Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Fotki Grecja 2007

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 30.12.2007 21:57

Zebyście o mnie nie zapomnieli.

Takich ciepłych dni i takich miłych przeżyć jak w 2007 roku, i czegoś więcej w 2008 :)

Obrazek

MonteChristo
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 02.01.2008 22:56

A dla Ciebie takiej nadziei i ciepła, jaką niesie wschodzące słońce ...
To wstaje też w Grecji - wychyla się z morza Egejskiego i budzi ze snu bogów Olimpu :)
Pozdrawiam.

Obrazek
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 02.01.2008 23:55

Jaśnie Panie Hrabio....
Dla mnie najfajniesze: Peloponez 1 i 3, specjaliści od czosnku, akropol inaczej ze stolikami.
Niektóre chyba za bardzo pokombinowałeś lub wyszły nie tak ja zamierzałes. Zawsze warto próbować. Potem najwyżej schowa się je do szafy lub skasuje. Ja robię cyfrówką ale dopieo od tego roku. Nie jestem na przykład za robieniem "idealnego" zdjęcia przy pomocy programów do obróbki zdjęć, chociaż wiem, że dużo potrafią. Spodobał mi się twój sposób przypominania o swoim watku. zacznę chyba relacje pisać po jednym zdaniu.
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 24.02.2008 22:16

Troche ciepla greckiego dla was.

Obrazek

bedzie kilka nowych fotek.
Pozdrawienia dla wszystkich.
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 24.02.2008 23:31

I dobrze. Zima wraca za 5 dni. Przyda się trochę ciepła :)
Penelopa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Penelopa » 08.01.2009 14:57

Zdjęcia są przepiękne bardzo podoba mi się taki styl jak dla mnie przekazują bardzo wiele informacji a przede wszystkim pozwalają się rozmarzyć i rozpłynąć w Greckim słońcu:)
Italiano
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Italiano » 18.01.2009 10:28

Witam
Mam kilka pytań dotyczących Grecji byłbym niezmiernie wdzięczny gdyby ktoś udzielił mi odpowiedzi :
1. czy w Grecji można wynająć podobne apartamenty u rodzin jak w Chorwacji?, jaka jest ich średnia cena (we wrześniu, maju, czerwcu)?czy jest problem z wynajęciem czy też można jechać w ciemno jak w Chorwacji i w każdym miasteczku znajdzie się kwatery?pytam o północną Grecję (półwysep Chalcydycki, okolicę Salonik), ?
2. czy to prawda że w Grecji wchodzą w grę albo hotele albo campingi i o apartamencie typu chorwackiego nie ma co mażyć czy to tylko przesąd, jakieś ich ceny?
3. czy na autostradach są bramki czy obowiązują winiety? jeżeli bramki to jaka jest średnia cena 100km autostrady?
4. mam pytania dotyczące Serbii i Macedonii , jak wygląda kwestia z noclegami w Serbii, Czy na autostradzie w Serbii i Macedonii są bramki czy Winiety?Czy ma ktoś jakieś doświadczenie z podróży przez Serbię, Czy warto jechać autostradą, a może innymi drogami i jest szansa na zwiedzanie?
5.jakieś sugestie dotyczące noclegu w połowie drogi do Grecji?
DZIĘKI
kkrzys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkrzys » 18.01.2009 12:20

Na wszystkie te pytania znajdziesz odpowiedzi na forum.
Jest opcja szukaj
Powiedz nam ,to lenistwo czy brak rozeznania :?: :lol: :lol:
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 05.02.2009 08:10

1) Tak, wynajac mozna wszedzie. Jedynie troche cierpliwosci trzeba.
Ceny średnia cena to 10-15 E per person.Ale lepiej targowac sie na caly apartament. Na Chalkidiki to mozna jechac w ciemno.
2) Zalezy gdzie jedziesz. Na Chalkidiki to duzo jest Campow. Ale porownujac cene do apartamentu to wychodzi jedynie 1 -2 E taniej na kampingu. Czy jest sens odpowiedz sobie sam.
3) Zajrzyj do mojej relacji z podrozy z Grecji tam jest wszystko napisane.
Ale sa bramki. Ograniczenie na autostradzie do 120 km/h i fotoradary. Policja jak przekroczysz predkosc dostaje zdjecia na bramki i od razu tam cie zatrzymuje.
4) Przy drodze pelno dobrych hosteli, hoteli, i pensjonatow. Trzeba sie tylko rozgladac bo czesto sa pochowane w krzkach bez zadnych tablic.
heh...dobre...autostrada w serbi to taka droga jak u nas E77 :D Kielce - Krakow. Reszte sobie dopowiesz sam.
5) Nocleg zorganizowac sobie na Wegrzech, ale nad chalkidiki to jest ok 1200 km. Wiec, ja wyjezdzajac o 22. Rozpakowywalem sie juz na chalkidiki w noclegu tranzytowym o godzinie 14:30. A jechalem na Peloponez, na samo samiusienkie poludnie, na Mani.
Sara76
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sara76 » 02.05.2009 13:48

Ale mi narobiliście ochoty na wyjazd do Grecji... do tej pory też miałam bzika na punkcie Chorwacji (byliśmy 4 razy, ale stwierdziłam, że czas zobaczyć coś nowego i przyszła mi na myśl właśnie Grecja). :lol: Powiem jeszcze, że należymy do tych bardziej leniwych i jeździmy z biurem podróży na wycieczki objazdowe i w związku z tym mam pytanie jaką wycieczkę do Grecji polecacie i z jakim biurem podróży (o ile ktoś jeździł na objazdówki). Pozdrawiam. PS. Zdjęcia, które wstawiliście po prostu zachwycające.
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 18.05.2009 13:40

sara jak potrzebujesz jakiegos info to pisz na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 08.06.2011 23:02

Monte Christo- serdeczna prośba.
Nie wyświetlają się fotki od początku- z Mani- a te mnie najbardziej interesują. Masz gdzieś wrzucone w net tak, by można je obejrzeć bez kłopotów?
Z góry dzięki!

Pozdr.
Darkos
Cromaniak
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darkos » 11.10.2012 10:17

Fatamorgana napisał(a):Monte Christo- serdeczna prośba.
Nie wyświetlają się fotki od początku- z Mani- a te mnie najbardziej interesują. Masz gdzieś wrzucone w net tak, by można je obejrzeć bez kłopotów?
Z góry dzięki!

Pozdr.

??????????????????????????
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 11.10.2012 12:06

Co?
Nie widzę tam zdjęć, lecz słowo "obrazek".
O co więc pytasz? :?: :roll:
Darkos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darkos » 11.10.2012 12:34

Fatamorgana napisał(a):Co?
Nie widzę tam zdjęć, lecz słowo "obrazek".
O co więc pytasz? :?: :roll:

Może źle się wyraziłem "???????????" :D

Też chciałem powiedzieć, że nie widać zdjęć.
Ale to do Monte Christo, może zauważy.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα