Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Opinie o Villi Smirna i pobycie w Svetym Filipie i Jakovie

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
antoni pytlik
Autostopowicz
Opinie o Villi Smirna i pobycie w Svetym Filipie i Jakovie

Nieprzeczytany postnapisał(a) antoni pytlik » 25.03.2010 14:04

Witam serdecznie potrzebuję opini o willi Smirna w miejscowości Svety Filip i Jakov.Chcę zarezerwować tam apartament .Co ciekawego można tam zwiedzić i zobaczyć na jakie wycieczki warto się wybrać będąc w tej miejscowości.
ewa-irena
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa-irena » 25.03.2010 19:31

forum/viewtopic.php?t=21606&highlight=
Tu odgrzebany temat z opisem adresu , gdzie byłam .
Poszperałam i znalazłam opisywany pzrez ciebie dom zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link .
Okazuje się , że byłam obok w następnym domu ul. Put Primorja 52 . Pamiętam jak z "mojego balkonu" patrzyłam na ten basen . Dom fajny , charaktrystyczny po tej szklanej ścianie od ulicy . Drogi . Mój obok był duzo tańszy , w czerwcu za apartament 70m2 dla 5 osób płaciliśmy 50 euro . Widok z balkonów ten sam , odległość do morza ta sama - prze ogród jakieś 70m .
Sv. Filip i Jakov to mała mieścina , ale bliziutko do Biogradu , a tam już "weselej" . W Biogradzie tez byłam raz docelowo w hotelu , no a potem często spacerkiem z Sv. Filip i Jakov . Jakby co to pytaj , chętnie podziele się tym co pamiętam .
antoni pytlik
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) antoni pytlik » 27.03.2010 16:46

Dzięki za odpowiedz mam pytanie czy można tam zrobić zakupy(sklep lub targ) i czy można wypłynąć w całodniowy rejs po morzu, czy lepiej pojechać na większą przystań.
ewa-irena
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa-irena » 27.03.2010 18:45

Ulica Put Primorja jest ulicą dosyć długą , wylotową w kierunku Biogradu . Twój apartament mieści się się juz prawie pod koniec tej ulicy , a więc od centrum jest dość kawałek . Autem to rzut beretem , ale piechotką w upale to wydaje się daleko i męcząco choć nie jest to dużo , jakiś kilometr z hakiem . Sklep jest 50 m od twojego domu po drugiej stronie ulicy (nazwy nie pamiętam) . Kupisz tam wszystko co spożywcze ( chleb i piwo też ) i przemysłowe też . No i w tym szumnie nazywanym centrum są też sklepy ,jeden z nich chyba Konzum , jest tam piekarnia , stoisko z warzywami (targu nie ma ) i stoiska z pamiątkami , różnymi wodnymi przyborami . Jest tam poczta , obok niej automat telefoniczny , oddział jakiegos banku (przy nim bankomat ) kantor wymiany walut też był . Przed pocztą i bankiem , prawie na samym zakręcie jest malutka knajpka , gdzie były pyszne i niedrogie "przene lignje "
W sprawie wycieczek nie widziałam aby ktoś takowe oferował , ale wystarczy skoczyć do Biogradu , tam biur oferujących wycieczki bez liku , a poza tym chodzących "naganiaczy" wycieczek też multum . Przede wszystkim oferują wycieczki na Kornati . Samemu warto też pojechać do Zadaru i konieczne obejrzeć "morskie organy" no i sam Zadar .
Z twojego apartamentu do plazy bliziutko , przez ogród , tam też jakaś mała knajpka (zaraz przy wyjściu z ogrodu ) . Plaża fajna , długa , ciągnie się aż w kierunku tego centrum i jeszcze dalej . W drogą stronę w kierunku Biogradu plaża też się ciągnie , ale dojść nią do Biogradu chyba się nie da .
Ale się rozpisałam , pozdrawiam Ewa
Lupus37
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lupus37 » 28.03.2010 10:44

Byliśmy w Villa Smirna w ubiegłym roku, w Apartamencie 9 i zdecydowanie polecam! Zbawienny okazał się basen, w którym "urzędowaliśmy" z dzieciakami do późnego wieczora. Apartamenty bardzo ładnie i co najważniejsze funkcjonalnie urządzone - dokładnie tak wyglądają jak na zdjęciach w necie. Duże tarasy z leżakami to ogromny plus. Piękny widok na morze! Apartamenty są bardzo dobrze wyposażone, za niewielką opłatą jest dostęp do internetu(WLAN i WiFi do wyboru). Właściciele bardzo mili i pomocni, jeśli będziesz potrzebował czegokolwiek podpowiedzą, a nawet zrealizują specjalne życzenia.
Co do odległości!? Wszędzie blisko, przysłowiowy - "żabi skok". Do centrum ok. 200 metrów. Mały sklepik ze spożywką i podstawowymi artykułami przemysłowymi po drugiej stronie ulicy ok. 20-30 m. Nieco dalej kiosk. Na plażę ok. 70 m przez ogród. Plażą można dojść do centrum, tam kilka barów, restauracji, sklepików z pamiątkami, bank, poczta, bankomaty i kantory, niewielki port.
Co do wycieczek - w centrum są do wynajęcia łódki i motorówki. W punkcie informacji turystycznej można wykupić wycieczki na pobliskie wyspy, można również wybrać się na FishPicknic.
Możecie także zorganizować sobie całodniowe wypady do Zadaru, na wyspę Pag, w przeciwnym kierunku do Sibenika, Primosten, Rogoźnicy, Trogiru, na wyspę Ciovo i do Splitu.
Jeśli potrzebujecie szczegółowych informacji - pytaj, chętnie odpowiem!
Pozdrav
player07
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) player07 » 01.04.2010 09:09

Witam!
A był ktoś w apartamentach Croatia i może mi coś o tym ośrodku opowiedzieć?
Pozdrawiam
ksenia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ksenia » 04.05.2010 09:05

Witam ja zarezerwowałam apartament nr 5 w tej willi na początku lipca jestem ciekawa jaka tam jest plaża czy piasek (jak wynika z opisu ) czy żwir a może kamienie.Interesuje mnie również jaka to była kwota za internet i czy można korzystać z niego w pokoju.Pozdrawiam gorąco.
zosia2005
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zosia2005 » 31.05.2010 21:38

Lupus37 napisał(a):Byliśmy w Villa Smirna w ubiegłym roku, w Apartamencie 9 i zdecydowanie polecam! Zbawienny okazał się basen, w którym "urzędowaliśmy" z dzieciakami do późnego wieczora. Apartamenty bardzo ładnie i co najważniejsze funkcjonalnie urządzone - dokładnie tak wyglądają jak na zdjęciach w necie. Duże tarasy z leżakami to ogromny plus. Piękny widok na morze! Apartamenty są bardzo dobrze wyposażone, za niewielką opłatą jest dostęp do internetu(WLAN i WiFi do wyboru). Właściciele bardzo mili i pomocni, jeśli będziesz potrzebował czegokolwiek podpowiedzą, a nawet zrealizują specjalne życzenia.
Co do odległości!? Wszędzie blisko, przysłowiowy - "żabi skok". Do centrum ok. 200 metrów. Mały sklepik ze spożywką i podstawowymi artykułami przemysłowymi po drugiej stronie ulicy ok. 20-30 m. Nieco dalej kiosk. Na plażę ok. 70 m przez ogród. Plażą można dojść do centrum, tam kilka barów, restauracji, sklepików z pamiątkami, bank, poczta, bankomaty i kantory, niewielki port.
Co do wycieczek - w centrum są do wynajęcia łódki i motorówki. W punkcie informacji turystycznej można wykupić wycieczki na pobliskie wyspy, można również wybrać się na FishPicknic.
Możecie także zorganizować sobie całodniowe wypady do Zadaru, na wyspę Pag, w przeciwnym kierunku do Sibenika, Primosten, Rogoźnicy, Trogiru, na wyspę Ciovo i do Splitu.
Jeśli potrzebujecie szczegółowych informacji - pytaj, chętnie odpowiem!
Pozdrav

Witam,
Czy możesz sie podzielic więcej na temat Sv Filipa i Jakuba. Interesują mnie apartamenty Croatia - myślę o pobycie na 2 tygodnie z dzieckiem (4lata):
1.Czy te apartamenty są w relaksującej odległości od Jordanki (bez huku ulicy)?
2. Czy plaża jest bezpieczna bez jeżowców i czysta woda?
3. Czy wykupić jedzenie czy lepiej stołowac się gdzie popadnie - bez zobowiązań?
4. sklepy piekarnia?
ksenia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ksenia » 02.06.2010 07:33

Mam nadzieję że za niedługo wróci player 07 i opisze najświeższe wiadomości o Sv.Filipie i Jakovie.Jak długo trwała podróż i jaki był ruch na drogach oraz co ciekawego odwiedził.Mam nadzieję że pogoda mu dopisała.Pozdrawiam. :D
Lupus37
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lupus37 » 03.06.2010 17:43

Hello,
dawno tu nie zaglądałem, ale już jestem i postaram się rozwiać Wasze wątpliwości :D
To może chronologicznie:
1. o "Apartamentach Croatia" niestety nie mogę wiele powiedzieć, ponieważ tylko przejeżdżaliśmy obok tego kompleksu
2. plaża w Sv.Filip jest bardzo zróżnicowana, bo jak pisałem wcześniej, ciągnie się wzdłuż całej miejscowości - w większości to różnej grubości żwirek - na pewno w najmniejszym stopniu nie przypomina naszych plaż - są też kamienie i betonowe płyty. Woda oczywiście kryształ!
3. jeżowce się zdarzają, ale raczej są w takich ilościach, że istnieje duże prawdopodobieństwo, iż na te "kolczaste niespodzianki" nawet się nie natkniecie
4. za internet de facto nie zapłaciliśmy nic - właściciel na pytanie: ile za internet? uśmiechnął się, machnął ręką i powiedział, że dla Polaków gratis :D natomiast gdy na początku pobytu podłączali nam WLAN - mówili, że to będzie kilka euro! Oczywiście z internetu korzystasz w pokoju, a jeśli podłączysz się na WiFi to nawet poza nim :lol:
5. Sv.Filip to niewielkie miasteczko, ale znajdzie tam wszystko co trzeba: kilka barów, restauracje, sklepiki z pamiątkami, bank, pocztę, bankomaty i kantory, a także niewielki port.

To chyba tyle
Pozdrav
ksenia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ksenia » 04.06.2010 08:18

Dziękuję za informacje już niedługo pakuję walizki i nareszcie urlop!!!Pozdrawiam gorąco!!!
Lupus37
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lupus37 » 04.06.2010 10:13

Szczęściarze, ojjjj jak Wam zazdroszcze :D
My w tym roku jedziemy dopiero pod koniec czerwca!
Życzę suuuuuuper urlopu :papa:

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje