Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Relacje z pobytów w Chorwacji.

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Stary Chorwat
Cromaniak
Relacje z pobytów w Chorwacji.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stary Chorwat » 13.03.2010 16:33

Zamierzałem w tym miejscu napisać relację z ubiegłorocznego pobytu w Chorwacji. Już napisałem tytuł ale w tym momencie doszedłem do wniosku, że tego tekstu jest za dużo, żeby go tu umieścić. W związku z tym zmieniłem tytuł i proponuję wszystkim zainteresowanym inne rozwiązanie. Wszystkie moje relacje z pobytów w Chorwacji umieściłem na mojej stronie internetowej www.mojachorwacja.eu na którą serdecznie zapraszam.Znalazło się tam też miejsce dla innych informacji z Chorwacji a także dość dużą galerię zdjęć. Zainteresowanym życzę miłej lektury. Jeżeli ktoś miałby jakieś uwagi z zainteresowaniem je przyjmę. Pozdrawiam
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 13.03.2010 17:58

:D Witam serdecznie :) Kolejne super relacje .

Cieszę się , że umieściłeś link do stronki , bo jest tam co poczytać:) i pooglądać
Dla mnie bedzie to lektura na dzisiejszy długi wieczór. Bo właśnie dział relacji darzę szczególną sympatią;)
Ja w tym roku jadę do Chorwacji pierwszy raz :) Tym milej czyta mi się i oglada nieznane miejsca :) Pozdrawiam serdecznie :papa:
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 13.03.2010 18:02

no jest trochę do oglądania...
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 13.03.2010 18:06

:D czytam pierwszą a juz jestem zaintrygowana :)
Adamie interesuje mnie fischpicnik na Soltę . Bardzo fajnie ją opisujesz a Glassboot 8O 8O 8O Rewelacja !! Masz jakiś namiar ? Dodam na margninesie , że bedę na wczasach w Sutivanie
Stary Chorwat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stary Chorwat » 13.03.2010 18:31

Muliness napisał(a)::D czytam pierwszą a juz jestem zaintrygowana :)
Adamie interesuje mnie fischpicnik na Soltę . Bardzo fajnie ją opisujesz a Glassboot 8O 8O 8O Rewelacja !! Masz jakiś namiar ? Dodam na margninesie , że bedę na wczasach w Sutivanie

Z Sutivanu nie znam możliwości organizowania fisch picników ale myślę że nie powinnaś mieć problemów ze znalezieniem takiej imprezy wystarczy pójść do informacji turystycznej i tam Ci powiedzą. Pewnie jak zapytasz gospodarzy u których zamieszkasz też Ci powiedzą.
Jolanda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 14.03.2010 12:30

I ja z ciekawością zasiadłam wygodnie w fotelu :D i chłonę wszystkie relacje :lol: [/b]Stary Chorwacie: muszę zacytowac "zakochani w sobie i Chorwacji"-u nas podobnie z małym wyjątkiem zamiast Chorwacji dotychczas była Słowacja :wink:Już gdzieś na tym forum napisałam że do tej pory zakochana byłam w Słowacji ale czuję że Chorwacja powali mnie na kolana(a będzie to nasz debiut w tym kraju),.............Muliness............-widzę że to również twój debiut w tym roku,życzę miłego wypoczynku,Pozdrawiam Jola :papa:
sroczka66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sroczka66 » 15.03.2010 09:46

Piszesz Adamie: "Zafascynowało mnie wszystko: góry, morze, wybrzeże i ludzie. Ich normalne życie, zwyczaje, historia, kultura i muzyka."

Ja byłam tam dopiero raz i mam identyczne odczucia....

Pozdrawiam :papa:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 15.03.2010 12:31

Bardzo fajne opisy.
Jakie plany na ten rok?
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 15.03.2010 14:16

Czytam, czytam z zaciekawieniem :D

"...Z tarasu widokowego obok „Planinarskej Kući”, czyli schroniska rozciąga się przepiękny widok na Split, Kaśtele, zalew kasztelański i wyspy począwszy od Ćiovo poprzez Brać, Śolte, Hvar aż, po Vis. Można też obserwować startujące i lądujące samoloty na lotnisku Split-Kaśtele. Idąc w górę od schroniska dochodzimy do pomnika, ogromnego krzyża, poświęconego ludziom, którzy zginęli podczas ostatniej wojny serbsko-chorwackiej."
- miałam okazję podziwiać te piękne widoczki w ubiegłe wakacje :P
Stary Chorwat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stary Chorwat » 15.03.2010 20:57

JacYamaha napisał(a):Bardzo fajne opisy.
Jakie plany na ten rok?

Wybieram się w tym roku na Istrię. Mam zamiar w parę dni zwiedzić najciekawsze miejsca a w drugiej części urlopu zjechać w dół do Trogiru a ściślej mówiąc do Seget Donji (to miejscowość 4km od Trogiru i moje ulubione miejsce) i poplażować ale jak znam życie i siebie to pewnie jeszcze zrobię jakiś wypad. Może na Vis. Dzięki za pochlebną opinię. Pozdrawiam Adam. Aha pewnie urodzi się z tego jakaś kolejna relacja.
Ewa 40
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa 40 » 16.03.2010 00:42

Bardzo ciekawa strona :D hvala ljepa.
A ten Seget Donji to tylko mogę pozazdrościć,bo to moje miejsce w Chorwacji,mam tam przyjaciół.
Niestety w tym roku tam nie zajrzę..............
Pozdrawiam :D
Skrzypu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skrzypu » 16.03.2010 11:38

Mnie się bardzo podobają opisy i historyjki w dziale "Różności". Piszesz tam m. in. że "Trogir - jak dla mnie to najpiękniejsze miasto w Chorwacji".
Mam dokładnie takie same odczucia, ale jeśli taki "Stary Chorwat" jak Ty tak pisze, to już coś w tym musi być :wink: .
I tylko pozazdrościć całej masy przyjaciół wśród Chorwatów, gdzie się nie obrócisz tam znajomy, jak choćby właściciele Willi Katarina na Ciovo, gdzie swoją drogą miałem okazję jeść dobre obiadki :) .
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 16.03.2010 13:46

Bardzo fajna strona :D
Piękne zdjęcia i opisy - też długo bym się zastanawiał nad przyznaniem palmy pierwszeństwa Dubrownikowi :) , dla mnie Trogir jest chyba tym miejscem bliższym sercu ( o odległościach geograficznie nie wspominając :wink: ) . To są moim zdaniem dwa różne miasta , obydwa piękne i godne odwiedzenia , ale . . .

Będę spokojnie czekał na więcej
:)
Pozdrawiam
Piotr
Iwona1973
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona1973 » 16.03.2010 14:08

Super super super - bardzo fajna stronka.Dla jednych może stanowić inspirację,a dla tych którzy w Chorwacji już byli i ją pokochali(innej opcji raczej nie ma)może stanowić małe przypomnienie o tym,co już być może niedługo......
Ja niestety w tym roku nie zawitam do ukochanej Chorwacji,więc tym chętniej przebliżę się do niej myślami dzięki twoim relacjom :D :D :D .
PozdrawIAM. :papa:
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 16.03.2010 19:34

Gratulacje "Stary Chorwacie" :!: :!: :!: :wink:
Następna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży