Bodzio napisał(a):Mam zamiar w tym roku w Cro usmazyc conieco na grillu (np. rybka, karczek, kiełbasa). Czy trzeba zabierac ze soba wegiel drzewny czy mozna uzyc gałezi z drzewa oliwkowego. Chorwaci grillują na nich rybki (bardzo smaczne). Czy sa one sprzedawane w sklepach tak jak węgiel czy Chorwaci maja je ze swoich drzewek?
Rysio napisał(a):Nie wziąłeś poprawki, że są grille murowane, których raczej nikt nie zabroni używać
Rysio napisał(a):Nie wziąłeś poprawki, że są grille murowane, których raczej nikt nie zabroni używać
matt77 napisał(a):Bodzio napisał(a):Mam zamiar w tym roku w Cro usmazyc conieco na grillu (np. rybka, karczek, kiełbasa). Czy trzeba zabierac ze soba wegiel drzewny czy mozna uzyc gałezi z drzewa oliwkowego. Chorwaci grillują na nich rybki (bardzo smaczne). Czy sa one sprzedawane w sklepach tak jak węgiel czy Chorwaci maja je ze swoich drzewek?
Przedwczoraj wróciłem. Ze względu na niebezpieczeństwo pożarów, uzywanie grilla na węgiel jest w calej Chorwacji surowo zabronione. Na słynnym kampie Pod Maslinom pożyczają grill elektryczny jako substytut.
To i pewnie palenie papierosów jest zabronione.
Kto Ci takich rzeczy naopowiadał, ja wróciłem dzisiaj i na campie gdzie byłem wszyscy grilowali ja też i to co dziennie. a potem dziwić się jak ktoś palnie że ufo wylądowało w Dubrowniku
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne