Wreszcie zdecydowałem sie na zamieszczenie realcji z pobytu w CRO. Był to nasz 6 wyjazd i dzięki temu mam skalę porównawczą a także moge skupic sie na istotnych z mojego punktu widzenia szczegółach. Moge robić literówki nie zamieszczać ogonków i kreseczek. Prosze o wybaczenie.
1. Wyjechaliśmy z Nysy o 18.35 w dniu 14.08 i przez przejście graniczne w Zlatych Horach udaliśmy się do Chorwacji na wymarzone wczasy. Naszym celem na pierwsze 7 dni pobytu była Brela.
Przejechaliśmy trase przez Czechy: Zlate Hory-Olomouc-Brno i dalej Bratysława.Na węgrzech zastosowałem innowację co do trasy i zrezygnowałem z nocnego przejazdu trasą 86 a wybrałem się autostradą M-1 do Gyor a następnie droga 81 i dalej autostrada M7 wzdłóż Balatonu do CRO. GByło dalej ale bezpieczniej niż nocny wyjazd w pełni sezonu drogą 86. Pierwsze tankowanie zaliczyłem na Węgrzech(benzyna bezołowiowa 95) cena za litr 306 HUF do przyjęcia
Następnie przejzad przez grancę i ju z byliśmy w CRO. Na autostradzie ruch raczej duży. Spokojnym tempem udałem się do Breli gdzie znalazłem się po przejechaniu 1186 km o godzinie 10.20.