napisał(a) Użytkownik usunięty » 02.05.2010 21:38
maniust napisał(a):Czy to żle kupić coś jak jest możliwość kupić taniej?.
Nie, kupić taniej to nic złego.
Ale nie w tym konkretnym przypadku bo to nic innego jak propagowanie tzw "polactwa".
Później jest lament, że policja słoweńska "czepia się" biednych turystów, skoro wie że takie praktyki są stosowane.
Fajne cytaty były w ubiegłym roku na forum w związku z takimi sytuacjami:
moondek napisał(a):Przy tej całej dyskusji ja bym się jeszcze skupił na naklejaniu winiet na szybę w taki sposób, żeby później można było je bezboleśnie ściągnąć i za połowę ceny odsprzedać je innemu forumowiczowi. Zawsze to dodatkowa oszczędność. A jak się uda to i ze dwa razy za to samo można do Chorwacji pojechać
Taka już nasza cecha narodowa - umęczyć się, nakombinować, byle zaoszczędzić parę złotych. Jechać w smrodzie oparów benzyny, ale chrzanić to! A nóż-widelec się uda i 3 dychy w kieszeni. Co z tego, że dziecko zarzygało ze smrodu pół samochodu, zaoszczędziliśmy. Co z tego, że sramy na granicy po nogach, że jak celnik się dowali, to trzeba będzie te 30L paliwa wylać, bo bak pełny. Ale jak się uda, to mamy 30 zł w kieszeni, więc warto.
I żeby nie było, żaden ze mnie szejk, ani nowobogacki. Po prostu przemawia przeze mnie zdrowy rozsądek i to, że nie znoszę dziadostwa. A jedyną moją wadą jest to, że że jestem na forum od kilku lat i jeżdżę na zloty.
PS. Dla zainteresowanych podwójnym wykorzystaniem winiet - podobno najlepiej trzymają się na świeżym ptasim g***nie. Trzeba się śpieszyć, bo szybko zasycha, a potem wystarczy je tylko wodą potraktować i winieta odzyskana.
Pozdrawiam i udanego "oszczędnego" urlopu życzę. W końcu na to pracujemy przez cały rok
Mosqito napisał(a):Dziadostwu, kombinatorstwu, polactwu i złodziejstwu tudzież parówkowym skrytożercom mówimy NIE !!!
Wsparcie z WLKP
Są jeszcze na forum rozmowy jak wejść np. do Plitvic czy Krka na krzywy ryj - zawsze to idzie "zaoszczędzić" parę groszy na piwo
Ostatnio edytowano 02.05.2010 21:40 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz