Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

GADY,PŁAZY,OWADY...itd?

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.01.2007 11:40

Jeszcze raz przypominam dla ścisłości-krwiożercze są KOMARZYCE :wink: a nie KOMARY :lol:
:papa:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 08.01.2007 11:48

Niechaj więc będzie że KOMARZYCE :D. No to w takim razie te KOMARZYCE poprzyklejają się do ścian sypialni namiotowej i tam sobie będą tkwić dopuki go nie zwiniemy znaczy się ykhm... pokruszymy :lol: ;)

Pozdrav :papa:
aga i jacek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga i jacek » 08.01.2007 17:51

Interseal napisał(a):Pająki wszelkich rozmiarów i kolorów. :)
Ja sam nie mam nic przeciwko, u kolegi jednak w pełni objawiła się wtedy arachnofobia :D (pole namiotowe w Bibinje koło Zadaru)

ty mnie nie strasz bo jeśli będzie jakikolwiek w poblizu to mnie całe pole namiotowe usłyszy !!!!!! :twisted:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.01.2007 18:01

i bez robactwa może Cię usłyszeć!!!!!!!!!!!!!! Kwestia przeżywania... :D :D 8O
aga i jacek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga i jacek » 08.01.2007 18:05

hehe........ :oops: no wiesz jesli uda mi sie pojechać to będzie mój pierwszy raz ...........tam........... :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.01.2007 18:18

no to muszą Cię usłyszeć!!!!!!!!!!!
Niechaj narodowie wżdy postronni znają,iż Polacy nie gęsi,iż swój język mają!! Pozdrav!
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.01.2007 18:24

aga i jacek napisał(a):hehe........ :oops: no wiesz jesli uda mi sie pojechać to będzie mój pierwszy raz ...........tam........... :wink:

Ten pierwszy raz :wink:
http://klub.chip.pl/hobbit/raki.htm
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.01.2007 12:05

To dla odmiany coś przyjemnego"Benio" tak nazwały go dzieciaki, przez 3 dni zawsze rano był na śniadaniu.Obrazek
lukoran
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukoran » 15.01.2007 14:55

Kiedyś w Zivagosce do namiotu wlazł nam mały skorpionik. Złapałem go do szklanki i zalałem odrobiną koniaku i on łaził w tym koniaku chyba ze dwa dni - jakiś mocny łeb miał. Ostatecznie wyłożyłem go na dach namiotu i poszliśmy plażować. Gdy wracaliśmy widziałem jak na dachu siedzi gołąb, okazało się, że pożarł on odwłok tego skorpionika i tak eksponat dydaktyczny do szkoły dla mojej córki uległ zniszczeniu. Rozmawiałem z obsługą kampingu na temat ichniejszych skorpionów - z ich wypowiedzi wynikało,że nie są one specjalnie szkodliwe i bardziej należy obawiać się ukąszenia osy.
Z kolei podczas czerwcowego pobytu na Cresie była prawdziwa inwazja gąsienic zjadających liście drzew oliwkowych i innych. Było tego naprawdę dużo i nie wyglądało to ani przyjemnie, ani estetycznie. Zaobserwowałem przy okazji takie owady,które zżerały te gąsienice. Ostatecznie tego roku wynieśliśmy się z Cresu na Rab do Kamporu.
Przez kilkanaście pobytów w Chorwacji nie spotkałem się z tym aby kogokolwiek coś ugryzło i aby z tego tytułu były jakieś szczególne kłopoty.
assia i norbert
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) assia i norbert » 15.01.2007 18:23

To ja też coś dołączę z tym, że owada. Wchodząc na górę widokową w Starim Gradzie coś nam zaszło drogę. To coś przedstawia się następująco:
Piękna zielona Modliszka.

Obrazek

Niestety jak większość kobiet uciekała od obiektywu, nie dając sfotografować sobie twarzyczki :D
marcin1977
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin1977 » 16.01.2007 15:22

Modliszki są urocze:) :D
mórek_88
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mórek_88 » 12.02.2007 20:52

propo traktowania skorpionów butem- brawo bohaterze, uwazaj zebym ja cie kiedyś butem nie potraktował

modliszke tez mialem okazje widzieć (pierwszy i jedyny raz). spotkalem ją w biokovo, na skalkach. zadnych innych ciekawych owadów, niestety nie dane mi bylo spotakać;( moze w przyszlym roku....
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 04.03.2007 20:15

Kamping Rudine: http://www.herp.it/indexjs.htm?SpeciesP ... bNajad.htm

... mały stresik był przy pierwszym spotkaniu - gospodarował 2m od namiotu i wogóle się nie bał 8O

A tu własnej produkcji fotka uwidaczniając "małego przyjaciela":

Obrazek[/URL]
Ostatnio edytowano 04.03.2007 20:40 przez ally, łącznie edytowano 1 raz
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 04.03.2007 20:28

Trza go było na obiad zaprosić :wink:
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 04.03.2007 20:41

Rysio napisał(a):Trza go było na obiad zaprosić :wink:

Tiaaa 8) przez kolejne dni licytowaliśmy się kto pierwszy idzie do namiotu z łazienki ... po zmroku 8O
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi