Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rovinj plaża

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kiki79
Globtroter
Rovinj plaża

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiki79 » 30.05.2011 20:08

Witam!
Jako że jest to moja pierwsza wizyta w tym miasteczku, chciałabym zasięgnąć informacji u Szanownych Forumowiczów na temat plaży w Rovinj. Która najładniejsza i najlepsza dla dzieci? Nocleg mamy na Vijenac Franje Glavinić, więc nie wiem, czy nie trzeba będzie jeździć?
Proszę o wszelkie informacje. Z góry dziękuję i pozdrawiam,
kiki79
apriori
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) apriori » 13.06.2011 08:08

Witaj

plaże masz przy Porton Biondi ale też przy Luigija Montija - jest parking, drzewka, wypozyczalnia sprzetu, piwo, lody, knajpa - no i zarąbisty widok na miasto - moge podeslac zdjecia na PM

pozdrowienia

Jari
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 13.06.2011 08:33

atomic
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) atomic » 15.06.2011 11:55

Ogólnie plaże w okolicach Rovinj są kiepskie i dotyczy to także tych przy kempingach. Nawet jeżeli brzeg jest dostępny i mało skalisty, to w wodzie pełno zatopionych, dużych głazów, które trzeba omijać wchodząc...
apriori
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) apriori » 17.06.2011 10:46

Witam,

Ja plażuje przy Luigija Montija corocznie - piekna szeroka plaża trawiasta z drzewkami i cieniem na obrzeżach - jest dwa "wejscia" do wody usypane ze żwirku i generalnie bez bucików lub po prostu zwyczajnych tenisówek się nie obejdzie... taka uroda Chorwackich plaż...
A z dziećmi to fajnie się buduje z kamieni zameczki - można też poszukiwać skorupiaków pod skałami - można też maskę i płytkie nurkowanie...
ja osobiście zakładam małe płetwy i udaję płetwala hihi...

pozdrawiam
kiki79
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiki79 » 27.06.2011 21:52

dziękuję bardzo za odpowiedzi i podpowiedzi, bo właśnie się zastanawiałam ,czy mam wyruszać z naszego apartamentu na Vijenac Franje Glavinica w poszukiwaniu plaży na północ bardziej czy na południe Rovinji. już się nie mogę doczekać:)
może są inne osoby lubiące inne miejsca/plaże w Rovinj?
udanych wakacji! pozdrawiam!
elka505
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka505 » 29.06.2011 12:04

Generalnie plaże jak już koledzy powiedzieli w okolicy są takie sobie. Ja osobiście dużo czasu spędzałam na terenie Villa Rubin-można dojechać samochodem . Na samej plaży jest świetny kompleks basenów dla dzieci i dorosłych-za darmo. Płaci się tylko za zjeżdżalnię - chyba 1 kunę o ile pamiętam. Otwarte całą dobę bo nie ogrodzone...z wyjściem na plażę.Codziennie organizują też zabawy w wodzie koło południa. W pobliżu..kawałek dalej idąc od Rovinja w stronę Kempingu Polari jakieś 200-300 metrów jest całkiem fajna plaża trawiasta ( na przeciwko takich starych ruin i stanowiska dla kamperów). Nie ma dużo głazów w wodzie i ogólnie miejsce do kąpieli całkiem fajne. Ale jesli mam być szczera....moja rodzina dużo większą frajdę miała w basenie.
kiki79
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiki79 » 29.06.2011 17:57

super!
dziękuję za informacje, wszystkie są jak najbardziej przydatne! w tym roku jedziemy z moją siostrą, szwagrem i ich dwójką malutkich dzieci, dlatrego chciałabym zaoszczędzić im wycieczek w poszukiwaniu plaży:)
szkoda,że trzeba będzie podjeżdżać, bo nie mato jak spacerek:)
pozdrawiam!
kiki79
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiki79 » 29.06.2011 18:00

a tak z ciekawości to jaka plaża jest najbliżej Vijenac Franje Glavinica?
pozdrawiam!
apriori
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) apriori » 29.06.2011 21:58

kiki79 napisał(a):a tak z ciekawości to jaka plaża jest najbliżej Vijenac Franje Glavinica?
pozdrawiam!

...ale lenistwo hihi... a wystarczy pogooglać...

Villa Rubin 4,3km
L.Montija 1,6km

kiedy wyjazd?

pozdrowienia

Jari
kiki79
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiki79 » 29.06.2011 22:32

to prawda:) lenistwo:)
ale dziękuję tym, którym się chce:P

wyruszamy 14 lipca i ciągle mnie zastanawia, jak oni sobie liczą te odległości, bo na stronie podają, że do plaży jest 700m?:)

pozdrawiam również, życząc udanych wakacji!
apriori
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) apriori » 29.06.2011 22:43

kiki79 napisał(a):wyruszamy 14 lipca i ciągle mnie zastanawia, jak oni sobie liczą te odległości, bo na stronie podają, że do plaży jest 700m?:)

no to się widzimy hihi - możemy "sprzedać" więcej informacji hihi...
a co do odległości to nie kłamią ale są to plaże blisko portu i fabryki - na pewno nie dla dzieci
termin super bo weekendy na drogach to makabra

pozdrawiam

Jari
kiki79
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiki79 » 30.06.2011 15:11

kiedyś się już wybrałam w weekend i dziękuję, nigdy więcej.
do zobaczenia "w terenie" w takim razie lub na której z wymienionych wyżej plazy:)
pozdrawiam!
kiki79
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiki79 » 09.07.2011 10:29

a tak btw to mogłabym poprosić o zdjęcia plaż w Rovinj na skrzynkę: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl?
z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich wielbicieli CRO:)
silvja
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) silvja » 13.07.2011 18:01

miasto ok ale pelno wielkich kamykow w morzu

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...