napisał(a) MariuszLo » 21.08.2003 20:16
Planowałem 3-dniowy pobyt na Hwarze właśnie na campie Jurjevac. Łatwo tam trafiliśmy, obeszliśmy cały kamp (przyjemny teren - płaski bez kamieni, są też bungalowy) ale coś nie mogliśmy znaleźć morza. Z jednego miejsca widziałem tylko maszty jachtów
. Sklepu też nie było. W sumie nie spodobało nam się i pojechaliśmy dalej. Zwiedzając później Stari Grad też nie widziałem plaży blisko centrum (a camping jest blisko centrum). Może nie umieliśmy szukać tego morza, zdjęcie na stronie
www.camping.hr wyraźnie sugeruje położenie nad samym morzem, no cóż, sam nie wiem.
Ostatecznie kamp znaleźliśmy w miejscowości Milna (mały, prywatny kamp 'Mala Milna' - za dwie osoby, samochód i namiot - 135 Kn/dz). Kamp dopiero powstaje - recepcja z pnia drzewa, właściciel oryginał, brak rachunków. Za to tuż nad pięknym, czystym morzem. Zawsze była ciepła woda, jest miejsce na mycie naczyń. Boisko do gry w bule (czy jak to tam się nazywa). 5 km od Hwaru.
Aaaa, jedziesz z przyczepą, to w Jurjewaczu dużo łatwiej znaleźć miejsce, Milna podobna jest do Slanicy na Murterze, dosyć ciasno, ale kilka przyczep widziałem.
Pozdrowienia