napisał(a) Monte Christo » 11.10.2007 11:48
Leszku, bo wiesz trzeba mieć dystans do tego co sie robi.
ja chyba mam
.
Ty wolisz fotografie prostą łatwą i przyjemną, fotografujesz to co widzisz i jak na początku robiłeś karygodne błędy, tak teraz twoje fotografie są czyste od nich. Ale również im brakuje przekazu ! nie mowie, ze wszystkie moje mają to coś, jednak staram się spoglądać na to z innej perspektywy, a z czasem zdjecie nabierze charakteru. Ktoś je zrozumie. Ty dochodzisz do tego teraz w swoich fotografiach. ja juz przeszedlem....
W ktorymś to wątku przeczytałem, jak to sie wszyscy podniecali HDR, na tym forum i super, tak ma być, ale czy od razu muszą wszyscy wrzucać zdjecia ze swoich wakacji takie cukierkowe ?ladne i rewelacyjnie naświetlnone ?Pewnie dla niektórych to prostrze w odbiorze, latwiejsze w odnalezieniu w swoich wspomnieniach tego co wiąze sie z danym zdjeciem, miejscem sfotografowanym.
ale szczerze powiedziawszy 90% zdjeć wrzucanych z wakacji ma charakter albumowy !i nie bedzie miec innego, patrzac po tym jak ludziom nawet nie chce sie pomysleć nad zdjęciem ! dlatego Ty wieszasz na scianie ALBUM a ja wieszam Coś więcej, charakter danego miejsca, coś czego nie zobaczysz na innych fotografiach. Lubie cie Leszku, bo zrobiles kawal dobrej roboty ze swoim warsztatem fotograficznym, i pochlebia mi to ze sie nie poddałeś i tak trzymaj.
Mam nadzieje, ze do końca wątku jakieś ci sie wreszcie spodoba
.
Poza tym PRZEPRASZAM WSZYSTKICH, którzy myśleli że zobacza ładne plaze i ateny w postaci pocztówkowego akropolu
.
P.S.
A jesli jakieś chcesz na ścianę to ci zrobie dużą odbitke i podeśle
.jako gift.
P.S.II wrzuce do końca wszyskie ambitniejsze, a potem moze jakiś nowy wątek, z albumową grecją