Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Czy w Chorwacji można wędkować? Czy trzeba wykupić kartę, tak jak w Polsce? Ewentualnie, gdzie szukać przepisów na ten temat? Jeśli ktoś z forumowiczów wie, to bardzo proszę...
W Chorwacji można wedkować z brzegu bez pozwolenia, natomiast z łodzi,
pontonów na otwrtym morzu trzeba mieć wykupioną licencję (pozwolenie).
Ciekawy opis wędkowania w Chorwacji znalazłem tu:
http://www.wcwi.pl/index.php?option=com ... Itemid=132
Ja poluję na ryby pod woda i znam dokładnie te przepisy.
Co do wedkarstwa nie jestem pewien,ale u mnie na stronie są i przepisy i linki do chorwackiego forum
Najlepiej byłoby sie dobrze zapoznac bo kary sa spore ,no i kłopoty
Wielkie dzięki za informacje. Sama nie wędkuję, ale w tym roku jadę do Cro. z zapalonym wędkarzem i dlatego zbieram informacje na ten temat.
Pozdrowienia:)
Przejrzałem przepisy i na 100% musisz miec wykupioną licencję na wędkowanie,obojętnie czy z łódki czy z brzegu
Sa tu najdroższe opłaty w całej Europie,niestety
Morzesz latem bez pozwolenia wedkowac z brzegu i nikt cie nie sprawdzi. Latem maja duzo praci z sprawdzaniem nurkow ktory z akwalungem poluja kusza, zbieraja languste i opkradaja podwodne znaleziska archeologiczne.