Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Fotki ;-)

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 03.10.2011 07:28

Jacek S napisał(a):Rafał - a to nie leci trochę w prawo?

Jacek - u nas w Górach Pieprzowych, to "wiesz - rozumiesz", górki pagórki, horyzontu nie widać. Może i leci :wink:

Pzdr
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 03.10.2011 10:00

Roxi napisał(a):
jan_s1 napisał(a):Napisałem coś, bo dział foto pomału upada - produkuje się parę osób i mało kto komentuje. :evil:

Co ja bym oglądała, jakby ten dział upadł? Jest to jedno z moich ulubionych miejsc na forum ;)

Jeśli tak jest rzeczywiście, to znaczy, że lubisz zdjęcia, a jeśli lubisz, to napisz co Ci się podoba, a co nie. Mała ilość komentarzy (jeszcze raz podkreślam - szczerych) może czasem zniechęcić do prezentowania swoich bohomazów. (Mnie np zaczyna już zniechęcać). Bo przecież zdjęcia pokazuje się po to, żeby o nich pogadać. Jeszcze lepiej będzie, jak coś pokażesz - o ile chcesz się dowiedzieć, co o Twoich zdjęciach myślą inni. Pozdrawiam. :)

Rafał - wybacz, że nie na temat.
Wracając do Sandomierza - ładny widoczek, ale coś mi nie leży. Trudno powiedzieć co, ale źle mi się na niego patrzy. Może coś z kompozycją nie tak?
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 03.10.2011 13:59

O :!: I razgawor jak się patrzy :lol:

Janek - wiem, że ludzie lubią pogadać se o obrazkach i że takie pogaduchy przyciągają - jak mniemam - uwagę innych, co jest dobre dla forum.

Z drugiej strony szczere, krytyczne (nawet jeżeli merytoryczne) uwagi do zdjęcia napisane publicznie są chyba przykre dla ich autorów. To też oczywiście przyciąga (niestety) uwagę innych i jest dobre dla forum ale nie jest dobre dla tych użytkowników.

Jest też kwestia miejsca, to jest jak wspomniałeś forum o Chorwacji, a nie o fotografii, drążenie tu detali edycji, czy kompozycji musi mieć pewne granice... :wink:

Pzdr
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 03.10.2011 14:11

Rafał K napisał(a):Z drugiej strony szczere, krytyczne (i merytoryczne) uwagi do zdjęcia napisane publicznie są chyba przykre dla ich autorów.

Jak ktoś pochwali to jest fajnie, jak ktoś wytknie jakieś błędy też nie jest źle. Najgorzej jest w momencie jak wrzucisz zdjęcie a tu cisza.
W domyśle: zdjęcie nijakie nikomu nie chciało się komentować, lub co gorsza tak tragiczne, ze szkoda czasu na jego komentowanie.

pzdr :wink:
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 03.10.2011 14:18

longtom napisał(a):... Jak ktoś pochwali to jest fajnie...

Dlatego jak coś mi się podoba to najczęściej piszę :wink:

Co do braku komentarzy - takie teraz czasy, duże (i wartościowe kiedyś) portale foto mają z tym problem. Ludzie trochę znudzili się lustrzankami, tudzież zauważyli, że uwagi typu - "za dużo góry", "dałbym więcej prawej" - w niczym nie pomagają :wink:

Pzdr
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 03.10.2011 14:36

To już teraz wiem, Rafałku, czemu nie zaglądasz do mojej Czarnogóry :twisted: :P
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 03.10.2011 14:41

Rafał K napisał(a):... szczere, krytyczne (nawet jeżeli merytoryczne) uwagi do zdjęcia napisane publicznie są chyba przykre dla ich autorów.

I tu się z Tobą nie zgodzę. Jak zrobiłem knota, to ma mi być przykro, ale muszę to dzielnie znieść. :lol: W końcu zdjęcia wstawiam głównie po to, by się czegoś nauczyć. A jak nie umiem znieść krytyki, to zawsze mogę swoje dokonania prezentować tylko żonie i sąsiadom. :wink:
Oczywiście wszelka złośliwość w opiniach jest niedopuszczalna.
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 03.10.2011 15:40

Leszek Skupin napisał(a):To już teraz wiem, Rafałku, czemu nie zaglądasz do mojej Czarnogóry :twisted: :P

Zielony, weź, bo Cie kopne :mrgreen:

Janek - są miejsca w necie, gdzie rzetelną ocenę dostaniesz za darmo :lol: Jak coś z tego będziesz w stanie wynieść do daj Ci Boże 8)

Pzdr
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 03.10.2011 17:01

Mam nadzieję, że mnie Rafał nie pogoni. Spojrzenie z drugiej strony. Z wczoraj. :lol:

Obrazek

Obrazek

Mam więcej, ale muszę mieć trochę czasu.
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 03.10.2011 17:04

Rafał K napisał(a):
Janek - są miejsca w necie, gdzie rzetelną ocenę dostaniesz za darmo :lol: Jak coś z tego będziesz w stanie wynieść do daj Ci Boże 8)

Bóg Ci zapłać. :lol:
Wyniosłem i to sporo.
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 03.10.2011 17:29

jan_s1 napisał(a):Wyniosłem i to sporo.

Z czytania komentarzy, czy z oglądania ciekawych strzałów :?: :lol:

Robert - ładnie wczoraj było, co nie :wink:

Pzdr
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 03.10.2011 18:10

Baardzo, tylko straszny tłok. 8O
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 03.10.2011 18:27

LRobert napisał(a):Baardzo, tylko straszny tłok. 8O

W łikendy faktycznie powietrza zaczyna brakować :D

Pzdr
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 03.10.2011 18:33

Rafał K napisał(a):
jan_s1 napisał(a):Wyniosłem i to sporo.

Z czytania komentarzy, czy z oglądania ciekawych strzałów :?: :lol:

Z jednego i z drugiego. Czasem pomagały mi komentarze dotyczące moich zdjęć, ale masz rację - komentarze stały się towarem deficytowym. :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 04.10.2011 08:54

Rafał K napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):To już teraz wiem, Rafałku, czemu nie zaglądasz do mojej Czarnogóry :twisted: :P

Zielony, weź, bo Cie kopne :mrgreen:

....
Pzdr

Przyjeżdżaj :mrgreen: :hearts:

Pozdrav
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja