Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

telefon na karte

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
slawek
Podróżnik
telefon na karte

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek » 21.05.2005 15:20

jadoc do chorwacji na wakacje mozna sobie kupic karte do telefonu,kto z forumowiczow korzystal i jaki operator proponuje ciekawsze ceny za polaczenia w chorwacji i do polski.jestem barbo ciekaw co o tym sposobie sadzicie bo wiadomo ze ceny za polaczenie do polski z telefonu zabranego z polskim operatorem sa wysokie .dzieki za informacje.
BaWa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BaWa » 21.05.2005 15:23

chętnie i ja poczytam :)
sokool
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sokool » 21.05.2005 23:20

T-Mobile oferuje prepaid Simpa.
Ceny połączeń do Polski to: 5,49 HRK w tygodniu od 7 do 19 i 5 HRK wieczorami i w weekendy. Dodatkowo można uaktywnić usługę ti&ja w której można wybrać dwa numery do których połączenia będą 50% tańsze (można również wybrać polskie numery).

VIPnet oferuje prepaid VIPme.
Do Polski: 5,37 HRK i 4,88 HRK (szczyt i poza tak jak wyżej).

Nie orientuję się w jakiej cenie są zestawy startowe. SMSy w obu sieciach kosztują poniżej 0,5 HRK, ale czy tylko w obrębie Chorwacji czy także za granicę nie wiem.

Ogólnie widać, że cenowo znacznie bardziej atrakcyjnie to wygląda niż roaming. Warto jednak wziąść ze sobą kartę swojego operatora, gdyż przez ostatnie dwa lata sieci oferowały dla przyjezdnych turystów tzw happy hour, gdzie przez godzinę można było wysyłać smsy za połowę ceny lub za darmo (zależnie od operatora).
sokool
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sokool » 23.05.2005 14:02

Wszystko byłoby pięknie, ale znalazłem ceny starterów. I tak simpa to wydatek 300 HRK (w tym 100 na rozmowy) a VIPme - 305 HRK (także 100 na rozmowy). Już mniej ciekawie się to prezentuje.
piotr.liwoch
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr.liwoch » 02.06.2006 13:07

Na chwile obecną na terenie Chorwacji dostępne są 3 sieci komórkowe a ceny pakietów startowych również potaniały i wynoszą: 95kn za zestaw TELE2, 100kn za zestaw w sieci Vip oraz 120kn za zestaw simpa w sieci T-mobile. Prawie całośc kwoty za zestaw jest na rozmowy.
iotr1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) iotr1 » 05.06.2006 18:52

ciekawy jestem jak ceny połączeń z budki telefonicznej pozdro dla Cromaniaków poowa sierpnia spotkamz sie w Seget :lol:
iotr1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) iotr1 » 11.06.2006 17:09

to wydaje się być rozwiązaniem w Chorwacji http://www.tele2.hr/prepaid/rates/ tylko żeby mieć pewność trzeba przetestować . Jeśli ktoś ma doświadczenia proszę o potwierdzenie.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi