Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Fotograficznych gier wojennych ci±g dalszy....;-)

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 13.03.2009 12:30

Bodzioch Marek napisał(a):
furzyk napisał(a): zaczalem zarabiac na fotografii, w koncu olalem robote u kogos i z tego zyje. 5d juz tez sprzedalem :)
no własnie tak pomyslałem, bo taki avatar to jedynie komórką mozna popełnic, z drugiej strony wypowiadasz się o GO i tu pokazałeś ...

Marku... sądzę, że każdy avatarek można popełnić komórką i nikt nie zauważy czy to wypaśne lustro czy telefon z aparatem... te avatarki są poprostu za małe, żeby oceniać :lol:, także wydaje mi się, że akurat uwaga ciut nietrafiona ;)

Pozdrav :papa:
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 13.03.2009 15:56

furzyk napisał(a):Leon - dziekuje ale widzialem o wiele ciekawsze kadry, jak pisalem - ciagle sie ucze. Co do sprzetu to nie do konca sie zgodze. Kompakty maja ogniskowe od ok 35mm do 300-420, teraz sa nawet zoomy x24. A co z szerokim katem ? Pewnych zdjec nie da sie zrobic bez 12-14mm a ja uwielbiam przerysowywac rzeczywistosc, lapac wiecej niz przecietne szklo.

Marku - juz zejdz ze mnie. To tylko avatar. 80x80 (popelniony olympusem c3000, kupionym w 97r) - nie przesadzajmy. Komentuj zdjecia, ktore mam na stronie jesli chcesz, pokaz swoje fotki itp.
to nie jest forum fotograficzne więc komentował nie będę. Nie wchodzę na ciebie, ale dajesz w avatarku "portret" jako zawodowiec wiec delikatnie polecam byś go sobie zmienił... tak...??

Lesiu, furzyk to fotograf zawodowy dający tutaj rady i jesli chce byc postrzegany poważnie , tak jak poważnie udziela porad, powinien go choć sobie wyostrzyć i jakis kolorek na twarz rzucić..;) jesli nie chce się już zrobić nowego. (swoją drogą mnie też się nie chce...;( )
furzyk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) furzyk » 13.03.2009 19:42

siedze na tym forum od jakiegos czasu i nie czuje potrzeby zmiany avatara - skoro to nie forum fotograficze to z jakiej paki mi to doradzasz ? Nigdy sam nie ocenialem nikogo po avatarze. Pierwszy raz sie spotykam zeby ktos sie czepial zdjecia na "znaczku pocztowym", ktore nijak sie ma do innych zdjec. No i zluzuj bo to forum o Cro ale watek o fotografii - to mamy dyskutowac o genitaliach Hermanna Goeringa ? I nie daje rad tylko przekonuje co do swoich racji - na tym polega dyskusja przeciez.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 13.03.2009 19:47

Popieram :)
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 13.03.2009 21:31

furzyk, to nie było czepianie a dobra rada, ale ty przeciez mądrzejszy jestes. Rób wiec jak uważasz, kiedys jak dorosniesz może zrozumiesz, ale mnie to rybka...;). To nie ja a moja córa czytajac wątek mnie zapytała: "..co to za koleś co się tak madrzy, a zdjęcia se nie umie zrobić.." - ale mnie to naprawdę rybka...;) 3msie:)
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 13.03.2009 21:56

Bodzioch Marek napisał(a):furzyk, to nie było czepianie a dobra rada, ale ty przeciez mądrzejszy jestes. Rób wiec jak uważasz, kiedys jak dorosniesz może zrozumiesz, ale mnie to rybka...;). To nie ja a moja córa czytajac wątek mnie zapytała: "..co to za koleś co się tak madrzy, a zdjęcia se nie umie zrobić.." - ale mnie to naprawdę rybka...;) 3msie:)

Bodzioch przywołuję Cię do porządku .Tu nie forum o fotografii ślubnej.
Nikt Ci nie przeszkadza robić zdjęć ,a Ty się nie czepiaj ,,amatorów''.
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 13.03.2009 23:01

AndrzejJ. napisał(a):
Bodzioch Marek napisał(a):furzyk, to nie było czepianie a dobra rada, ale ty przeciez mądrzejszy jestes. Rób wiec jak uważasz, kiedys jak dorosniesz może zrozumiesz, ale mnie to rybka...;). To nie ja a moja córa czytajac wątek mnie zapytała: "..co to za koleś co się tak madrzy, a zdjęcia se nie umie zrobić.." - ale mnie to naprawdę rybka...;) 3msie:)

Bodzioch przywołuję Cię do porządku .Tu nie forum o fotografii ślubnej.
Nikt Ci nie przeszkadza robić zdjęć ,a Ty się nie czepiaj ,,amatorów''.

no przecież napiałżem, że mnie to rybka. Przywalcie mnie bana, to wreszcie się do roboty wezmę :lol:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 14.03.2009 08:21

Bodzioch Marek napisał(a):Przywalcie mnie bana

Jeszcze nam jesteś potrzebny 8) :wink:
furzyk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) furzyk » 14.03.2009 08:54

mysle, ze umiem sobie zdjecie zrobic i rownie dobrze moglbym sie czepiac centralnego kadrowania w Twoim avatarze. Teraz kojarze, ze jestes tym samym MB, ktory sie kilka dni temu wcisnal na CF :) pozdro :)
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 14.03.2009 09:17

furzyk napisał(a):mysle, ze umiem sobie zdjecie zrobic i rownie dobrze moglbym sie czepiac centralnego kadrowania w Twoim avatarze. Teraz kojarze, ze jestes tym samym MB, ktory sie kilka dni temu wcisnal na CF :) pozdro :)
centralny kadr..??:lol: to chyba musisz jeszcze poczytać o kompozycji. Nie czepiam się i powinieneś to zrozumieć ,chciałem dla ciebie dobrze, a obrywam. Nie wiem co to CF..??
furzyk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) furzyk » 14.03.2009 11:23

Proponuje nie czepiac sie siebie. Mnie w tym watku nie chodzilo o to zeby sie wymadrzac ale o to czego sam doswiadczylem kiedys od madrzejszych kolegow - mianowicie o to, ze jesli ktos uwaza, ze kompaktem zrobi wszystko to jest to nieprawda. Wszystko da sie zrobic dopiero lustrem i obiektywami, z ktorych kazdy ma odmienne przeznaczenie - jednak cos za cos. Lustro to inne koszty i inna waga do noszenia. Kazdy sobie odpowie na pytanie czy warto czy nie.
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 14.03.2009 11:50

Panowie....Może poszlibyście coś "popstrykać"- będzie jakiś pożytek :D :wink: :wink:
furzyk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) furzyk » 14.03.2009 11:52

wlasnie wrocilem z pstrykania :)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 14.03.2009 15:14

furzyk napisał(a):wlasnie wrocilem z pstrykania :)

No to wrzucaj :D na co czekasz :?: :D
furzyk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) furzyk » 14.03.2009 17:09

Leszku.... bylem na sesji ze studentami do tablo i do informatora jednej z poznanskich uczelni :) Gdybym nawet chcial i byloby to ciekawe to i tak nie moge - tak mam umowe sformuowana...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Fotograficznych gier wojennych ci±g dalszy....;-) - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone