Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ile maksymalnie kun mozna pobrac z bankomatu

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marcin1310
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin1310 » 17.08.2005 08:33

pytanie jak w temacie.

Ostatnio bylem w Bulgarii i maksymalie mozna pobrac rownowartosc ok 104 EUR.
Jakie sa limity w chorwacji?
siwa78
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) siwa78 » 17.08.2005 11:21

nie wiem jaki jest limit ale my wybieraliśmy po 1000 Kuna
SZOTER
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) SZOTER » 17.08.2005 11:52

A nie mozesz zabrac kun z kantoru w Polsce? Latwiej i przyjemniej. Zawsze mozesz w Chorwacji wymienic tez euro na kuny.
limonka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) limonka » 17.08.2005 12:34

Zalezy jaki masz dzienny limit na karcie. Jak masz isc do kantoru, to lepiej sie przejdz do banku- tam sie dowiesz jak jest, ewentualnie sobie zmienisz limit. Wymiana w Polsce zlotowek na kuny to najmniej korzystna opcja. Nawet bardziej oplaca sie kupic tu euro i tam je wymieniac na kuny. U nas wyszlo identycznie, jak pobieranie kun z bankomatu. Nie wiemy ile w CRO dostaniesz kun za zlotowki, ale gdzies na forum bylo, ze tez korzystniej niz w Polsce.
limonka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) limonka » 17.08.2005 12:40

Jeszcze jedno- w niektorych miejscach maja dziwny przelicznik i bardziej oplaca sie placic euro niz kunami (apartamenty, bilety wstepu do muzeum), wiec chyba trudno przed wyjazdem okreslic, ile kun potrzeba.
Pieterko
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pieterko » 17.08.2005 12:50

Proponuje gdzie się da płacić kartą. To jest najlepszy przelicznik. Pozdrawiam
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 17.08.2005 12:58

SZOTER napisał(a):A nie mozesz zabrac kun z kantoru w Polsce? Latwiej i przyjemniej. Zawsze mozesz w Chorwacji wymienic tez euro na kuny.
nie wiem czy łatwiej i przyjemniej (kilkakrotna wymiana) ale na pewno sie to nie opłaca. Co do wyciagania to ja wybierałem 2000 i bankomat ma mnie nie warczał.
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 17.08.2005 13:06

SZOTER napisał(a):A nie mozesz zabrac kun z kantoru w Polsce? Latwiej i przyjemniej. Zawsze mozesz w Chorwacji wymienic tez euro na kuny.

I zdecydowanie najdrożej.
Najtaniej wychodzi wybierać kuny z bankomatu (ok. 58 - 60 groszy za kunę), wymienić złotówki (np. na granicy w Goricanie/Letenye wychodzi 61 groszy za kunę) czy wymienić euro (np. w banku, bez prowizji wychodzi między 58 a 60 groszy). Kuny w Polsce najtaniej widziałem po 66 groszy, najdrożej w kantorze w Cieszynie po 75 groszy.
Midas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midas » 19.08.2005 15:08

Wydaje mi się ,że kwota jaką można pobrac z bankomatu zależy to od limitów jakie sie ma na określone rodzaje kart.Wszystkie operacje sa autoryzowane, więc system łączy sie z naszym kontem.
Wyjątkiem jest karta Diner Club - bez autoryzacji.
pozdrav 8)
ZADAR
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZADAR » 19.08.2005 15:42

zależy od karty płatniczej, limitów na niej, dostęnych środków oraz sieci do której należy bankomat.
Wypłacaliśmy z żoną po 2000 kun, a czasem nie można było zrealizować wypłaty 200 kun.
Tygrys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tygrys » 19.08.2005 16:39

Karzdy ma przyznany dzienny limit wypłat gotówki z bankomatu. Ja dla przykładu w jednym banku mam limit 1000zł a w drugim 10.000zł. Prawdopodobnie system szybko przelicza waluty na złote ile ktos chce wydoic i jezeli przekracza to dzienny limit to transakcja nieudana ale spoko tzreba przyjsc do bankomatu na drugi dzien:) A jesli chodzi o płatnosci bezgotówkowe to pzrewaznie jest to do wysokosci salda na rachunku ( z umownym debetem włącznie). Tak przynajmniej działa to w polsce wiec i za granicą pewnie nie inaczej

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone