napisał(a) janniko » 23.09.2008 17:23
rafał krasoń napisał(a): ... ceny kwater/apartmanów zależą głównie od tego kiedy jedziesz - po sezonie można spokojnie zejść poniżej 40 euro/dzień za ap. z dwoma sypialniami, kuchnią i łazienką, położony blisko morza. W sezonie za taki sam lokal trzeba by pewnie zapłacić nie mniej niż 60 euro...
Piękna ta Brela i zatoczka cudowna i podoba mi się bardzo, ale ceny powalające!!! Chorwaci już zupełnie cipieją!!! Przeginają stanowczo pałkę!
To ja jednak chyba wolę Grecję!
Np. wyspa Thassos. W zeszłym roku w pierwszej połowie sierpnia wynajęliśmy mały apartamencik w murowanym bungalow (pokoik z aneksem kuch. i łazienką) tuż nad samym morzem, z własną skalistą plażą i 2 minuty do zatoczkowej "publicznej" plaży, na której w porywach było 10-15 osób za 40 eruo na dobę za 3 osoby (2 + 12 letni syn).
Najpierw facet chciał 45, ale gdy powiedzieliśmy, że na 7 dni, to od razu zszedł na 40
I widoki też piękne. Może nie tak cudowne jak ta zatoczka w Breli, ale chyba też śliczne. Sami oceńcie.
Odległość od Krakowa - ok. 1400 km.
Poniżej kilka fotek. Myślę, że Rafał to zrobiłbym tam majstersztyki, bo ze mnie to d.. a nie fotograf.. he he:
a tutaj cała fotorelacja z "naszej" Grecji 2007, dla chętnych:
http://www.parkowa12.krakow.pl/monte/grecja_2007/grecja_2007.htm