beniu11 napisał(a)::D Zapadła decyzja ,jedziemy do Biogradu.Nigdy tam nie byliśmy.Proszę szanownych formułowiczów o wszelkie praktyczne informacje dotyczące tej miejscowości.Jakie są w pobliżu atrakcje turystyczne.Wszystko co może nam się przydać,jak i również również gdzie robić zakupy itp.Z góry wielkie dzięki Pozdrawiam.
Janusz Bajcer napisał(a):jeśli lubisz "lekki ścisk" to go znajdziesz, miasteczko nie duże,
beniu11 napisał(a):Wyjazd 18 czerwca
beniu11 napisał(a)::D Zapadła decyzja ,jedziemy do Biogradu.Nigdy tam nie byliśmy.Proszę szanownych formułowiczów o wszelkie praktyczne informacje dotyczące tej miejscowości.Jakie są w pobliżu atrakcje turystyczne.Wszystko co może nam się przydać,jak i również również gdzie robić zakupy itp.Z góry wielkie dzięki :D Pozdrawiam.
cerber napisał(a):beniu11 napisał(a)::D Zapadła decyzja ,jedziemy do Biogradu.Nigdy tam nie byliśmy.Proszę szanownych formułowiczów o wszelkie praktyczne informacje dotyczące tej miejscowości.Jakie są w pobliżu atrakcje turystyczne.Wszystko co może nam się przydać,jak i również również gdzie robić zakupy itp.Z góry wielkie dzięki Pozdrawiam.
Witam! byłem w Biogradzie w zeszłym roku. Bardzo fajne miasteczko i ciekawa baza wypadowa - wodospady Krka, wyspy Kornati.
Miasto dość duże, ale nie ma problemów z odludnymi miejscami.
Dużo knajpek, sklepów,straganów, itp. Fajna promenada.
Dla szukających ciszy i spokoju proponuję wyprawę na wyspę Paszman /10 min promem/. Na paszmanie 100 m od portu jest mała piaszczysta plaża. Woda płytka i na dnie czyściutki, biały, drobny piasek. Byłem tam co drugi dzień.
Warto też zwiedzić oddalony o 30 km Zadar. Fajne stare miasto, otoczone wysokimi murami, piękny port i promenada. Zakupy najlepiej robić w sieci sklepów Konzum. Jest tam spory market i kilka mniejszych sklepów tej sieci. Owoce i warzywa oczywiście na targu. Byłem w chorwacji już 5 raz i po raaz pierwszy w tak dużym miasteczku. Bylo bardzo fajnie. Jeżeli czcesz dokladniejszych informacji - pisz na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne