jan_s1 napisał(a):Fatamorgana napisał(a):Puchar Europy w slalomie równoległym. Vratna, Slovakia.
Bardzo przyjemne zdjęcie. Gdybym już coś musiał zmienić, to obciąłbym nieco lewej, a dołożył prawej. Nieprawdaż?
Ale jeśli tego sam nie zrobiłeś, to znaczy, że taki miałeś kadr. Zdaję sobie sprawę, że taki obiekt podczas pstrykania kadruje się niezbyt komfortowo.
Dodatkowym utrudnieniem był fakt, że fotografowałem głównie stałoogniskowym tele, więc nie bardzo miałem pole manewru, a przy tak szybko przemieszczającym się obiekcie (obiektach) nie ma mowy o cofaniu i ponownym kadrowaniu.
Poza tym, plan był taki, aby przynajmniej raz dobrze i wyraźnie złapać w kadr dwójkę jadącą rzeczywiście równolegle- jak na konkurencję zjazdową przystało.
Akurat to jest jedno z dwóch zdjęć, gdzie udało się wyłapać ten jeden moment, gdy na całej trasie (oprócz jednoczesnego startu) zawodnicy jechali faktycznie równo obok siebie.
Także cała reszta była dla mnie mniej ważna- czy ile dołu, czy ile z boku...
Tak w ogóle, to nie byłem przygotowany na te zawody (ani teoretycznie ani sprzętowo). Miałem sobie spacerować po górach, a nagle okazało się, że są zawody, no więc skoro pogoda i tak była do d... to polazłem pofocić.
Mimo wszystko plon jest udany jak na jeden wielki przypadek.