Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

(PO)ślubnie Cro i Pag - ostatni odcinek str.9 :)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kobieta
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobieta » 01.02.2010 22:22

Witajcie.

Od wakacji już minęło kupę czasu, ale jak przeglądam zdjęcia to aż łezka w oku się kręci, bo było tak cudownie :)
Inni wybierają Egipt, Turcję czy Malediwy (choć tam z chęcią bym się wybrała, ale jak wygram w totolotka:D), a my na naszą podróż poślubną wybraliśmy Chorwację i Pag.
Pag to dla nas takie szczególne miejsce.
Mój mąż spędzał tam wakacje z rodzicami od liceum, albo i wcześniej :)
Razem po bagatela 4 miesięcznym stażu naszego związku pojechaliśmy też na Pag, takie moje pierwsze w sumie zagraniczne wakacje :lol:

A w minionym roku Pag był dla nas też zupełnie inny, bo byliśmy sami (bez obstawy rodziców), własnym autkiem, ja po raz 4 w Cro (drugi raz na Pagu),a mój mąż 7 albo 8 nie pamięta ;)

Długo zbierałam się do relacji, ma nadzieję, że będą chętne osoby do czytania i oglądania zdjęć :)

Dzień 1 i 2.

30.08.2009 i 31.08.2009

Podróż -> zapakowani po sam dach :) a niby w dwie osoby jedziemy :D
ponton, kółko, dwa materace zajmują jednak dużo miejsca :) + lodówka + walizka x 2 + garnitur + sukienka ślubna. Wyruszamy gdzieś o 6 rano.
Droga dobrze już nam znana:

Czech- Słowacja- Węgry-Chorwacja

Może nie typowo przez Węgry, ale małe miasteczka i wioski mają swój urok po prostu :)
Wyjechaliśmy wcześnie rano z zamiarem noclegu gdzieś po drodze, może na Węgrzech, może już w Chorwacji, nie wiedzieliśmy.
Jednak podróż okazała się tak prosta i bezproblemowa, że nie nocowaliśmy nigdzie i już o 21 z minutami byliśmy na miejscu na Pagu w mieście Pag u dobrze już znanych Nady I Iva Cyrlienko :)

No to troszkę zdjęć z podróży, nie ma ich dużo, bo aparat miałam mało w rękach, gdyż byłam pilotem jak się patrzy, kartka z trasą, mapa w ręce i zerkanie na nawi :)
Na trasie jak już wspominałam bezproblemowo, praktycznie pustki, na drogach, a w drugim kierunku korki, korki, korki...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A później zapadł zmrok i byliśmy na miejscu..... a rano:

Oczywiście to ja w naszym związku jestem rannym ptaszkiem i ok 8 wyjrzałam na zewnątrz, a tam oczywiście piękne słońce i ciepło od rana :)
Och jak mi tego brakowało :) takiego błogiego spokoju... bo ostatnie miesiące przed ślubem były nerwowe, takie zabiegane :) a tu taki spokój :)
Na werandzie cicho i spokój... i zielono :)
Obrazek

A w kuchni niespodzianka i oczywiście mój pisk :D

Obrazek

i mąż-wąż wstaje, jemy śniadanko, zalane oczywiście mlekiem:

Obrazek

a później wiadomo..plaża... nie główna na Pagu,ale gdzieś za Bosaną:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I mój mąż-wąż na naszym najukochańszym kółku:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

CDN.
Ostatnio edytowano 11.08.2010 15:56 przez Kobieta, łącznie edytowano 2 razy
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 01.02.2010 22:36

Zasiadam i czekam na obiecany C.D :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.02.2010 22:46

Witaj Kobieto - Izabelo :lol:
No ładnie, ładnie się zaczyna...tak tylko w kwestii formalnej - mam nadzieję, że w podróży, na plaży nie był only facet i kółko :?: :wink: :lol:
Pozdrav
Użytkownik usunięty
Re: (PO)ślubnie Cro i Pag

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.02.2010 23:11

Kobieta napisał(a):Długo zbierałam się do relacji, ma nadzieję, że będą chętne osoby do czytania i oglądania zdjęć :)

Jestem. Trzeci do pary.
Pozdrawiam!

P.S. Nie wiem czemu wydawało mi się że pod nickiem "Kobieta" kryje się facet... chyba mylę z kimś innym... :)
maslinka
Weteran
Re: (PO)ślubnie Cro i Pag

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 01.02.2010 23:26

Czwarta :D

Kobieta napisał(a):Inni wybierają Egipt, Turcję czy Malediwy (choć tam z chęcią bym się wybrała, ale jak wygram w totolotka:D), a my na naszą podróż poślubną wybraliśmy Chorwację i Pag.

To tak jak my na naszą podróż poślubną (w 2008 roku) :D Chociaż właściwie tylko zaczęliśmy od Pagu (spędziliśmy tam 2 dni), a potem pojechaliśmy dalej na południe Chorwacji.
Na pewno chciałabym jeszcze wrócić na tą "księżycową wyspę", która potrafi zaskakiwać :D

Kobieto, niezły początek. Fajny opis i piękne zdjęcia. Mnie już kupiłaś :D Czekam na więcej.
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 01.02.2010 23:44

Fajna opowieść i oryginalne zdjęcia. No i to pomieszanie wątków osobistych z turystycznymi.... :wink: Nie byłem jeszcze na Pagu więc czytam z zaciekawieniem.
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 02.02.2010 00:21

Zdjęcia śliczne.
Ja też czasem lubię "cookisy" :wink: .
Przysiadam się i czekam co to będzie dalej - szykuje się "nielicha historia " :wink: .
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 02.02.2010 00:37

Buber napisał(a):.... szykuje się "nielicha historia " :wink: .

Okraszona nielichymi fotkami :D :D
No to jestem następny na ławeczce :D :D
Jareksz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jareksz » 02.02.2010 06:33

:D Drugi dzień a tu pusto? :roll: :wink: :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 02.02.2010 09:17

Witam.
Gratulacje.
Dlaczego mąż-wąż?
sroczka66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sroczka66 » 02.02.2010 09:30

Ja też jestem i czekam na c.d., bo daaawno, daaawno temu czytałam zapowiedź tej poślubnej historii.

Jak widać i czytać :wink: - warto było czekać :D
JoannaG
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoannaG » 02.02.2010 10:42

Witam i zasiadam do czytelni :)

My też w podróż poślubną wybraliśmy się do Cro, tylko trochę dalej - na Peljesac :) No i to było już 8lat temu :)

Pozdrawiam :)
Iza&Krzysiek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iza&Krzysiek » 02.02.2010 11:15

z miłą chęcią obejrze i poczytam jak wygląda Pag w sierpniu i we wrześniu.....my bylismy w 2 polowie lipca :) tez mieliscie upały ponad 30st ;)

Pozdrawiam Iza
Kobieta
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobieta » 02.02.2010 11:39

Wow tyle słuchasz i oglądaczy :- ))))))))))
Miło :)

A takim razie dziś kolejna część :)
marcin10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin10 » 02.02.2010 12:35

Dawaj Kobieto, dawaj. Wrześniowy Pag to może być coś ciekawego :D
Następna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies