Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Fotoopinia

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 24.02.2013 12:02

Jak bym miał wtrącić swoje trzy grosze, to te po prawej kompozycyjnie zdecydowanie wygrywają. :)
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 24.02.2013 20:00

jan_s1 napisał(a):Jak bym miał wtrącić swoje trzy grosze, to te po prawej kompozycyjnie zdecydowanie wygrywają. :)

Po prawej artysta widzi to co mu w duszy gra, po lewej to tylko moje nieudolne amatorskie ujęcie fotoaparatem :)
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 26.02.2013 17:03

Wreszcie wylazłem z domu, ale przemoczyłem nogi. Kalosze mam w Szkocji. :lol:

Obrazek
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 26.02.2013 17:19

jan_s1 napisał(a):Wreszcie wylazłem z domu, ale przemoczyłem nogi. Kalosze mam w Szkocji. :lol:

Pamiętam te drzewka i kapliczkę na wzgórku. :D

Podoba mi się, a jakby w LG jakiś ślad chmury raczył by się snuć to by było super. 8O
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 26.02.2013 17:28

jan_s1 napisał(a):Wreszcie wylazłem z domu, ale przemoczyłem nogi. Kalosze mam w Szkocji. :lol:

Janie .... nie wiem, czy kiedykolwiek Ci to pisałam - nie lubię Cię :evil:

a teraz - bajka ;)
piękne, zamglone, mroczne, nie trzeba żadnego nieba, słońca, ptaszków, kwiatków ani nawet - jednorożca ... :roll:
nie przeszkadzają nawet te rozjeżdżone ślady :)
czytasz w moich myślach - bo właśnie przymierzam się do takich wierzbowo-utopcowo-rusałkowych (czy co tam siedzi) modeli :)
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 26.02.2013 18:04

longtom napisał(a):Pamiętam te drzewka i kapliczkę na wzgórku. :D

Miło, że zapamiętałeś. :) Jak dla mnie to jest chyba jedyne miejsce w Trzebnicy, gdzie właściwie można focić na okrągło. Od pewnego czasu wybieram się tam przed wschodem, tudzież zachodem, ale tylko się wybieram, bo nic nie wschodzi ani nie zachodzi. :wink: Samo słońce nie wystarczy; musi być jeszcze barwa, niebo etc. Może się doczekam. :)

longtom napisał(a):Podoba mi się, a jakby w LG jakiś ślad chmury raczył by się snuć to by było super. 8O

I tu nie ma zgody. Beata niestety :) ma rację. W LG musi Ci wystarczyć lupka. :lol:

BeJur napisał(a):...czytasz w moich myślach ...

No to od dzisiaj musisz uważać, jak myślisz. :wink:

Mam kilka tych kapliczek. Obrobiłem dopiero jedną, ale jak pozwolicie, to coś tam jeszcze zapodam.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 26.02.2013 18:08

jan_s1 napisał(a):I tu nie ma zgody. Beata niestety :) ma rację. W LG musi Ci wystarczyć lupka. :lol:

niestety :lool: :lool: :lool: jakże mi miło :)

jan_s1 napisał(a):
BeJur napisał(a):...czytasz w moich myślach ...

No to od dzisiaj musisz uważać, jak myślisz. :wink:

ups 8O :roll: :oops:

jan_s1 napisał(a):Mam kilka tych kapliczek. Obrobiłem dopiero jedną, ale jak pozwolicie, to coś tam jeszcze zapodam.

ja liczę, że znajdzie się coś tak nudnego, symetrycznego, przewidywalnego - ze zwali mnie z nóg :oczko_usmiech:
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 26.02.2013 18:10

jan_s1 napisał(a):[

I tu nie ma zgody.

Ale ja nie mówię o jakimś krwistym obłoku, czy brzemiennej chmurze gradowej.
O takim delikatnym snuju myślę.

A do tego się nie upieram. :D
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 27.02.2013 12:19

longtom napisał(a):Ale ja nie mówię o jakimś krwistym obłoku, czy brzemiennej chmurze gradowej.
O takim delikatnym snuju myślę.

Tomku, napiszę Ci, jak ja to widzę. Jak jest mgła, to niebo jest koloru mgły. :) I nie ma tu miejsca nawet na delikatnego snuja. Można to niebo przyciemnić, ale zazwyczaj będzie to wyglądało nienaturalnie. W zależności od bardzo wielu czynników niebo będzie wyglądało jak biała, często przepalona i nikomu niepotrzebna plama, albo jak jasna poświata wpływająca na klimat zdjęcia. Nie będę ukrywał, że próbuję realizować ten drugi wariant, ale wiem, że nie jest to proste i próby te mogą się komuś wydać nieudolne.

BeJur napisał(a):ja liczę, że znajdzie się coś tak nudnego, symetrycznego, przewidywalnego - ze zwali mnie z nóg :oczko_usmiech:

Znalazłem jedno może nieco zbliżone do tego wzorca, ale obawiam się, że może Cię to nie zadowolić. :)

2.
Obrazek
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 27.02.2013 12:22

jan_s1 napisał(a):Znalazłem jedno może nieco zbliżone do tego wzorca, ale obawiam się, że może Cię to nie zadowolić. :)

Twoje obawy są słuszne ... ;)

bo myślałam o zdjęciu pomiędzy wierzbami :)
ale to też jest dość ciekawe - widać, że kula ziemska jest okrągła :)
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 27.02.2013 12:27

BeJur napisał(a):....widać, że kula ziemska jest okrągła :)

O :!:
Mimo pewnych rozbieżności, mamy jednak, czasami, wspólny punkt widzenia. 8O :D
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 28.02.2013 12:25

longtom napisał(a):
BeJur napisał(a):....widać, że kula ziemska jest okrągła :)

O :!:
Mimo pewnych rozbieżności, mamy jednak, czasami, wspólny punkt widzenia. 8O :D

Mocny dowcip. :lol:

Przy okazji zakupu dysku zewnętrznego (wreszcie! - 640Gb) zrobiłem mały porządek w tym moim bajzlu. Wpadło mi w oko parę staroci, przy pomocy których chciałbym pokazać, że nieważne czy Ziemia jest okrągła, czy płaska - ważne żeby była ładna. Ciekawe, czy tu znajdziemy jakiś wspólny punkt widzenia. :wink:
Jeszcze nie wiem, czy coś z tego wyjdzie, a piszę o tym tak na wyrost po to, żeby samego siebie zdopingować. :)

Jak coś mi z tego wyjdzie, to pokażę, wiedząc, że dla niektórych ta prowokacja może być mało strawna. :wink:

Póki co reszta kapliczek - żeby tak nie cykać po jednej.

3.
Obrazek

4.
Obrazek

5.
Obrazek

6.
Obrazek
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 28.02.2013 12:32

jan_s1 napisał(a):Mocny dowcip. :lol:

:oczko_usmiech:

jan_s1 napisał(a):Jak coś mi z tego wyjdzie, to pokażę, wiedząc, że dla niektórych ta prowokacja może być mało strawna. :wink:

Póki co reszta kapliczek - żeby tak nie cykać po jednej.

ciekawe co dasz do trawienia :)

3 - tu widać, że perspektywa działa :) fajny kadr i kolorystyka mglista :)

4 - jakoś ciasno i jakoś śmietnik trochę

5 - wierzby ładnie się "układają" tylko ta kapliczka zatyka mi kadr :roll:

6 - obcięłabym tak, żeby prawa wierzba była pierwszą w kadrze a ta lewa pierwsza zniknęła, bo mi przeszkadza, a wogle to ta kapliczka powinna być na samym środku pomiędzy wierzbami :)
dlaczego???? bo tak lubię ;)
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 28.02.2013 14:02

3
5
4
6

Ani słowa o niebie :!: :D
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 28.02.2013 14:05

longtom napisał(a):Ani słowa o niebie :!: :D

o jakim niebie???? :roll:
widzisz tam niebo?? :roll:
:)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Fotoopinia - strona 99
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone