Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Primosten-Dubrovnik sierpień 2009r.

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MarcinZ
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarcinZ » 22.04.2010 22:19

Witam wszystkich.
moja koleżanka Asia wjechała mi na ambicje relacjonując zimową podróż do Plitvckich Jezior i pomyślałem, że może ja też podzielę się wrażeniami z kilku ostatnich sezonów w Chorwacji...tym bardziej, że sezon wakacyjny się zbliża.
Leszek W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek W » 22.04.2010 22:45

Dawaj więc śmiało, tym bardziej, że w tym roku przymierzam się do wyjazdu w okolice Primosten, pierwszy raz w ciemno, więc chętnie skorzystam z Twoich informacji :)
MarcinZ
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarcinZ » 22.04.2010 23:18

Pierwszy raz byłem w Primostenie w weekend majowy 2004r. w czasie rejsu z Zadaru na Brac i z powrotem i już wtedy wiedziałem, że muszę tam wrócić...
W ubiegłym roku pojechaliśmy tam ze znajomymi. Przez klika miesięcy szukałem odpowiedniego apartamentu tzn. miał być nowy , blisko centrum, z widokiem na morze i bezpośrednio przy plaży...Ciężko było ale się udało. Po wielu godzinach spędzonych w internecie zdecydowałem się na apartamenty Oaza w zatoce Tepli Bok, ok. 800-1000m od centrum Primostenu(http://www.oaza-primosten.com/).
I to był strzał w dziesiątkę! Z apartamentów byliśmy bardzo zadowoleni i mogę je z czystym sumieniem polecić. Jedynym mankamentem było to, że klimatyzacja była dostępna tylko w 2 starszych budynkach. Były one co prawda bliżej wody i miały lepszy widok ale my zdecydowaliśmy się na nowszy budynek i lepszy standard, niestety bez klimy.
Początkowo nie wyobrażałem sobie pobytu w apartamencie bez klimatyzacji ale na miejscu okazało się, że nie jest tak źle, choć pewnie nie wszyscy towarzysze podróży podzielają moje zdanie...
Położenie apartamentu, "prywatna zatoczka",darmowe leżaki i ogromny zacieniony taras jak dla mnie rekompensowały brak klimatyzacji. Po prostu nie można mieć wszystkiego... :D
Ostatnio edytowano 23.04.2010 00:14 przez MarcinZ, łącznie edytowano 1 raz
MarcinZ
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarcinZ » 22.04.2010 23:55

Obrazek Obrazek Obrazek
Tak wyglądała zatoczka, plaża i apartamenty.
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 23.04.2010 13:12

Bajecznie wygląda woda.. aż chce się popływać :P
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 23.04.2010 13:17

jestem, czytam :)

I więcej zdjęć :!:
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 23.04.2010 13:20

ja również :) tym bardziej, że trzeba zaplanować tegoroczne wakacje w nowe miejsca do zwiedzania ;p :)

PS. Jakbyś mógł wrzucać większe zdjęcia to byłoby super :)
dla czepialskich należę do tych leniwców którym się nie chce klikać i wolą mieć od razu powiększone ;)
sroczka66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sroczka66 » 23.04.2010 13:49

Nie wiem, czy czytać, czy nie czytać.... :roll:

Na etapie planowania wakacji może to być pomocne, ale może też nieźle zamieszać w głowie :wink:

Niby mieliśmy już jasno określony cel, ale im więcej czytam, tym bardziej się zastanawiam nad swoim wyborem .....a wszędzie przecież się pojechać nie da.....

A niech tam! Czytam i oglądam :D
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 23.04.2010 13:54

sroczka66 napisał(a): .....a wszędzie przecież się pojechać nie da.....

ale zawsze można uzględnić w planach przyszłorocznych. Ja już takie mam ;) tydzień Istria i tydzień Korcula ;)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 23.04.2010 14:48

Cześć Marcin.
Wklejaj proszę więcej zdjęć (od razu dużych-wiem-jestem leniem).
:)
Pzdr
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 23.04.2010 15:56

JacYamaha napisał(a):Cześć Marcin.
Wklejaj proszę więcej zdjęć (od razu dużych-wiem-jestem leniem).

Leniów tu więcej. :wink:
trinity
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trinity » 23.04.2010 17:43

czytam :D i czekam na dalsze fotki :wink:
MarcinZ
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarcinZ » 23.04.2010 23:00

Ok będę wrzucał większe fotki...lenie :)
MarcinZ
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarcinZ » 23.04.2010 23:09

Tak więc z lokalizacji byliśmy bardzo zadowoleni.
Jedną z dodatkowych atrakcji była przejażdżka motorówką z właścicielem apartamentów, Petarem. Dzięki temu mogliśmy zobaczyć miejsca i plaże dostępne tylko od strony morza. Takiej niebieskiej wody to nigdy nie widziałem. Obrazek
MarcinZ
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarcinZ » 23.04.2010 23:14

Wszystkim, którzy wyjeżdżają do Primostenu polecam kąpiel i nurkowanie w zatoce Grebastica. Woda po prostu kryształ, sami zobaczcie...
Obrazek

Obrazek
Następna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies