Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Fotoksiążka

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
witki
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witki » 19.06.2008 13:10

Twiga napisał(a):Witki, pod koniec miesiąca powinna być już poprawiona wersja mojej fotoksiążki. Dam od razu znać jaki jest efekt. Na razie trzymajmy kciuki. Pomysł masz super. :)

Twiga - no to bedę czekać na wieści. :wink:
Moja fotoksiążka będzie miała 82 strony, więc troche tego będzie....
Twiga
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Twiga » 29.06.2008 12:36

Witki, odebrałam już moją fotoksiążkę po reklamacji. Tym razem jest naprawdę ładna. Do druku nie można się przyczepić. Udało się im nawet z kolorami poprawić. Naprawdę miło ją teraz oglądać.
Żeby jednak nie było aż tak różowo, to muszę napisać, że tym razem zamiast środka skosili oprawkę. I to dosłownie... Krzywo się im skleiła :? Mi się już nie chce tego reklamować.
Jak masz czas i ochotę to to można to robić do skutku. Z moich doświadczeń wynika, że "jak chcą to mogą".
A i jeszcze jedno: można się spodziewać, że zanim ją odbierzesz, Twoje wspomnienia obejrzy pół Empiku! Mnie prawie szlag trafił, jak po raz drugi odbierałam moją książkę w otwartym kartonie, a gość którego nigdy na oczy nie widziałam na moje "dzień dobry" odpowiedział: "a tak wiem o co chodzi" :evil:
Ostatnio edytowano 29.06.2008 13:00 przez Twiga, łącznie edytowano 1 raz
Twiga
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Twiga » 29.06.2008 12:57

Żeby jednak nie zniechęcić do drukowania fotoksiążek w ogóle, wklejam kilka moich "dzieł" :) To naprawdę pamiątka na całe życie. Ja swoją uzupełniłam jeszcze o relację z podróży :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
witki
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witki » 29.06.2008 12:58

Twiga, bardzo dziekuje za wieści. Troche lepiej mi się na ramieniu zrobiło...

Jak bardzo będzie zła, no to pewnie że reklamacje będą... tylko mam mały jeden problem.... Jak urodzę na początku września i wstawię szybko zdjęcia synka do fotoksiazki to nie bede miała za bardzo czasu na reklamacje, bo prezent musze miec na 20 września.

I tak całą "akcje" składania zamówienia i odbieraniem bedzie zajmować sie moja siostra, no bo ja nie bede miala czasu na to, a poza tym małżonek bedzie ze mna non stop po urodzeniu - to nie bede miała jak tego załatwić.

Tak więc mam WIELKĄ nadzieje, że u mnie odbędzie sie bez reklamacji :roll: :roll: :roll:
Twiga
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Twiga » 29.06.2008 13:04

Witki, trzymam kciuki aby było dobrze :D
witki
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witki » 09.10.2008 17:34

Twiga napisał(a):Witki, gratuluję!! Bardzo się cieszę, że maluszek jest już na świecie :) A jak tak Twoja fotoksiążka? Udało się?

Twiga - dziękuję :-)
maluszka możesz oblukać tu:
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=21110

Co do fotoksiążki - to jeszcze nie oddana do wywołania, ale gotowa.
Przy najbliższej okazji jak już będę jeździć z maluszkiem na miasto to wtedy zawioze, póki co siedzę w domu więc nie mam jak tego zawieść, a małżonek nie może się o tym dowiedzieć....
chociaż wie, że coś mam dla niego, ale dostanie w terminie późniejszym...

a osobom, które to widziały bardzo się podobało :wink:
Twiga
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Twiga » 09.10.2008 17:47

cytując: "Jako że trafił mi się 1000 post"

Jako że trafił mi się 100 post... :) :) :) Słodka kruszyna! Prześliczna :)
Wzruszające są zdjęcia maluszków, które pierwszy raz otwierają oczka :)

Wszystkiego najlepszego dla tej Kruszyny! Niech rośnie zdrowo!
jotem
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jotem » 09.10.2008 18:55

Apropos fotoksiążki - zamiast empiku czy innego fotojokera
można zajrzeć tu:

www.drukujwspomnienia.pl

A poza tym zdrówka dla wszystkich dużych i małych;)
witki
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witki » 09.10.2008 22:32

Twiga napisał(a):Wszystkiego najlepszego dla tej Kruszyny! Niech rośnie zdrowo!

bardzo dziękuję :wink: :wink:
witki
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witki » 09.10.2008 22:33

jotem napisał(a):Apropos fotoksiążki - zamiast empiku czy innego fotojokera
można zajrzeć tu:

www.drukujwspomnienia.pl

A poza tym zdrówka dla wszystkich dużych i małych;)

no tak - tylko czy przypadkiem wywołaniem tego nie zajmuje się CEWE?
czy to zupełnie co innego???
jotem
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jotem » 10.10.2008 13:24

witki napisał(a):no tak - tylko czy przypadkiem wywołaniem tego nie zajmuje się CEWE?
czy to zupełnie co innego???

Nie. Drukiem nie zajmuje się CEWE! :)

www.drukujwspomnienia.pl mają swoją własną drukarnię cyfrową jak również introligatornię. Tak więc na pewno jest to coś zupełnie innego.
partner
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) partner » 14.10.2008 07:25

Twiga napisał(a):Zamówiłam fotoksiążkę w Empiku. Miała być fajną pamiątką z ubiegłorocznych wakacji. Ponad dwa tygodnie oczekiwania na zamówienie a efekt marny... Na jednej stronie roztarty tusz, zalane (mdłe) kolory no i niedoklejony środek do oprawki. Rozgoryczenie sięgnęło zenitu i od razu poszła do reklamacji :(
Czy ktoś ma podobne doświadczenia lub wie gdzie takie usługi wykonują dobrze?

Faktycznie, coś chyba podobnego miałem. Lekkie przebarwienia - odbarwienia, na kolorze tylko niebieskim, w niektórych miejscach ale zawsze w tym samym miejscu na poszczególnych stronach. Typowy błąd drukarski gdy zaczyna brakować koloru lub po naglej jego zmianie ale źle wypłukanej dyszy.
No ale na luziku odwiozłem do Fotojokera, złożylem reklamację i spoko, czekam na odbiór. Reklamacja w CEWE na zdjęcia jest do 3 miesięcy, tak bynajmniej poinformowali mnie w FJ.
Tak na marginesie.
Miałem mało czasu by przygotować fotki i opisy pod nie, więc nawet się ucieszyłem z tego co się stało bo sobie przez następny miesiąc poprawiłem książeczkę... ;-)
Podchodzę do tego spokojnie gdyż wiem że wszędzie zdażają się wpadki i no niestety tym razem trafiło na mnie. Jeśli jednak notorycznie by się to zdażało no to cóż pomyślałbym nad konkurencją...
Pozdrawiam.
partner
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) partner » 16.10.2008 14:54

no i odebrałem moją książeczkę. Jest teraz OK.
Co ciekawe, teraz drukowana była u Niemców, co widać po etykietach wewnątrz okładki.
No ale najważniejsze że jest i jest OK.
NowaMilosniczka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) NowaMilosniczka » 20.10.2010 15:15

Witam wszystkich, jeśli chodzi o fotoksiążki to polecam firmę najlepszefoto. Kilka razy korzystałam już z ich usług i efekt był zawsze rewelacyjny. Dobrej jakości papier, duży wybór opraw. Pozdrawiam
kaudi.a
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaudi.a » 21.06.2011 09:43

Ja robię fotoksiążki zawsze w najlepszefoto i polecam każdemu. Zdjęcia są świetnej jakości. Sami możemy wybrać ramki, formaty zdjęć, papier. Ogólnie rzecz ujmując są profesjonalni w każdym calu:)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Fotoksiążka - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone