Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Camp w Trogirze

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Fender
Croentuzjasta
Camp w Trogirze

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fender » 20.03.2004 09:30

Wybieram się z rodzinką do Trogiru.Chciałbym dostać namiar na przyzwoity,ładnie położony i przyjazny "kieszeni"camp w samym Trogirze lub w bezpośrednim sąsiedztwie.
yeoz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) yeoz » 20.03.2004 13:41

Camping VRANJICA BELVEDERE
http://www.camping.hr/gb/index.htm
nie mam zdania na jego temat gdyż tam nie byłem,
pozdrawiam
Bozena Kljaković
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bozena Kljaković » 20.03.2004 14:30

Fender napisał(a):Wybieram się z rodzinką do Trogiru.Chciałbym dostać namiar na przyzwoity,ładnie położony i przyjazny "kieszeni"camp w samym Trogirze lub w bezpośrednim sąsiedztwie.

Witaj
Na ciovo jest ładnie połozony kamp Rozac .
Wjezdzasz do Trogira i przez most na Ciovo ,z mostu skrecasz w prawo i pod gorke ulica jedziesz w kierunku Okruga ,kamp jest wysuniety w morze patrz na prawa strone ulicy,kamping ten bał długo nieczynny ale od tamtego roku jest obnowiony,moim zdaniem ma bardzo ładne połozenie i przedewszystkim jest zacieniowany lasem ,z kampa mozna pieszo pojsc do Trogira bo to jest blisko,nie trzeba isc ulica ,za sklepem Tommy jest skrotowa sciezka prowadzaca do samego centrum.
Fender
Croentuzjasta
Droga Bożenko

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fender » 22.03.2004 08:18

Dziękuje za namiary !!!
Chciałbym tylko jeszcze się dowiedzieć ,o ile można ewentualna odległość od centrum TROGIRU i może trochę o tym jak duży to Camp (wolę coś niezbyt dużego,z rodzinną atmosferą).Gdybyś mogła mi powiedzieć coś o lodówkach oraz o standarcie,sanitariatach itp. A gdybyś powiedziała coś o cenach,to byłbym naprawdę wdzięczny.

Pozdrawiam z Wielkopolski !!!
Bozena Kljaković
Croentuzjasta
Re: Droga Bożenko

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bozena Kljaković » 22.03.2004 14:57

Fender napisał(a):Dziękuje za namiary !!!
Chciałbym tylko jeszcze się dowiedzieć ,o ile można ewentualna odległość od centrum TROGIRU i może trochę o tym jak duży to Camp (wolę coś niezbyt dużego,z rodzinną atmosferą).Gdybyś mogła mi powiedzieć coś o lodówkach oraz o standarcie,sanitariatach itp. A gdybyś powiedziała coś o cenach,to byłbym naprawdę wdzięczny.

Pozdrawiam z Wielkopolski !!!

Witaj!!!
Niewiem jakie sa ceny bo to nie w mojej domenie,camp jest mniejszy od tego W Seget (Belwedere)
Tylko wiem ze camp na ciovo jest obnowiony i warunki musza byc niezłe.moim zdaniem połozenie tego kampu jest wspaniałe do centrum Trogira spacerkiem na skruty jest około 2km.
Sprubuje sie dowiedziec cos wiecej wtedy ci odpowiem,natomiast mały rodzinny camp ,dosłownie w ogrodzie przed domem ma moja znajoma tez Polka ,camp ten jest w Kastelu Kambelovac mozesz sie cos wiecej dowiedziec od nich adres e-mail :jdrazin@inet.hr
Pozdrowienia ze Splitu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bozena
Gajus.ems
Cromaniak
camp ROZAC

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 22.03.2004 20:55

Camp ROZAC położony jest na wyspie CIOVO, chyba jeszcze w granicach administracyjnych Trogiru, nad zatoką SALDUN. Camp zajmuje całkowicie powierzchnię uroczego, zalesionego cyplu. Jeszcze w roku 2001 był całkowicie zdewastowany. Dziwiło mnie to, że tak urocze miejsce, niemalże w samym Trogirze / naprzeciwko campu market/ jest niewykorzystane. Już w roku 2002 camp odnowiono. Faktycznie ma świetne położenie, ale cena jest chyba najwyższa w całej Dalmacji, jeśli chodzi o ceny campów. I co ciekawe to sezon najdroższy zaczyna sie już 20.czerwca !?.

http://www.dalmacija.net/trogir/rozac/ - link na przedmiotowy camp
Na wyspie Ciovo jest jeszcze jeden camp LABADUSA
www.dalmacija.net/trogir/labadusa

W pobliżu Trogiru sa jesze campy BELVEDER we VRANICY i w mjsc SEGET
camp chyba o tej samej nazwie który bardzo lubię.
GAJUS
juli
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) juli » 23.03.2004 10:32

Ano jest jeszcze włąsnie kamp Seget tuż koło Trogiru, ale raczej nie da się z niego dojść spacerkiem do samego miasteczka (chyba że ktoś lubi spacer po ruchliwej drodze bez poboczy). Byłam tam jakieś 4 lata temu więc mogło się coś zmienić. Wtedy kamp był bardzo miły i czysty, nieduży, częściowo ładnie zadrzewiony, przy kampie mały sklepik. Wtedy był to najtańszy kamp na jaki udało nam się w Chorwacji trafić, za 2 osoby + namiot i samochód kosztował jakieś 70 kun. Przy samym kampie nie ma plaży, tylko betonowy placyk, do ładniejszego miejsca trzeba się przejść ciut w prawo. Wzdłuż kampu biegnie ładna promenadka spacerowa, w lewo prowadzi do malutkiej rybackiej wioseczki z fajnymi knajpkami rybnymi, w drugą stronę aż do kampu Belveder.

Serdeczności
Juli
Fender
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fender » 23.03.2004 14:44

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi !!!!!
Camp Rozac rzeczywiście świetnie położony,choć cena dość wysoka.Chyba się jednak warto skusić za takie widoki i bliskość Trogiru :P :P :P
Chcemy jechać na początku sierpnia,a więc w szczycie sezonu i napewno wakacje będą udane.
Jeszcze raz wszystkim dziękuję za życzliwość i do zobaczenia być może gdzieś na trasie do Chorwacji :wink: :wink: :wink:
Doklecjan
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doklecjan » 11.04.2004 09:28

Witam
Co do campu Rozac. Dojście pieszo do Trogiru faktycznie jest. Ale zwłaszcza z dzieckiem (dziećmi) niebezpieczne. Idzie sie poboczem szosy (ulicy bez chodnika), gdzie ogrodzenia posesji dochodzą miejscami do asfaltu. Ruch samochodowy w obie strony b.duży. Wieczorem po oczach i od tyłu świecą samochody. Z kolei wyjazd z Ciovo samochodem w pewnych godzinnach rannych też stwarza problem - korki przy wjeździe na most. Odnośnie campu. Do późnych godzin nocnych i od wczesnych rannych miejscowi jeżdżą ulicą obok campu w tę i z powrotem na skuterkach (włoskich "Komarkach") chyba bez tłumików. A sanitariaty jedne z gorszych w Chorwacji. Lepiej wybrać Belvedere, tym bardziej,że przed wjzdem do Trogiru jest bardzo duży parking z miejscami w cieniu.
Pozdrowienia
Doklecjan
mariusz81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz81 » 24.07.2005 19:59

A czy z tego kampu Belvedere jest mozliwośc dojscia na pieszo do Trogiru? Chodzi mi o jakis market czy sklep wiekszy. Samochodem nie bede dysponowal, bo jade autokarem.
mariusz81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz81 » 24.07.2005 20:05

A czy z tego kampu Belvedere jest mozliwośc dojscia na pieszo do Trogiru? Chodzi mi o jakis market czy sklep wiekszy. Samochodem nie bede dysponowal, bo jade autokarem.
janek23
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) janek23 » 25.07.2005 12:34

Witam

Jeżeli można to dorzucę jeszcze jeden camp - Kamp "Seget" w miejscowości Seget Donij ok. 2 km od Trogiru. Camp świetnie położony, o wiele mniejszy od wcześniej wymienianych Rozaca i Vranjica-Belvedere, dzięki temu panuje na nim fajna atmosfera. Cenowo też prezentuje się o wiele lepiej. Dwa lata temu spędziłem tam część urlopu - polecam.
Więcej szczegółów na stronie campu:

http://www.kamp-seget.hr/eng/index.htm

Pozdrawiam,
Janek
mariusz81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz81 » 25.07.2005 18:38

Camp Seget z tego co widze na mapce, polożony jest bliżej Trogiru. Jaka tam jest czystośc wody, bo spotkałem się z opiniami że woda nie zaciekawa. I jakie plaże ma ten kamp-tylko tj. na zdjęciach-wybetonowane czy rowniez naturalne -skaliste?
mariusz81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz81 » 28.07.2005 18:10

Czy na kampie belvedere sa wyznaczone jakies strefy drozsze i tansze, np. w zaleznosci od odleglosci od morza? Czy ceny sa jednakowe?
Boniek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Boniek » 04.08.2005 12:51

Nie wiem jak tam wanijca belvedere bo nie byłem, ale jeśli chodzi o Seget to tak: mały(zbyt mały) położony wzdłuż głownej drogi, plaża beton i mnóstwo pieniącego się zielska. Wszedłem i wyszedłem i szczęśliwie trafiłem do cudownego kampu Rażac( pogranicze Trogiru i Okrug Gornji.
Pozdrawiam.
Następna strona

Powrót do Kempingi

Camp w Trogirze
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone