Niebo jest, tylko go nie widać. Widać mgłę.
Chmury są w Szkocji.
mervik napisał(a):Od jakiego światła
Zdjęcie było robione zwykłym aparatem kompaktowym ,więc nie ma co wymagać
A ostrość nie ma nic wspólnego z tą poświatą czarnego tła
mervik napisał(a):zrobiłem to zdjęcie w dzień ,póżniej próbowałem jeszcze raz ale nie wychodziło tak jak te pierwsze . Od czego to zależy
mervik napisał(a):BeJur napisał(a): natomiast patrząc na kwiatek widzę, że jest nieostry ...
Przepraszam ,czy na tym forum ,faktycznie jest tylko jeden fachowiec [BeJur ] od zdjęć
mervik napisał(a):Mam pytanie do fachowców ,zrobiłem to zdjęcie w dzień ,póżniej [w odstępie około 1min] próbowałem jeszcze raz ale nie wychodziło tak jak te pierwsze . W następnych zdjęciach było widać wodę . Od czego to zależy
mervik napisał(a):...zrobiłem to zdjęcie w dzień ,póżniej [w odstępie około 1min] próbowałem jeszcze raz ale nie wychodziło tak jak te pierwsze . W następnych zdjęciach było widać wodę . Od czego to zależy
jan_s1 napisał(a):mervik napisał(a):...zrobiłem to zdjęcie w dzień ,póżniej [w odstępie około 1min] próbowałem jeszcze raz ale nie wychodziło tak jak te pierwsze . W następnych zdjęciach było widać wodę . Od czego to zależy
Nie wiem, czy dobrze Cię zrozumiałem. Zrobiłeś zdjęcie, które zaprezentowałeś. Nie widać na nim wody. Następnego dnia próbowałeś o podobnej porze i wychodziła woda.
Nie widze innego wytłumaczenia, jak tylko to, że drugiego dnia było inne (lepsze) oswietlenie tła, czyli wody.
Zakładam, że parametry były takie same.
arturac napisał(a):może wklei oba, bo nie widząc o czym mowa to wróżenie z fusów. mogłeś zrobić zdjęcie pod innym kątem (czasem wystarczy lekki ruch ręką a aparat widzi coś innego), może w innymi miejscu apatat zrobił pomiar ostrości/światła? może coś jednak majstrowałeś przy pokrętłach?
AndrzejPK napisał(a): Automatyki często nie jesteśmy w stanie zrozumieć.