Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Fotoopinia

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 03.03.2013 13:54

mervik napisał(a):Sprawę z kwiatkiem już wyjaśniłem , nie chodzi o światło czy ostrość jak twierdziła to BeJur ,
otóż zależy pod jakim kątem robi się zdjęcie .
Jak stwierdził AndrzejPK , faktycznie z tymi aparatami tak bywa , że zaskakują nas :wink:

ale tak naprawdę nie napisałeś o co Ci chodziło robiąc to zdjęcie, co chciałeś osiągnąć i pokazać
teraz dopiero napisałeś o innym kącie
wcześniej było - że takie samo ...
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 03.03.2013 14:45

mervik napisał(a):Mam pytanie do fachowców ,zrobiłem to zdjęcie w dzień ,póżniej [w odstępie około 1min] próbowałem jeszcze raz ale nie wychodziło tak jak te pierwsze . W następnych zdjęciach było widać wodę .

BeJur napisał(a):ale tak naprawdę nie napisałeś o co Ci chodziło robiąc to zdjęcie, co chciałeś osiągnąć i pokazać
teraz dopiero napisałeś o innym kącie
wcześniej było - że takie samo ...

Może się żle wyraziłem ,ale napisałem że w następnych zdjęciach było widać wodę z kwiatkiem ,a w tym na zdjęciu widać tylko czarne tło i kwiatek .
A to że robienie zdjęć pod różnym kątem z tego samego miejsca i że zdjęcia wychodzą nie takie same , [ chodzi o tło ] tego wcześniej nie wiedziałem :wink:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 03.03.2013 14:57

następnym razem daj oba zdjęcia a nie opisuj jak wyglądało to, które usunąłeś :)
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 03.03.2013 15:08

BeJur napisał(a):następnym razem daj oba zdjęcia a nie opisuj jak wyglądało to, które usunąłeś :)

Jak miałbym to drugie, to bym nie opisywał :D
Np: tu na tym zdjęciu widać wodę :D
Cóż człowiek całe życie się uczy :lol: :papa:

P1010204.jpg
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 07.03.2013 12:30

Lubelski ma swój ogród, a ja swój, tyle że ten mój jakby trochę mało realny. :wink:

Są jeszcze tacy, którzy uważają, że fotografia powinna być wiernym odbiciem rzeczywistości, ale kto by się tam przejmował takimi skostniałymi poglądami? :lol:

1.
Obrazek

2.
Obrazek

3.
Obrazek

4.
Obrazek

5.
Obrazek
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 07.03.2013 12:38

jan_s1 napisał(a):Są jeszcze tacy, którzy uważają, że fotografia powinna być wiernym odbiciem rzeczywistości, ale kto by się tam przejmował takimi skostniałymi poglądami? :lol:

i ja też pozdrawiam :evil:
nie skostniałe poglądy, tylko ratowanie czystej fotografii, a nie "twórczości" abstrakcyjnej - ratującej spinkolone zdjecia :)
nie mówię tu o lekkiej wizji artystycznej .... która ze sztuką jest powiązana :)

wszystkie mi się bardzo podobają, az do przekolorowanego zdjęcia ostatniego
natomiast przedostatni jak deser dla Kłapouchego - bajka ;)
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 07.03.2013 12:45

O, nawet mnie nie obśmiałaś, pomimo że z ratowaniem "czystej fotografii" niewiele ma to wspólnego. :wink: To dobrze, bo się troszkę napracowałem, szczególnie przy ostatnim. :)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 07.03.2013 12:46

jan_s1 napisał(a):O, nawet mnie nie obśmiałaś, pomimo że z ratowaniem "czystej fotografii" niewiele ma to wspólnego. :wink: To dobrze, bo się troszkę napracowałem, szczególnie przy ostatnim. :)

aż do ostatniego - znaczy - bez ostatniego :)
jest koszmarne :roll: :)
od 1 do 4 da się wytrzymać :)
co prawda elfów mi brak i rusałek ... ale dam radę :)
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 07.03.2013 12:55

Pierwsze trzy to takie eksperymenty. Czwarte,jak mi się wydaje wyszło całkiem przyjemnie. Najbardziej podoba mi się ostatnie. :lol:

Co ja na to poradzę? :sm:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 07.03.2013 12:57

jan_s1 napisał(a):Co ja na to poradzę? :sm:

nie, no skoro w tym szaleństwie miałeś cel .... :)
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 07.03.2013 13:06

BeJur napisał(a):nie, no skoro w tym szaleństwie miałeś cel .... :)

Andy Warhol, który ...dziesiąt lat temu był moim idolem (dość szybko przestał - stał się hochsztaplerem :) ) powiedział był swego czasu: "Rzućcie pracę i naukę i puśćcie wodze fantazji". Hasło zdecydowanie nie do przyjęcia, ale jak ładnie brzmi...

:sm:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 07.03.2013 13:18

ale wcześniej do tego hasła trzeba mieć podstawy :)
rzucić to co się potrafi a nie olać to co powinno się wiedzieć - i pójść na żywioł :)
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 07.03.2013 13:32

BeJur napisał(a):aż do ostatniego - znaczy - bez ostatniego :)
jest koszmarne :roll: :)

A mi się właśnie ostatnie najbardziej podoba... :roll:
W przeciwieństwie do 2 i 3, i mimo nieco odrealnionej kolorystyki wydaje się być czyste, jeśli wiesz co mam na myśli pisząc czyste :oczko_usmiech:
Drugie tysz podobne jest zdjęcie nr. 1, czwórka jest O.K...
Ostatnio edytowano 07.03.2013 13:40 przez Anai, łącznie edytowano 1 raz
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 07.03.2013 13:36

Tak, czy owak, myślę że to zdrowo czasem wyjść ze swojej skorupy i pozwolić sobie na niczym nieskrępowany wyskok. :)

Szkoda, że nikt więcej się nie wypowiedział, ale to nic straconego. Zachęcam. :)

O, jednak jest dyskutantka. :D Dzięki za poparcie. :)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 07.03.2013 13:39

Janie pierwsze najlepsze, drugie mdłe, pozostałe fajne.

Pozdrawiam.
:hut:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Fotoopinia - strona 101
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone