Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
Tak, ale w drodze powrotnej Chociaż efekt nie był stały bo uszczelka miała przekrój okrągły a powinien być kwadrat lub prostokąt, ale szczegóły później. Jak widać na ostatnich zdjęciach zaczyna padać.
Witam i zapraszam na ciąg dalszy zwiedzania Joaniny lub bardziej po polsku Janiny. Chociaż do tej drugiej wersji to mam opory bo traktat z Janiny jednak dziwnie brzmi. Za murami ta stara część wygląda tak.
Witam nowych czytelników, znaczy się oglądaczy Przeczytałem właśnie wiadomość o powodziach w Grecji, trąbach powietrznych i gradzie. No grad i wiatr to znam chociaż trąb powietrznych nie było. Coś dziwna ta pogoda w Grecji w tym roku
Ja wiem czy rozciągam Tak wolno mi idzie układanie. Tak na początku to miałem pomysł, że wkleję tylko kilka zdjęć żeby był ślad z wyjazdu, ale relacja mi się rozciąga i pewnie dopiero w grudniu skończę. Idzie wolno bo jednocześnie składam razem wersję do oglądania żeby było po kolei. Układam zdjęcia z 4 aparatów, kamery i 2 telefonów komórkowych Trochę to trwa i jeszcze trzeba wybrać, które pokazać.
Witam tych co zaglądają. Kontynuujemy spacer po Joaninie/ podobno prawidło powinno być spacer po Janinie hm / Wewnątrz starych murów fajny klimat, ale niestety zaczyna coraz bardziej padać. W końcu chowamy się pod jakimś daszkiem i próbujemy przeczekać burzę. Robi się coraz ciekawiej
Trwało to jakieś 2 godziny. Jak wydawało się, że już przechodzi postanowiliśmy szybko zerknąć na resztę. I się wpakowaliśmy bo zaczęło jeszcze gorzej. Schowaliśmy się w restauracji. Ciekawe jak tam nasze namioty na kempingu? Kelner pracujący w restauracji stwierdził, że on takiej burzy nie pamięta.