Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Prośba o ceny na "Lili" - Hvar

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
trampm
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) trampm » 15.07.2005 17:23

Bardzo proszę o podanie aktualnych cen na kempie Lili na Hvarze.Wybieram się w sierpniu ( dwie osoby dorosłe + dwie dziewczynki lat 11 i 14 + samochód + namiot + energia ).
Bardzo proszę ewentualne "świeże" informacje na temat kempu oraz plaży.

Ps.Jedziemy drugi raz do CRO.W ubiegłym roku byliśmy na Korciuli w miejscowosci Potirna.Jestesmy zachwyceni.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 15.07.2005 17:29

Zeszłoroczne ceny: osoba 6E prąd 1E, za auto nic, za namiot nic.
Myślę, że jeśli ceny uległy zmianie to nieznacznie. W zeszłym roku były identyczne jak w 2003.

A czy na Korculi byłeś na kempingu?
trampm
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) trampm » 15.07.2005 17:33

ally napisał(a):Zeszłoroczne ceny: osoba 6E prąd 1E, za auto nic, za namiot nic.
Myślę, że jeśli ceny uległy zmianie to nieznacznie. W zeszłym roku były identyczne jak w 2003.

A czy na Korculi byłeś na kempingu?

Tak.Byliśmy na takim bardzo małym i kameralnym kempingu i z tego co już się orientuję to chyba najtańszy w całej chorwacji.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 15.07.2005 17:52

Czy mogłabym poprosić o więcej szczegółów.
Ceny?Jaka plaża?itd.
trampm
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) trampm » 15.07.2005 18:14

Oczywiście bardzo proszę.
Ceny tak jak juz napisałem wcześniej wyjątkowo niskie.W 2004 za rodzinę 2 dorosłe + 10 i 13 lat dzieci + namiot + auto + prąd zpłaciłem około 38 zł (oczywiście po przeliczeniu na złotówki )Jak się orientuję to właściciel nie zmianiał cen od około 8 lat (nawet wisi tam gdzieś oficjalny cennik z pieczątakimi oraz datą z lat 90.Kemping położony jest przy domu starszych właścicieli, większość zacieniona.Dom gospodarzy dyskretnie oddalony.Rewelacyjne sanitariaty.Nowe.A właścicielka co parę godzin bardzo starannie wszystko sprzątała (właściwie to niewiele miała do sprzątania ponieważ oprócz nas w sierpniu były może jaszcze jakieś 3 czy 4 namioty.)Naprawdę wyjątkowo czysto i pachnąco.Właściciele przemili.Jeden jedyny jak dla mnie minus to dość dalekie zejście do morza.Jakieś 400 metrów w dół.( Z kempingu przepiękny widok na morze ).Plaża mała, małe kamienie.My raczej chodziliśmy troszeczkę dalej na skałki i tam przez cały dzień urzędowaliśmy.Doskonałe miejsce do podwodnych wojaży (także z samą maską i rurką ).Obok kempingu jakieś 300 metrów przepiękny ponkt widokowy (trzeba troszeczkę wspiąć się ścieżką do góry) "swiety Juryj" z kapliczką.

Podsumowując:

Znakomite miejsce dla tych którzy pragną wypoczynku z dala od ludzi i zgiełku miasta.Cisza,spokój przepiękna przyroda i jescze raz spokój.Przepiękne widoki oraz czystość kempingu.

Ps.Dla tych którzy chcieliby troszeczkę miasta polecam oddaloną jakieś 6 km od Potirny Vela Luce gdzie w pełni kwitnie życie towarzyskie.Jest również ala hipermarket gdzie można zrobic większe zakupy.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 15.07.2005 22:28

Miejsce wydaje się idealne... troszkę przeraża mnie jednak oddalenie plaży - lubię mieć wodę pod nosem :(
A jak wygląda to zejście?Jakaś drogą, dróżką może?
Aha. A jak na plaży?Oblegana czy raczej kameralna?
Wiem, że zarzucam pytaniami ... ale masz może jakieś zdjęcia?

P.s
Jesteś drugą osobą, która tak pozytywnie pisze o tym miejscu :roll: hmmm, może rzeczywiście warto mimo oddalenia od plazy - lubię mieć ciszę i święty spokój.
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 15.07.2005 22:34

Chyba ja byłem tym pierwszym :) schodzi się cały czas asfaltem i wcale się nie wydaje daleko, a domaca rakija i vino rekompensują wszystkie trudy zejścia i podejścia!
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 15.07.2005 23:05

Tak na pewno Ty :D
Pojadę i sprawdzę, tak jest najprościej.
Fotki by się jakieś przydały.
lupus
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lupus » 17.07.2005 21:27

jezeli macie jakies fotki z tego campu to prosze je wyslac na mego maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
janek23
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) janek23 » 20.07.2005 09:07

Witam

trampm napisał(a):Bardzo proszę o podanie aktualnych cen na kempie Lili na Hvarze.Wybieram się w sierpniu ( dwie osoby dorosłe + dwie dziewczynki lat 11 i 14 + samochód + namiot + energia ).

A wracając do campu Lili - miałem okazję w tym roku spędzić tam część urlopu. Ceny nie zmieniły się (w porównaniu do ubiegłego roku) tzn. 6E od osoby - lipiec i chyba sierpień, 5E - czerwiec. Bez różnicy czy przyjeżdża się na rowerze i śpi w hamaku czy samochodem i nocuje w namiocie.
Co do plaży to jest bardzo malownicza, ale trochę za mała, w porównaniu z wielkością campu (wiem że taką wypowiedzią mogę podpaść wielu miłośnikom Lili). Byłem tam na przełomie czerwca/lipca i przeżyłem potop czeski. Jedynie 2 samochody na polskich blachach 3 na niemieckich poza tym sami czesi. Na plaży przez cały dzień i całą noc porozkładane były koce, leżaki, materace celem rezerwacji miejsca - wyglądało to powiedzmy nienajlepiej. Z tłumem na plaży poradziliśmy sobie nastepująco, rankiem jeździliśmy do Hvaru i z tamtąd boat-taxi na wyspę Jerolim lub Marinkovac. A tam cisza spokój i dużo przestrzeni wokoło.
Ale poza tym sam camp jest świetny, ale najlepszy jest dojazd do niego czyli przejazd przez tunel Pitve, jak również przez samą miejscowość Pitve.

Pozdrawiam,
Janek
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 20.07.2005 09:20

Czy za dziecko na Lili tez placi sie 6 E ? Moze jest jakas znizka... Na stronie campu wciaz nie ma cennika, a na maila nikt nie odpisuje (juz trzy razy wysylalam)... Na pewno byl ktos z dzieckiem na tym campie i moglby napisac ile placil ( moj synek ma 11 lat).
Z gory dziekuje :D :D :D
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 20.07.2005 09:21

Fakt, plaża mogłaby być większa. Ja chyba miałam szczęscie bo naprawdę tłoku nie było a byłam w drugiej połowie lipca.

Żałuję jednak, ze choć kilka razy nie skorzystałam z podanego przez Ciebie sposobu plażowania na wysepkach w pobliżu Hvaru.
waldemort
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldemort » 20.07.2005 14:22

AniaJ. napisał(a):Czy za dziecko na Lili tez placi sie 6 E ? Moze jest jakas znizka... Na stronie campu wciaz nie ma cennika, a na maila nikt nie odpisuje (juz trzy razy wysylalam)... Na pewno byl ktos z dzieckiem na tym campie i moglby napisac ile placil ( moj synek ma 11 lat).
Z gory dziekuje :D :D :D

No właśnie ile za dziecko.
KRIS_WLKP
Odkrywca
!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) KRIS_WLKP » 20.07.2005 14:36

Wiatm,
ja również prosze o foty z tego miejsca, Wyjazd pierwszy weekend sierpnia adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
janek23
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) janek23 » 22.07.2005 11:08

Witam

Kilka zdjęć jest zamieszczonych na stronie campu Lili

http://www.inet.hr/~dradovni/Lili/index.html

Pozdrawiam,
Janek
Następna strona

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone