30.06.2024Rano robimy sobie jakieś szybkie śniadanko w pokoju i ruszamy. Ponieważ przy hotelu było
max combo bo i stacja benzynowa i MC
to zatankowałem do pełna, jeśli dobrze kojarzę 1,49 EUR za paliwo (benz) kupiliśmy kawkę na drogę i jazda.
Z Monachium na Gardę a dokładnie do Riva del Garda mieliśmy blisko 400km. Mimo zakupionej winiety AUS płaciłem za przejazd w jednym miejscu jakieś 11EUR. Jechało się kiepsko, tzn był spory ruch i dużo jakiś robót drogowych, więc drogi nie wspominam rewelacyjnie. Ale gdzieś w okolicach godziny 14 meldujemy się pod hotelem.
Tutaj na 2 noce wybrałem
https://www.booking.com/hotel/it/campag ... ke.pl.html. Płaciłem 1570 zł.
Pokoik nie był jakoś bardzo duży, ale bez tragedii. Pewno na dłuższy pobyt byłby za mały, ale na krótszy okres, lub gdy tylko śpimy w hotelu to na pewno jest OK.
Pod prysznicem były LEDy
Widok z balkonu
Parking darmowy pod hotelem, a jeśli brakuje miejsc to po drugiej stronie ulicy.
Przy hotelu jest także basen.
Z bardzo ładnym widokiem na góry
Jeszcze hotel od strony ulicy
Także żalu nie ma
Do tego wszystkiego hotel był w opcji ze śniadaniami, które już mogę napisać, że były super obfite i zawsze było do wyboru dużo ciast
Także oczywiście odświeżenie po drodze i idziemy do miasta coś zjeść. Do centrum jest na pieszo około 3km, więc jest lekki spacerek. Na pierwszy strzał idzie pizzeria Go Pizza Ristorante. Za 3 spore pizze i butelkę wody 1l zapłaciliśmy 39,5EUR. Coperto wliczone po 2EUR za twarz. Pizza bardzo dobra
Pojedliśmy
Więc można ruszyć na spacer nad jezioro.
Plaże - są też inne
Sam widok dla mnie też inny. Nad takimi jeziorami jestem pierwszy raz więc schodzące się ze wszystkich stron zbocza gór wprost do wody super wyglądają
Samo jezioro jak czytałem, ma średnią głębokość ponad 100m a w najgłębszym miejscu jest coś ponad 300m więc jest to kawał wody
Widać przy jednym z brzegów w skale na dole wydrążone tunele drogowe.
I jeszcze spojrzenie szerszym ujęciem
Przy wodzie jest deptak
Pozdrawiam, Michał