, Weronę, Mediolan. Szykują się aktywne 2 tygodnie, najprawdopodobniej w pierwszej połowie sierpnia.

10 lat temu mieszkaliśmy na zachodnim wybrzeżu jeziora - camping Fornella. Byliśmy jedynymi Polakami na campingu i miało to swój urok (dużo, dużo ciszej niż w okolicach Rimini, gdzie był najazd Polaków na camp).

W tym roku szukamy czegoś na wschodzie - Sirmione, Peschiera, Lasize.... np tu mamy spory zestaw campów w okolicy ;-) http://www.campinglazise.net/camping_lazise.html
jacekww
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacekww » 20.01.2010 11:27

Także w tym roku wybieram się nad Gardę - druga połowa czerwca, Eurocamping Pacengo.
Niśka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niśka » 20.01.2010 11:51

tomekm67 napisał(a):Byłem w 2007 roku nad Gardą w Peschiera del Garda na kampingu Bella Italia. Miasteczko i kamp śmiało polecam.
Więcej mogę napisać na maila.

Poproszę na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl :D
Niśka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niśka » 20.01.2010 12:14

Przeczytałam wszystko i nie wiem, którą miejscowość wybrać :(

Chciałabym coś imprezowego ze starówką i kawiarenkami, z kwaterami nad brzegiem jeziora... taki romance ;)

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe