Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Senj??

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lingnam
Globtroter
Senj??

Nieprzeczytany postnapisał(a) lingnam » 09.08.2005 15:53

Witam wszystkich serdecznie !!!
Wybieram sie na 4 dni do Chorwacjii i padło na Senj.
Jedziemy pod namiot , jesli ktos posiada wiedzie na temat campingow , plazy itd. to moze sie podzieli i przytoczy kilka słow . Pozdrawiam i dziekuje za pomoc
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 09.08.2005 16:13

Nie jest to najpiękniejszy fragment wybrzeża a samo miasto sprawia wrażenie sennego i zaniedbanego.
lingnam
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lingnam » 09.08.2005 16:25

a co bys polecił ??
wojmoj
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojmoj » 09.08.2005 19:17

Też odradzam Sejn, magistrala przechodzi nad sama woda, przez srodek miasta, plaza to sam beton, miasteczko niezbyt ladne, jak juz chcesz cos na polnocy to moze cos na wuspie Krk (na wyspe jest most) np miejscowosc Krk albo baska, a jesli na ladzie od o wiele ladniej jest w Nowym Winodolskim lub w Crkwenicy i pare kilometrow blizej[/list]
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 10.08.2005 07:35

Jeżeli już ma to być Kvarner to od Senija w kierunku Rijeki jest dużo lepiej. Nie wiem czego szukasz. Jeżeli rozywkowego kurortu z palmami to Cirkvenica jak spokojnej wsi letniskowej to Klenovica ( nie wiem czy nie przekręciłem nazwy) a coś pośrodku czyli turystyczne miasteczko to Novi Vinodolski. co jakiś czas na tej trasie są campingi więc coś się znajdzie. W Klenovicy jest bezpośrednio przy plaży, pozostałe widziałem tylko przejazdem więc nie wiem jak są położone.
yukon
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) yukon » 15.08.2005 12:57

Przed Novi Vinodolski jest małe pole namiotowe Punta Povile, jest super i blisko bo ok.1000km od Gliwic- dobre na krótkie wypady.
Nie lubię tłoku i tam mi odpowiada najbardziej. malutka plaża między skałkami znjdzie się dla każdego. w kranie woda ze źródełek lodowata!! świetna do picia nestety ta sama lodowata źródlana woda wpływa do morza i w niektórych miejscach jest nieprzyjemnie zimno. Sanitariaty średnie ale zawsze jest czysto, ciepła woda w zależności ile osób przed tobą kożystało z prysznica -trzeba znaleść odpowiedni moment.
pozdrawiam
karol 11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karol 11 » 15.08.2005 16:07

Moja propozycja to Klenowica -Kemping o tej samej nazwie. Małe miasteczko pomiędzy Senij a Novi V. Ok 10 km od N.V. Spędziłem tam w tym roku drugą częśc naszych wakacji /9dni/ Pierwszą w Drasnice /12dni/ poniżej Makarskiej.Przyjechaliśmy spotkać się z naszymi znajomymi z Wrocławia, którzy rozbili się na tym kampie. /my w apartamentach/ Camp polożony na płaskiej powierzchni. duża ilość zacienionych miejsc.
Sanitariaty takie sobie ale idzie wytrzymać. Sklep z podstawowymi artykułami. Plaża żwirkowo kamienista i duże betonwe molo. Obok wyspa polączona groblą ze stalym lądem. Dno malo ciekawe z duż ilościa strzykw. Zachęcająca cena nasi znajomi płacili ok 150 kun za trzy dorosłe osoby auto z prikolicą i struje. Jak na znane mi cempy to dałbym 3+ Z Klenowicy do Krkowa ok 970km. Wyjazd 10.30. przyjazd 23.30 z dwoma postojami. Wracałem we wtorek. Niewielki korek w Wiedniu strata ok 20-25 min. Ogólnie jak na 4 dni to polecam. Jeśli na dlużej to raczej poludnie.
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 18.08.2005 09:50

Mieszkałem koło tego Campu i faktycznie robił dobre wrażenie. A Klenovica to totalna dziura ale to już jak kto lubi.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.08.2005 20:36

lingnam napisał(a):Witam wszystkich serdecznie !!!
Wybieram sie na 4 dni do Chorwacjii i padło na Senj.
Jedziemy pod namiot , jesli ktos posiada wiedzie na temat campingow , plazy itd. to moze sie podzieli i przytoczy kilka słow . Pozdrawiam i dziekuje za pomoc

plaże:
http://www.croatia.hr/destinations/phot ... pe=gallery
http://www.seniatours.com/
kampy:
http://www.lickosenjska.com/senj/senj3_h/senj3_h.html
w Senj są małe kampy bez stron internetowych, ceny na nich są
napewno niższe, niż na innych większych podawanych w necie i na forum
na cztery dni można w Senj zakotwiczyć, rano przy dobrej pogodzie
piekny widok na wyspę Krk, bilsko w głąb lądu do zwiedzenia Plitvic
(ja je właśnie tak zwiedzałem, będąc na kampie Senj w 1998 r,
Od tego czau pewnie się uspokoiło (uciszyło) na magistrali (oddane
uatostrady przejęły część ruch, kampy napewno polpszyły od tego
czasu warunki pobytu (bo w 1998r. nie wygłądało to dobrze) dlalego
po zwidzeniu Plitviv na reszte pobytu przenosiłem sie na Istrię.
pozdrawiam
Ps. Okazuje się , że w Senj nie tak sennie:
http://www.senj.hr/Dogadjaji/senjski_lj ... ovorka.htm
liwan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) liwan » 18.08.2005 21:25

Nie spisujcie Senj na straty. Ma on też swoje zalety: twierdza Nehaj górująca nad miastem warta odwiedzenia i nieco mniejsze ceny, no i niezbyt wielkie zagęszczenie turystów. Będąc tam w 2000r zrobiliśmy wycieczki do Plitwic, na Pag, na Rab (dalej z Loparu na Krk i przez most spowrotem do magistrali i do Senj. Plaże w mieście są tylko małe i dość niepozorne, kamp przy porcie był zupełnie nieciekawy- na 1 noc. Inny jeśli pamiętam w Bunicy 4km od Senj w kierunku Rijeki- malutki i wydawał się "miły". Przechodziłem przez niego kilka razy(mieszkałem niedaleko) idąc na małą plażę przy kampie. Jadąc w tym roku przez Senj (do którego moja córka ma spory sentyment "bo to była jej pierwsza Chorwacja") widziałem tablice 2 czy 3 kampów blisko, tyle że w kierunku na południe (Zadar), ale z szosy były słabo widoczne. 8)
Jacol
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacol » 29.05.2008 22:39

A może ktoś się orientuje, jaka jest droga jadąc z autostrady w kierunku Sienij, czy z przyczepą zjadę, czy skończą mi sie hamulce przed końcem drogi? :roll:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.05.2008 23:11

Tiry na trasie Senj - Plitvice widziałem :lol: możesz jechać :lol: :lol:
Jacol
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacol » 30.05.2008 22:51

Dzięki Janusz, wiedziałem, że na Ciebie można liczyć :)
aggim
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aggim » 01.06.2008 08:24

Mielismy tam przymusowy nocleg z uwagi na makabryczne korki na autostradach. Jeden dzień w tym miejscu mi osobiscie wystarczył -nic specjalnego i urzekającego, a przynajmniej w porównaniu z tym co potem zobaczylismy.
kafur
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kafur » 01.06.2008 09:24

Z Senj mam nie ciekawe wspomnienia (w zeszłym roku znajomym samochód właśnie tam padł) :roll: więc nie polecam :wink:
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne