Witam
Jaką trasę polecacie na wyjazd z Białegostoku do Makarskiej
2 lata temu jechaliśmy przez Lublin, Rzeszów, Koszyce, Budapeszt, Zagrzeb, Tucepi i zajęło to nam 24 godziny.
Alize 1800 napisał(a):Witam ziomali.
Ta trasa z naszej ściany jak najbardziej optymalna - polecają wszyscy od Białegostoku aż po Lublin, tak samo jedziemy tylko że po drodze nocleg tranzytowy w ok. Balatonu, nazajutrz zaczepiamy Plitvice też z noclegiem i docelowo Podgora. Trochę jest prac drogowych i zamkniętych odcinków na Słowacji
trasa-do-chorwacji-z-polski-poludniowo-wschodniej-dyskusja-t32901-225.html
A Ty kiedy i czym wyruszasz, może się spotkamy?
shrek napisał(a):Znajomi kiedyś jechali na Warszawę i potem cały czas autostradami, chwalili sobię tą trasę.
Nasza trasa jest dosyć uciążliwa jeśli chodzi o przejazd przez Polskę i Słowację. Nam wyszło 24 godziny z małymi przerwami na kawę i toaletę.
anuszkaa napisał(a):Witam wszystkich z Podlasia.
Dopiero raczkuję na forum w temacie Chorwacji. Wraz z mężem szukamy transportu do Chorwacji bądź Czarnogóry, najlepiej w obie strony w terminie 13-26.07.2015. Wyjazd planowaliśmy na ok 7-9 dni, niestety auto odmówiło posłuszeństwa.
Ktoś może wyrusza na Bałkany w podobnym terminie?
Pozdrawiam
anuszkaa napisał(a):Witam wszystkich z Podlasia.
Dopiero raczkuję na forum w temacie Chorwacji. Wraz z mężem szukamy transportu do Chorwacji bądź Czarnogóry, najlepiej w obie strony w terminie 13-26.07.2015. Wyjazd planowaliśmy na ok 7-9 dni, niestety auto odmówiło posłuszeństwa.
Ktoś może wyrusza na Bałkany w podobnym terminie?
Pozdrawiam
shrek napisał(a):Znajomi kiedyś jechali na Warszawę i potem cały czas autostradami, chwalili sobię tą trasę.
Nasza trasa jest dosyć uciążliwa jeśli chodzi o przejazd przez Polskę i Słowację. Nam wyszło 24 godziny z małymi przerwami na kawę i toaletę.
Wyjazd jeszcze nie jest pewny na 100%
AfrostPL napisał(a):shrek napisał(a):Znajomi kiedyś jechali na Warszawę i potem cały czas autostradami, chwalili sobię tą trasę.
Przerobiłem prawdopodobnie większość tych tras, dwa razy błądziłem przez barwinek i jego okolice, czeski Cieszyn itp. jednak summa summarum ostatnie dwa lata jeździłem właśnie na Warszawę, później w stronę granicy a później samymi autostradami do Bratysławy nocleg tuż przy autostradzie w Chopenie i dalej do celu przez Węgry bo jak pomyślę o Austrii to robi mi się niedobrze z ich cenami w barach itp. na Węgrzech jest zdecydowanie bardziej przyjaźnie i swojsko a najlepiej jak się tak wycyrkluje by dotrzeć na obiadek na stację paliw do Marche mają pyszne jedzenie w przystępnych cenach.
Komfort podróży bez porównaniu z Austrią, no chyba, że ktoś lubi jazdę i non stop pilnowanie wskazówki prędkościomierza to i Austria pewnie ujdzie ale Węgrzy są zdecydowanie bardziej tolerancyjni w tym temacie i nigdy nie miałem tam stresów a na licznik za często nie zerkałem...
Tak więc ja osobiście polecam dla szukających spokoju, braku niepotrzebnych stresów właśnie tą trasę może i kilometrowo dłuższą ale po przejechaniu innych zdecydowanie milszą mniej męczącą.