Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

FOTY Z CRO(tucepi,primosten)ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA!!!!!!!!!

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 23.05.2006 14:50

Grzegorz Bryła napisał(a):piotrulex - mam pytanko - zauważyłem w bagażniku lodówkę turystyczną. Ona jest zasilana z gniazda zapaliniczki na 12V ?? Jak ona się sprawdza ?? Mam już zaklepany apartament w CR i właśnie kompletuję wszystko na wyjazd. Pomyślałem o takiej lodówce. Proszę o opinię.

zasilana na 12V

zrobilem sobie specjalne gniazdko w bagazniku z osobnym wlacznikiem i bezpiecznikiem chocby po to aby na postoju bez kluczyka w stacyjce naladowac komorki czy akumulatorki do syfraka :)

lodowka sie w miare sprawdza. cala droge mielismy chlodne picie a to w autku bez klimy dosc wazne. troche konserw i sosow w sloiczkach tez sie zmiescilo - lepsze w smaku niz takie zagotowane na 40 stopniowym sloncu

jak masz w autku miejsce to warto

na postoju nie uzywalismy co by aku nie marnowac ale jak z 2 godzinki dziennie podczas jazdy pochodzila to bylo czuc ze zawartosc z lodowki jest chlodniejsza od tej bezposrednio z bagaznika :)

ps. a jak tam reszta zdjec sie podoba bo lodowka zdaje sie jest na pierwszym?
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 24.05.2006 16:22

zdjęcia zajefajne :wink: ciekawe jak się sprawdzi mój nabytek Sony DSC H1 w podobnych okolicznościach bo dokonując wyboru zastanawiałem się właśnie nad Canonkiem :lol:
JachuG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JachuG » 24.05.2006 18:40

rich72 napisał(a):zdjęcia zajefajne :wink: ciekawe jak się sprawdzi mój nabytek Sony DSC H1 w podobnych okolicznościach bo dokonując wyboru zastanawiałem się właśnie nad Canonkiem :lol:

Z ciekawości sie zapytam dlaczego nie zdecydowałeś sie na H2??
Pozd
JachuG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JachuG » 24.05.2006 18:50

piotrulex napisał(a):ps. a jak tam reszta zdjec sie podoba bo lodowka zdaje sie jest na pierwszym?

Dobre aczkolwiek cos mało zdjęć z 3miasta ;)
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 24.05.2006 19:38

piotrulex napisał(a):
Grzegorz Bryła napisał(a):piotrulex - mam pytanko - zauważyłem w bagażniku lodówkę turystyczną. Ona jest zasilana z gniazda zapaliniczki na 12V ?? Jak ona się sprawdza ?? Mam już zaklepany apartament w CR i właśnie kompletuję wszystko na wyjazd. Pomyślałem o takiej lodówce. Proszę o opinię.

zasilana na 12V

zrobilem sobie specjalne gniazdko w bagazniku z osobnym wlacznikiem i bezpiecznikiem chocby po to aby na postoju bez kluczyka w stacyjce naladowac komorki czy akumulatorki do syfraka :)

lodowka sie w miare sprawdza. cala droge mielismy chlodne picie a to w autku bez klimy dosc wazne. troche konserw i sosow w sloiczkach tez sie zmiescilo - lepsze w smaku niz takie zagotowane na 40 stopniowym sloncu

jak masz w autku miejsce to warto

na postoju nie uzywalismy co by aku nie marnowac ale jak z 2 godzinki dziennie podczas jazdy pochodzila to bylo czuc ze zawartosc z lodowki jest chlodniejsza od tej bezposrednio z bagaznika :)

ps. a jak tam reszta zdjec sie podoba bo lodowka zdaje sie jest na pierwszym?

Również myślałem o takiej lodówce. Prosze napisac czy to ustrojstwo jest na zasadzie małej zabawki tzn. "lekko schładza" czy schładza mocniej. Zapewne nie mrozi. To ważne, ponieważ jak ma tylko coś tam delikatnie schładzac to szkoda miejsca w bagażniku ( przeciez nie jest mała).
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 25.05.2006 08:06

Z ciekawości sie zapytam dlaczego nie zdecydowałeś sie na H2??
Pozd

z 2 powodów: 1. jak kupowałem H1 to H2 nie było w ofercie (przynajmniej w listopadzie 2005 nie znalazłem takowego)
2. Różnica w wielkości wyświetlacza LCD H1 ma 2,5 cala natomiast H2 ma 2 cale

No i w zasadzie różnią się tylko 1 Mp czy 5 czy 6 nie ma dla mnie już większego znaczenia
PozdraV
Grzegorz Bryła
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz Bryła » 25.05.2006 13:28

piotrulex napisał(a):1.
zrobilem sobie specjalne gniazdko w bagazniku z osobnym wlacznikiem i bezpiecznikiem

ad 1 >> akurat tutaj nie mam tego problemu bo gniazdo w bagażniku mam...

piotrulex napisał(a):2. autku bez klimy

ad 2 >> też nie mam :(

piotrulex napisał(a):3. jak masz w autku miejsce to warto

ad 3 >> jedziemy w dwie osoby więc chyba się znajdzie

piotrulex napisał(a):4. ps. a jak tam reszta zdjec sie podoba bo lodowka zdaje sie jest na pierwszym?

ad 4 >> no oczywiście że się podobała !!

PS
i jeszcze jedno choć widzę że ktoś zadał to pytanie o to jak bardzo schładza.. - chociaż ile by nie schładzała to na pewno w aucie bez klimy będzie to satysfakcjonujące...
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 28.05.2006 09:34

bardzo schładza.. - chociaż ile by nie schładzała to na pewno w aucie bez klimy będzie to satysfakcjonujące...[/quote]

schladza srednio. nawet gdyby nie byla wlaczona to w srodku i tak bedzie chlodniej bo dziala powiedzmy na zasadzie styropianowego termosu. jak sie wyzezdza z domu to d srodka mozna jeszcze wpakowac specjalne wklady zarazane w z wyklej zamrazarce. starczy spokojnie na 2 dni mociejszego chlodu. jak wracalismy z wakacji to lodowka byla caly czas wlaczona i choc picia w niej zimnym bym nie nazwal to z pewnoscia pilo sie przyjemniej niz z butelek pozostawionych w aucie nawet na podlodze pod fotelem :)

w kombi jest miejsce na wszystko, zwlaszcza jak jedzie sie w 2 osoby

odnosnie innego postu:
zdjec 3-miasta mamy znacznie wiecej bo co najmniej 1-2 razy w roku tam jestesmy. to wekend, to jarmark, 1 w roku grill u znajomych na Obłużu, czasami zonie zachce sie kolczykow z bursztynem - kupionych na molo w sopocie itd, itp ... a ostatnio nawet sprawy zawodowe mnie tam przygnaly
Poprzednia strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

FOTY Z CRO(tucepi,primosten)ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA!!!!!!!!! - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone