Re: Garda+Dolomity czyli debiut po 10 latach
napisał(a) Beata W. » 16.05.2016 22:16
Jezioro Garda, największe i najczystsze jezioro Włoch, chodziło mi po głowie od kilku lat. Kombinowałam, żeby może jakoś po drodze do Chorwacji, może z Chorwacji . Zawsze było albo za mało czasu albo jakoś nie po drodze. W ubiegłym roku miał być nocleg w okolicy Gardy w drodze do Hiszpanii i tu z kolei cały wyjazd nie doszedł do skutku.
I tak, pewnego zimowego dnia spędzając czas z moją 3 miesięczną wtedy córką (czasem małe dzieci nawet śpią
) przeglądałam forum w poszukiwaniu miejscówki na tegoroczny urlop. Wtedy to swoją relację rozpoczął Michał (kmichal) i wkleił pierwsze zdjęcia, pod których wrażeniem coś mnie tknęło, żeby sprawdzić noclegi nad jeziorem. Od tak wpisałam jakieś daty w okolicy majówki i no co..... szybka decyzja......jedziemy.
Zaczęło się wertowanie forum tu dziękuję szczególnie Michałowi(kmichal) oraz Agnieszcze (mysza) bo to z ich relacji uzyskałam najwięcej cennych informacji, przeglądanie internetu oraz przewodników. Zapadła też decyzja o przedłużeniu majówki o 2 noce w Dolomitach co było zasługą Wojtka (Franz).
Czas do wyjazdu minął nie wiadomo kiedy i trzeba było się pakować. Standardowo od kilku lat z nami wybrali się znajomi (pan fotograf) z narzeczoną no i ja z mężem i córką 5 lat (główna modelka fotografa) oraz całkiem nową członkinią załogi już wcześniej wspomnianą pół roczną pociechą, z czym również związanych było sporo obaw jak się potem okazało całkiem nie potrzebnych
I tak nastał 28.04.2016 godzina 20:00 wyjazd z Tarczyna. Trasa przedstawiała się następująco.
- Załączniki:
-
Ostatnio edytowano 17.05.2016 09:57 przez
Beata W., łącznie edytowano 1 raz