Na zrobienie tych zdjęć nie miałem zbyt dużo czasu. Obiekty zobaczyłem w ostatniej chwili. Warunki pogodowe też nie pomagały-można je zobaczyć w wątku jesiennym.
a ja lubię jak skrzydła u ptaków rozmyte, przynajmniej widac dynamikę, ruch.. kiedyś robilem samoloty i przy 1/125 a śmigło bylo wlasnie w ruchu, gdybyś robił przy krótkich czasach sprawia wrażenie jakby zawieszone w powietrzurafał krasoń napisał(a):Robert - przede wszystkim krótszy czas (nawet krócej niż 1/1000s przy dziennym świetle powinno dać radę - jakby co to ISO w górę ). 1/250 to za długo do takiej formy ruchu.
Obydwa ujęcia są też "za szerokie"
PZDR
Bodzioch Marek napisał(a):a ja lubię jak skrzydła u ptaków rozmyte, przynajmniej widac dynamikę, ruch.. kiedyś robilem samoloty i przy 1/125 a śmigło bylo wlasnie w ruchu, gdybyś robił przy krótkich czasach sprawia wrażenie jakby zawieszone w powietrzurafał krasoń napisał(a):Robert - przede wszystkim krótszy czas (nawet krócej niż 1/1000s przy dziennym świetle powinno dać radę - jakby co to ISO w górę ). 1/250 to za długo do takiej formy ruchu.
Obydwa ujęcia są też "za szerokie"
PZDR
a ja lubię jak skrzydła u ptaków rozmyte, przynajmniej widac dynamikę, ruch.. kiedyś robilem samoloty i przy 1/125 a śmigło bylo wlasnie w ruchu, gdybyś robił przy krótkich czasach sprawia wrażenie jakby zawieszone w powietrzu
Spoko Marek
A ujęcia samolotu ze śmigłem to zupełnie inna sprawa - to się robi najczęściej na ziemi gdy sam samolot porusza się dość wolno, tylko śmigło pogina - tu 1/125 jak najbardziej na tak
PZDR
Powrót do FotoCroClub - dyskusja