napisał(a) Slavko1974 » 03.03.2014 00:09
Ja kupiłem Romer Kidfix i już moja pociecha zaliczyła w nim Chorwację w zeszłym roku i jestem super zadowolony. Ja też najpierw poczytałem w necie i jak miałem 3-4 konkretne modele wybrane to wtedy zaczałem szukać w sklepach stacjonarnych. Podjeżdżałem pod sklep z dzieckiem i po prostu montowałem fotelik w aucie i w nim dziecko. Dopiero jak sprawdziłem wszystkie wybrane wczesniej modele, to kupiłem foelik, zresztą nie pierwszy.
Co do samego fotelika, jest szeroki, dzieki temu dziecko nawet w grubej kurtce nie jest skrępowane, a na tym najbardziej mi zależało. Obicie jest zdejmowalne, dzięki czemu można je normalnie prać a wysokość podgłówka jest regulowana. Bardzo ważna kwestią są testy bezpieczeństwa a romer kidfix przoduje pod tym zględem. Poprzednio mialem też romer ale model kingplus i byłem również bardzo zadowolony, więc mam nadzieję, że i ten model się spisze.
Ważna rzecz - nie wiem jakie masz auto, ale patrząc po modelach fotelików, ktore wybrałeś, interesuje Cię isofix.
Cybex Solution X2 też przymierzałem i też mi się spodobał, ale nie było do wyboru ciekawej kolorystyki a okres oczekiwania na konkretny kolor to 3 tygodnie, a ja nie moglem tak długo czekać.
Osobiście jeśli chodzi o te dwa konkretne modele to dla mnie kwestia gustu, jeszcze tylk osprawdze rano jedną rzecz, na którą trzeba zwrócić uwagę, bo nie każdy fotelik z systemem isofix pasuje do auta mającego ten system. Sprawdzę rano szczegóły i napiszę.