Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

fotografia ruchu

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 12.05.2010 11:01

Ruch widać, łomotu nie :wink:

Obrazek

Obrazek
:wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 12.05.2010 11:48

Jolanda napisał(a):...mnie to nie bawi (wrzuciłam na luz)...i nadal.. APUD

Naprawdę się tym przejęłaś? :D

lamer > lama > laik> lajkonik to potocznie i kimś,
kto o komputerze wie, jak się go włącza i wyłącza, wie jak odpalić program,
ale kompletnie nie wie, jak to i dlaczego działa.
To tak jak z samochodem - wsiadasz i jedziesz, a jak działa silnik ...:D

Chyba cię nie uraziłem? 8O

:D :D :D

O rany!!! Ty tego lamera w Wiki sprawdzałaś???
To ja Cie przepraszam, ale nie wiedziałem, że tam są takie debilne wpisy 8O
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 12.05.2010 12:23

Ja mam takie, strasznie trudno dziecko uchwycić, he,he

Prezentacja stroju, zakupionego w Mostarze

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Viniu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viniu » 12.05.2010 12:58

http://picasaweb.google.com/Viniu1976/Drift#
Tu kilka moich prób łapania "w ruchu"...

Ps. Fajna impreza była :)
Jolanda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 13.05.2010 08:09

weldon napisał(a):
Jolanda napisał(a):...mnie to nie bawi (wrzuciłam na luz)...i nadal.. APUD

Naprawdę się tym przejęłaś? :D

lamer > lama > laik> lajkonik to potocznie i kimś,
kto o komputerze wie, jak się go włącza i wyłącza, wie jak odpalić program,
ale kompletnie nie wie, jak to i dlaczego działa.
To tak jak z samochodem - wsiadasz i jedziesz, a jak działa silnik ...:D

Chyba cię nie uraziłem? 8O

:D :D :D

O rany!!! Ty tego lamera w Wiki sprawdzałaś???
To ja Cie przepraszam, ale nie wiedziałem, że tam są takie debilne wpisy 8O
No co ty.... :oops: :wink: :mrgreen: uśmiech zamrożony.. :wink:
Ostatnio edytowano 25.05.2010 09:03 przez Jolanda, łącznie edytowano 1 raz
Jolanda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 13.05.2010 09:35

renatalato napisał(a) Prezentacja stroju, zakupionego w Mostarze - strój owszem,owszem ale....pogratulowac tancereczki.
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 13.05.2010 09:51

Jolanda napisał(a):renatalato napisał(a) Prezentacja stroju, zakupionego w Mostarze - strój owszem,owszem ale....pogratulowac tancereczki.

Dzięki, figurkę ma akurat do takiego stroju :wink:

Trochę się udziela w tańcu :)
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 14.05.2010 23:09

:D Renatka Kasia wyglada rewelacyjnie!!! Wiem o jej zdolnościach tanecznych :)
Strój też wyśmienity;)!!!
Kto jedzie w tym roku do Mostaru?
( też bym chciała taki)
Renatka zdradzisz ile kosztował?
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 15.05.2010 15:26

Ja płaciłam w kunach, to około 200 kun, mniej więcej 100 zł.
Są piękne kolory, można dostać oczopląsu :)
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 16.05.2010 12:51

Bodzioch Marek napisał(a):
Muliness napisał(a):
Fatamorgana napisał(a):Pasują np. koła z rozmytymi szprychami, śmigła robiące widoczne obroty, natomiast zamrożenie ruchu to jest zamrożenie a nie ruch koleżanko...

Kolega bardzo uprzejmy to jest skaza zawodowa;)

Co do tematu ... w tym wątku są wklejone zdjecia oddajace ruch i zamrożone . Jednak jeśli kolega uważa że należy uchwycić strumień spalonego paliwa to rozumiem że ta recepta na sukces dotyczy tylko tego wątkui tego konkretnego zdjęcia . W rzeczywistości ośmielę się nie zgodzić.
i tu się z tobą zgodzę: to nie matematyka i nic nie musi i nic nie należy ptak w locie spokojnie może być zamrożony, bo wiadomo, że nie wisi na lince przyczepioony do chmurki;) jeśli jednak ma on silnik/i śmigłowe to zdecydowanie wydłużyć czas by śmigła się "kręciły"

Kolego i koleżanko. Nie mam zamiaru się z Tobą wykłócać o detale i odmienność zapatrywań.
Uważaj sobie co chcesz.
Ja jednak nie piszę żeby sobie dorobić swoje widzimisię, ale cytuję znacznie mądrzejszych do siebie. Takich, którzy "fotografię ruchu" uprawiają zawodowo lub wystarczająco długo, aby wiedzieć, że ruch w fotografii to nie to samo, co ruch w ogóle...
Zresztą krytykując moje wypowiedzi na ten temat, krytykujesz specjalistów z magazynu "Foto", którzy temu zagadnieniu poświęcili sporo miejsca już 10 lat temu, zanim zdecydowana większość ludzi w kraju zaczęła interesować się fotografią i posiadać jakąś lustrzankę.
Obejrzyj sobie zdjęcia lotnicze Tomka Pacana- wtedy może zrozumiesz którędy droga, zamiast się przyczepiać do mnie.

Pozdrawiam.
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 16.05.2010 13:28

Fatamorgana napisał(a):
Bodzioch Marek napisał(a):
Muliness napisał(a):
Fatamorgana napisał(a):Pasują np. koła z rozmytymi szprychami, śmigła robiące widoczne obroty, natomiast zamrożenie ruchu to jest zamrożenie a nie ruch koleżanko...

Kolega bardzo uprzejmy to jest skaza zawodowa;)

Co do tematu ... w tym wątku są wklejone zdjecia oddajace ruch i zamrożone . Jednak jeśli kolega uważa że należy uchwycić strumień spalonego paliwa to rozumiem że ta recepta na sukces dotyczy tylko tego wątkui tego konkretnego zdjęcia . W rzeczywistości ośmielę się nie zgodzić.
i tu się z tobą zgodzę: to nie matematyka i nic nie musi i nic nie należy ptak w locie spokojnie może być zamrożony, bo wiadomo, że nie wisi na lince przyczepioony do chmurki;) jeśli jednak ma on silnik/i śmigłowe to zdecydowanie wydłużyć czas by śmigła się "kręciły"

Kolego i koleżanko. Nie mam zamiaru się z Tobą wykłócać o detale i odmienność zapatrywań.
Uważaj sobie co chcesz.
Ja jednak nie piszę żeby sobie dorobić swoje widzimisię, ale cytuję znacznie mądrzejszych do siebie. Takich, którzy "fotografię ruchu" uprawiają zawodowo lub wystarczająco długo, aby wiedzieć, że ruch w fotografii to nie to samo, co ruch w ogóle...
Zresztą krytykując moje wypowiedzi na ten temat, krytykujesz specjalistów z magazynu "Foto", którzy temu zagadnieniu poświęcili sporo miejsca już 10 lat temu, zanim zdecydowana większość ludzi w kraju zaczęła interesować się fotografią i posiadać jakąś lustrzankę.
Obejrzyj sobie zdjęcia lotnicze Tomka Pacana- wtedy może zrozumiesz którędy droga, zamiast się przyczepiać do mnie.

Pozdrawiam.
chrzanisz waść, ruch w fotografii można pokazać w wieloraki sposób, nie tylko przez panoramowanie, rozmycie śmigieł (choć jeśli są to lepiej to wygląda) czy smużenie z zamrożeniem lecz równiez zamrożenie. Fruwajace elementy, a skoro samolot w powietrzu, a koń z podwiniętymi kopytami nad ziemią i ogonem, szczeciną wyciągniętą do poziomu, kobietą obracajacą sie w tańcu z fruwającą (lecz zamrożoną suknią i warkoczem) to znaczy, że są w ruchu i nie ma konieczności rozmywać tła, a książki czy inne literatury różne już widziałem i różnych fotopstryków co to tylko ich linia jedyna i słuszna, jak i czasopisma tofograficzne również...;)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 16.05.2010 13:37

...z tego właśnie względu przestałem kupować "Foto" bo tam strasznie brzydkie zdjęcia zamieszczali (mz oczywiście :lol: )
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 17.05.2010 08:52

W świetle powyższych wypowiedzi umieszczam swoje zdjęcie przedstawiające ruch...

Al na Crossie
Obrazek
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 17.05.2010 20:30

Z soboty...

Złe oświetlenie.....

Obrazek

Obrazek
Jolanda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 24.05.2010 17:15

renatalato Oooo, jaka zdolna ta twoja córcia ,Mała "Odetta" :wink: balet zawsze był i jest mi bardzo bliski :wink: fajne fotki..
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

fotografia ruchu - strona 26
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone