Ruch widać, łomotu nie
Jolanda napisał(a):...mnie to nie bawi (wrzuciłam na luz)...i nadal.. APUD
No co ty.... uśmiech zamrożony..weldon napisał(a):Jolanda napisał(a):...mnie to nie bawi (wrzuciłam na luz)...i nadal.. APUD
Naprawdę się tym przejęłaś?
lamer > lama > laik> lajkonik to potocznie i kimś,
kto o komputerze wie, jak się go włącza i wyłącza, wie jak odpalić program,
ale kompletnie nie wie, jak to i dlaczego działa.
To tak jak z samochodem - wsiadasz i jedziesz, a jak działa silnik ...
Chyba cię nie uraziłem?
O rany!!! Ty tego lamera w Wiki sprawdzałaś???
To ja Cie przepraszam, ale nie wiedziałem, że tam są takie debilne wpisy
Jolanda napisał(a):renatalato napisał(a) Prezentacja stroju, zakupionego w Mostarze - strój owszem,owszem ale....pogratulowac tancereczki.
Bodzioch Marek napisał(a):i tu się z tobą zgodzę: to nie matematyka i nic nie musi i nic nie należy ptak w locie spokojnie może być zamrożony, bo wiadomo, że nie wisi na lince przyczepioony do chmurki;) jeśli jednak ma on silnik/i śmigłowe to zdecydowanie wydłużyć czas by śmigła się "kręciły"Muliness napisał(a):Fatamorgana napisał(a):Pasują np. koła z rozmytymi szprychami, śmigła robiące widoczne obroty, natomiast zamrożenie ruchu to jest zamrożenie a nie ruch koleżanko...
Kolega bardzo uprzejmy to jest skaza zawodowa;)
Co do tematu ... w tym wątku są wklejone zdjecia oddajace ruch i zamrożone . Jednak jeśli kolega uważa że należy uchwycić strumień spalonego paliwa to rozumiem że ta recepta na sukces dotyczy tylko tego wątkui tego konkretnego zdjęcia . W rzeczywistości ośmielę się nie zgodzić.
chrzanisz waść, ruch w fotografii można pokazać w wieloraki sposób, nie tylko przez panoramowanie, rozmycie śmigieł (choć jeśli są to lepiej to wygląda) czy smużenie z zamrożeniem lecz równiez zamrożenie. Fruwajace elementy, a skoro samolot w powietrzu, a koń z podwiniętymi kopytami nad ziemią i ogonem, szczeciną wyciągniętą do poziomu, kobietą obracajacą sie w tańcu z fruwającą (lecz zamrożoną suknią i warkoczem) to znaczy, że są w ruchu i nie ma konieczności rozmywać tła, a książki czy inne literatury różne już widziałem i różnych fotopstryków co to tylko ich linia jedyna i słuszna, jak i czasopisma tofograficzne również...Fatamorgana napisał(a):Bodzioch Marek napisał(a):i tu się z tobą zgodzę: to nie matematyka i nic nie musi i nic nie należy ptak w locie spokojnie może być zamrożony, bo wiadomo, że nie wisi na lince przyczepioony do chmurki;) jeśli jednak ma on silnik/i śmigłowe to zdecydowanie wydłużyć czas by śmigła się "kręciły"Muliness napisał(a):Fatamorgana napisał(a):Pasują np. koła z rozmytymi szprychami, śmigła robiące widoczne obroty, natomiast zamrożenie ruchu to jest zamrożenie a nie ruch koleżanko...
Kolega bardzo uprzejmy to jest skaza zawodowa;)
Co do tematu ... w tym wątku są wklejone zdjecia oddajace ruch i zamrożone . Jednak jeśli kolega uważa że należy uchwycić strumień spalonego paliwa to rozumiem że ta recepta na sukces dotyczy tylko tego wątkui tego konkretnego zdjęcia . W rzeczywistości ośmielę się nie zgodzić.
Kolego i koleżanko. Nie mam zamiaru się z Tobą wykłócać o detale i odmienność zapatrywań.
Uważaj sobie co chcesz.
Ja jednak nie piszę żeby sobie dorobić swoje widzimisię, ale cytuję znacznie mądrzejszych do siebie. Takich, którzy "fotografię ruchu" uprawiają zawodowo lub wystarczająco długo, aby wiedzieć, że ruch w fotografii to nie to samo, co ruch w ogóle...
Zresztą krytykując moje wypowiedzi na ten temat, krytykujesz specjalistów z magazynu "Foto", którzy temu zagadnieniu poświęcili sporo miejsca już 10 lat temu, zanim zdecydowana większość ludzi w kraju zaczęła interesować się fotografią i posiadać jakąś lustrzankę.
Obejrzyj sobie zdjęcia lotnicze Tomka Pacana- wtedy może zrozumiesz którędy droga, zamiast się przyczepiać do mnie.
Pozdrawiam.
Powrót do FotoCroClub - dyskusja