Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

fotografia ruchu

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.06.2012 16:29

Witam.

Trzy zdjęcia z placu zabaw.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 12.06.2012 17:09

Interseal napisał(a):Witam.

Trzy zdjęcia z placu zabaw.

Ruch, aż w uszach gwiżdże :!:
Najlepsze pierwsze, bo koła nieobcięte.

Bardzo fajne.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.06.2012 20:11

longtom napisał(a):Ruch, aż w uszach gwiżdże :!:

Bardzo fajne.

Dzięki. Bardzo lubię ten efekt (chyba nazywa się to fachowo panoraming).

Sporo bawiłem się takie coś fotografując skoczków narciarskich, kilka zdjęć chyba jest w tym wątku.

Pozdrawiam.
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 13.06.2012 06:30

longtom napisał(a):Ruch, aż w uszach gwiżdże :!:
Bardzo fajne.

Wypada się tylko podpisać ! 8)

Interseal napisał(a):Sporo bawiłem się .... fotografując skoczków narciarskich, ...

... też się podobały ! 8)

Pozdrawiam
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 13.06.2012 10:04

I akwarelka
ruchu.
pzdr :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.07.2012 20:26

Trochę monotematycznie u mnie, ale za to świeżutko sprzed kilku godzin. :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i tylko dla porządku:
Obrazek

i z konferencji prasowej:
Obrazek

Już statycznie :wink:
Pozdrawiam.
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 22.07.2012 01:53

8O :D :D :D :D :wink:

Brawo!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.07.2012 08:27

Fatamorgana napisał(a):8O :D :D :D :D :wink:

Brawo!

Dzięki w imieniu Maćka Kota :wink:
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 22.07.2012 23:40

A miałem się wybrać...
Byłoby na co jak widzę.
Kot w butach (w cuglach?) se wygroł zawody ze hej!

Niezłe preludium na początek letniej GP.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.07.2012 12:14

Wracając do sedna tematu, to o wiele łatwiej robi się panoraming w poziomie, niż opadającego pionowo skoczka. Pewnie kwestia wprawy.

Stałem obok kamerzysty na środku górnych trybun, więc zdjęcia w powietrzu robione są z odległości około 70-80 metrów.

W dodatku włoska mata igelitowa ułożona w Malince jest o wiele mniej fotogeniczna :wink: niż fiński igelit w Szczyrku i tło jest nijakie.

Aha! Po czterech latach odkryłem w aparacie funkcję "AI servo" czy jakoś tak, czyli zoom biega za wycelowanym przedmiotem. 8O :)

Czas naświetlania ustawiałem różnie pomiędzy 1/60 a 1/100, przy np 1/40 nie łapałem już przyzwoitej ostrości zawodnika, przy 1/125 zaczynałem zamrażać igelit

W całym ferworze zabawy wlazłem kamerzyście TVP w wizję po zwycięskim skoku Kota i dostałem sporego strzała w plery na opamiętanie :wink:

Pozdrowienia.
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 24.07.2012 14:10

no to ode mnie nauka latania :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:D
vic71
Globtroter
Euro Big Way Camp 2012

Nieprzeczytany postnapisał(a) vic71 » 24.07.2012 14:49

Obrazek

Euro Bigway Camp 2011, mimo fatalnej pogody zakończył się kolejnym sukcesem sportowym. Dzięki zaangażowaniu uczestników, 113 osób z ponad 30 krajów utworzyło wielką formację. Osiągnięcie było tym większe, że udało się tego dokonać już w 6 próbie. Równocześnie udało nam się zbudować kilka formacji 80-way oraz kilkanaście 40-way.

Tymczasem wielkimi krokami zbliża się rekord świata w Dubaju (www.dubai500.com), a nasza impreza jest jedyną europejską kwalifikacją dla wszystkich którzy starają się o miejsce w rekordzie świata. Dlatego też postanowiliśmy podnieść poprzeczkę i w dniach 23-27.07.2012 roku spróbujemy zbudować formację 130-150way.

Euro Bigway Camp jak co roku oferuje trening dla spadochroniarzy na wszystkich poziomach zaawansowania.W tym roku proponujemy 3 eventy:
130-way+ INVITATIONAL - impreza tylko dla najlepszych zawodników mających ambicje, aby starać się o zaproszenie na rekord świata w Dubaju. Więcej informacji tutaj.

60-80-way INVITATIONAL - impreza dla zaawansowanych skoczków, którzy mają za sobą już udział w campach bigwayowych i potrafią poprawnie pracować w dużych formacjach. Ta impreza da im przygotowanie, aby w przyszłości zostać zaproszonym do największych formacji. Więcej informacji tutaj.

OPEN - impreza dla początkujących, którzy chcą się nauczyć skoków w dużych formacjach w warunkach bez stresowych. Na tym campie możesz skakać na różnych pozycjach, aby znaleźć najbardziej odpowiednią dla siebie! Więcej informacji tutaj.

Jak co roku za profesjonalny trening będą odpowiadać wyłącznie najlepsi load-organizerzy na świecie w tym Kate Cooper-Jensen, Larry Henderson, BJ Worth, Tom Jenkins, Herman Landsman, Lesley Gale, Johan Hansson a filmowanie i fotografowaniem zajmą się najlepsi kamerzyści świata

W tym roku również zaprosiliśmy do udziału największe media w Polsce oraz wielu sponsorów, którzy sprawią, że nasza impreza będzie wielkim widowiskiem nie tylko dla skoczków, ale również dla widzów!

http://www.bigways.pl/

http://www.skydive.pl/
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 24.07.2012 15:07

Czy wiadomo coś więcej o pechowcu z Danii?
vic71
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) vic71 » 24.07.2012 15:39

Jacek S napisał(a):Czy wiadomo coś więcej o pechowcu z Danii?

Żyje tylko kręgosłup ma uszkodzony.
vic71
Globtroter
Euro Bigway Camp 2012

Nieprzeczytany postnapisał(a) vic71 » 26.07.2012 07:47

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

fotografia ruchu - strona 43
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone