Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Galesnjak - "serdeczna" wyspa

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
SVIBANJ
Croentuzjasta
Galesnjak - "serdeczna" wyspa

Nieprzeczytany postnapisał(a) SVIBANJ » 07.05.2009 13:22

Nie znalazłem na forum informacji o tej niezwykłej wysepce. Może ktos z Was był na niej lub wie jak tam dotrzeć ?

http://trendz.pl/foto/?id=6411&nr=1
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 07.05.2009 13:50

Wiesz, chyba o tej wysepce kiedyś pisała Katarzyna Głydziak Bojić.
Mam nadzieję, że się nie mylę. :-)
Pozdrawiam.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 07.05.2009 14:11

A zgadza się, pisałam w walentynkowym temacie

Z tego, co widać, biznes już się kręci...(choć nie ma tam żadnego obiektu, w którym oferowanoby "wczasowanie"; a i nie ma ponoć nawet przystani, by zacumować prywatną łodeczkę...i ponoć dozwolone tylko zorganizowane wypady
Galešnjak info

Mam nadzieję, że nie dostanę po paluchach...

Moim zdaniem wysepka najlepiej prezentuje się z lotu ptaka... a samo "stanięcie" na niej nie jest już chyba (tak przypuszczam) takie atrakcyjne.. tym bardziej, że teraz, kiedy już wszyscy o niej trąbią, to może byłby problem z intymną atmosferą...
Ja kibicuję walce o to, by wysepka została taka, jaka jest - nietknięta ręką człowieka...

Pozdrawiam
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 07.05.2009 15:09

Właśnie z lotu ptaka wygląda całkiem, całkiem....
Może w maju nie ma tam tłoku?;-)
Wyczytałam w necie, że w Zadarze organizują wycieczki łódką.
Niedługo wyjeżdżamy w te okolice i chętnie się zainteresuję jaki koszt tej romantycznej wyprawy. ;-)

A widzę, że kolega SVIBANJ chce zrobić niespodziankę swojej połówce? 8)
SVIBANJ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SVIBANJ » 07.05.2009 16:23

anjas napisał(a):A widzę, że kolega SVIBANJ chce zrobić niespodziankę swojej połówce? 8)

:D :D :D
SVIBANJ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SVIBANJ » 07.05.2009 16:30

anjas napisał(a):..Niedługo wyjeżdżamy w te okolice i chętnie się zainteresuję jaki koszt tej romantycznej wyprawy. ;-)...

Zazdroszczę Ci tego ,że to już "niedługo" i cieszę się jednocześnie Twoim szczęściem. Ja jadę dopiero na przełomie lipca i sierpnia :D

Bardzo będę wdzięczny za wszelkie informacje na ten temat. Mam nadzieje ,że ze Swoją tegoroczną relacją wystartujesz natychmiast po powrocie .
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 07.05.2009 16:48

SVIBANJ napisał(a):
anjas napisał(a):..Niedługo wyjeżdżamy w te okolice i chętnie się zainteresuję jaki koszt tej romantycznej wyprawy. ;-)...

Zazdroszczę Ci tego ,że to już "niedługo" i cieszę się jednocześnie Twoim szczęściem. Ja jadę dopiero na przełomie lipca i sierpnia :D

Bardzo będę wdzięczny za wszelkie informacje na ten temat. Mam nadzieje ,że ze Swoją tegoroczną relacją wystartujesz natychmiast po powrocie .

Mam nadzieję, że wystartuję, przynajmniej w to wierzę, bo coś wszystko ostatnio idzie mi pod górę :?
Jadę w ciemno, właśnie w okolice Zadaru i zapytam się, bo sama jestem ciekawa. :D
A o relacji.....pomyślę. :wink:
Czas szybko zleci i niedługo będziesz się pakować.
Życzę wszystkiego dobrego i pogody ducha wiosną. :D
SVIBANJ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SVIBANJ » 07.05.2009 19:51

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):A zgadza się, pisałam w walentynkowym temacie
...Moim zdaniem wysepka najlepiej prezentuje się z lotu ptaka... Ja kibicuję walce o to, by wysepka została taka, jaka jest - nietknięta ręką człowieka...

Hmmm......to mi daje do myślenia...może faktycznie lepiej ograniczyć się do zachwycania się nią z lotu ptaka...

No nic ...zobaczymy co po powrocie powie Anias po powrocie

Pozdrawiam

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne