Dwa całkiem odmienne tematycznie.
jan_s1 napisał(a):Na temat pierwszego trudno coś dodać, a drugie to może być jajo mamuta.
Chatka na trzecim jest niezwykłej urody. Obróbka super.
Na czwartym najbardziej mi się podobają rowery.
Jeszcze raz się przyjrzałem - dobre to jajo.
Fatamorgana napisał(a):Niemal każdy z fotografów zajmujących się pejzażem czy architekturą najpierw szuka właściwego miejsca, lub odkrywa je przypadkiem, ale potem idzie rozpoznać taki teren, zobaczyć jakie ma możliwości.
weldon napisał(a):Wiesz sam, jak się foci w czasie zwiedzania.
Ani nie poczekasz, aż ludzie przejdą, ani nie poczekasz na pogodę ...
A mimo wszystko, szkoda było nie sfotografować.
Nie wiem, czy udałoby mi się, mimo wszystko, taką do przyjęcia fotkę, bez
mariusz-w napisał(a):
Często właśnie mam ten dylemat, czy zrobić zdjęcie mimo nie najlepszej pory i cieszyć się później wspomnieniami przeżytej chwili, a także z możliwości dzielenia się nią z innymi ...
...czy dać sobie spokój ... i poszukać doskonałych fotek z danego miejsca w googlach.
U mnie wygrywa to pierwsze ...
Fatamorgana napisał(a):jan_s1 napisał(a):Chatka na trzecim jest niezwykłej urody. Obróbka super.
Fatamorgana napisał(a): Janek, a teraz rozwiązanie zagadki chatki.
Tam nie ma żadnej obróbki....
A ja właśnie chciałam napisać, że obróbki jest IMHO za dużo .longtom napisał(a): Są osoby, które wychodzą robić zdjęcia (To znaczy robienie zdjęć jest celem samym w sobie.) i są osoby, które wychodzą i robią też zdjęcia.
Ja przeważnie robię też zdjęcia.
Fatamorgana napisał(a):Janek, a teraz rozwiązanie zagadki chatki.
Tam nie ma żadnej obróbki....
Fatamorgana napisał(a): Tu by można dołożyć kontrastu, bo go tam po prostu było mało (w wersji cz.b. tak zresztą zrobiłem)
weldon napisał(a):Mimo wszystko, dalej będę zwracał uwagę na to jakim aparatem było zrobione zdjęcie, w jakich warunkach, na jakich parametrach...
weldon napisał(a):Jeszcze raz powtórzę, że cieszę się, że włączyłeś się do dyskusji
mariusz-w napisał(a):Dodam jeszcze tylko to, że nasze fotki najczęściej wykonywane są właśnie w tym kawałku wolnego czasu, którym są wakacje.
mariusz-w napisał(a):A więc róbmy zdjęcia i cieszmy się nimi.
Aglaia napisał(a):Jak jestem w domu i mam trochę czasu to zdarza mi się wyjść żeby robić zdjęcia .....mam wrażenie, że takie ćwiczenia w terenie trochę dają takim laikom jak ja .
jan_s1 napisał(a):mariusz-w napisał(a):Dodam jeszcze tylko to, że nasze fotki najczęściej wykonywane są właśnie w tym kawałku wolnego czasu, którym są wakacje.
Przyszło mi do głowy, że jesteś szczęśliwym człowiekiem, bo wygląda, jakbyś miał nieustające wakacje.