Bardzo ciekawi mnie kwestia wysokości zarobków w krajach, które pokonujemy w czasie naszych podróży. Będzie to jakiś wyznacznik tego jak dalece szalejemy podczas wakacji
Proszę o aktualne dane na ten temat.
Bahama napisał(a):Gdy napisałem koledze, że mam zamiar zabrać na tydzień pobytu 100.000 forintów, napisał mi , że to bardzo dużo, a okazuje się że wcale nie aż tak...
to dane z poczatku 2010 r.
Bahama napisał(a):Nie o to mi chodziło...
Może ktoś zna przeciętne zarobki w walucie tubylczej, nie tylko w euro.
matrix02 napisał(a):To skąd tak wysokie ceny w sklepach czy tylko windowane są w sezonie?
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):O nauczycielach (a raczej ich wynagrodzeniach) w hr już gdzieś pisałam, że faktycznie ich polscy koledzy mogą im tylko pozazdrościć..Ale to jeden z nielicznych (na palcach jednej ręki policzyć) pozytywnych w porównaniu do RP "casusów" (nawiasem mówiąc całkiem niedawo pojawił się pomysł, by im zabrać, żeby móc dać innym... przycichło,. bo zrobił się szum w środowiskach nauczycielskich; ale jestem przekonana, że "temat" jeszcze wróci) ...
Baco masz naprawdę obraz niepełny i wybórczą optykę...
Zapraszam do lektury na temat, w jakim stopniu płace w RH pokrywają przeciętne koszty utrzymania chorwackich obywateli (ile kosztuje życie w Chorwacji i jak to się ma do tego, ile zarabieją jej obywatele)
tu
P.S. Gdybyś się tu przeprowadził, szybciutko zmienił byś zdanie...
Pozdrawiam
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne