Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Do chorwacji za 3tyś.

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
malgoska
Plażowicz
Do chorwacji za 3tyś.

Nieprzeczytany postnapisał(a) malgoska » 17.08.2009 18:17

Właśnie wróciłam z Chorwacji a dokładnie w Omiś. Było nas 4 osoby. 2dorosłych i 2 dzieci (3lata i 5lat). Bylismy od 26 lipca do 9 sierpnia. Mysleliśmy, za nocleg ok 50 euro na 4 osoby, a dostaliśmy 25 euro za pokój. Jechalismy w ciemno i do 15 mni. znaleźliśmy nocleg. Pobyt nas kosztował dokładnie 3tys 200zł. Cena obejmowała paliwo(gaz) tam i z powotem, winiety, pokoje, i jedzenie. Jedzenie tzn mieliśmy swoje ale takie jak chleb, owoce warzywa, drobne zakupy. Więc wakacje zaliczam do udanych. Jakieś informacje to na emaila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Marek358
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek358 » 17.08.2009 18:59

Ile metrów od plaży?
Centrum Omis?
malgoska
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) malgoska » 17.08.2009 19:50

ok 200metrów
r_s_poland
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) r_s_poland » 17.08.2009 20:21

może zaczniemy szukać rekodow tańch pobytów - taki konkurs - ale bez zciemy:)

w tamtym roku wydalismy na 10 dni w Murterze na rodznę 2+2 3,5 tyś PLN naprawde można
marko350
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marko350 » 17.08.2009 20:55

Czy coś zwiedzaliście, oprócz plaży za te pieniądze ?
malgoska
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) malgoska » 18.08.2009 06:50

Pewnie. Wykupiliśmy sobie rejs statkiem na wyspę Brać Złoty Róg. Kosztowała ta wycieczka 150kun od osoby dzieci gratis. Jedzenia i picia ile chcesz było w cenie. Obiad z rybką, super. A co do tych 3tyś to dochodzi do tego zachcianki dla dzieci, bo wiadomo jak to z dzieciami. Dziennie kupowalismo owoce, i co drugi dzień chodziły do wesołego miasteczka. Więc nie siedziałam tylko na plaży ale sobie troszke pouzywałam jakies piwko, winko. A jak widze kasy wcale nie poszło tak duzo jak sie spodziewałam. U nas nad możem teżbym tyle chyba wydała, a sami przyznacie, że różnica jednak jest. Więc lepiej jechac do Chorwacjii.
kaszpir
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszpir » 18.08.2009 11:22

malgoska napisał(a):Pewnie. Wykupiliśmy sobie rejs statkiem na wyspę Brać Złoty Róg. Kosztowała ta wycieczka 150kun od osoby dzieci gratis. Jedzenia i picia ile chcesz było w cenie. Obiad z rybką, super. A co do tych 3tyś to dochodzi do tego zachcianki dla dzieci, bo wiadomo jak to z dzieciami. Dziennie kupowalismo owoce, i co drugi dzień chodziły do wesołego miasteczka. Więc nie siedziałam tylko na plaży ale sobie troszke pouzywałam jakies piwko, winko. A jak widze kasy wcale nie poszło tak duzo jak sie spodziewałam. U nas nad możem teżbym tyle chyba wydała, a sami przyznacie, że różnica jednak jest. Więc lepiej jechac do Chorwacjii.

Czyli tak naprawdę głownie plażowaliście. Do tego własne jedzenie.
Wtedy napewno będzie taniej :)

Dużo zależy też od lokalizacji ...
Są miejsca popularne i niestety kwatery tam są dużo droższe niż np. gdzieś sporo dalej i w mało "popularnym" miejscu ...
My np. wybraliśmy wyspę KRK i wcale tanio nie było. Mieliśmy oferty tańsze o 20-40% od tej "naszej" , ale prawie na samym końcu Chorwacji ;)

Z tego co czytałem najdroższe jest ... zwiedzanie ...
My powoli przygotowujemy się do wyjazdu (KRK - Malinska). Wybraliśmy kwatery 3***. Cena za noclegi + ubezpieczenie dla 8 osób za 8 dni wyszła nam 2400zł.
Noclegi i ubezpieczenie przez biuro (Adriatyk).
Mieliśmy tańsze oferty w mniej atrakcyjnych miejscach , ale woliśmy bardziej atrakcyjne miejsce ;)

We wrześniu wyjeżdzamy i sam jestem ciekawy ile wydamy. Sądzę że mimo że jedzenie bierzemy swoje i będziemy wszyscy razem wspólnie jeść obiady (taras) :) to wyjdzie sporo kasy bo w planach zwiedzanie Słowenii , Wenecji , wodospadów KRK , jezior pliwickich , Triest i itd ...

Ale co tam ;)
Marek358
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek358 » 18.08.2009 20:48

A tak swoją drogą to doliczyłaś do tej kwoty to co wydałaś w Polsce na jedzenie przywiezione do Chorwacji?
haka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) haka » 19.08.2009 05:25

Marek358 napisał(a):A tak swoją drogą to doliczyłaś do tej kwoty to co wydałaś w Polsce na jedzenie przywiezione do Chorwacji?

Myślę, że nie ma co dodawać, bo czy jest się w Polsce czy w Chorwacji to jeść trzeba. Ja na przykład zliczam tylko to co wydaję dodatkowo na wczasach (i to są koszty wyjazdu).
Jednak muszę przyznać że 3 tys. zł to poziom nie do osiagnięcia dla mnie. Pozdrawiam
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 19.08.2009 08:21

haka napisał(a):
Marek358 napisał(a):A tak swoją drogą to doliczyłaś do tej kwoty to co wydałaś w Polsce na jedzenie przywiezione do Chorwacji?

Myślę, że nie ma co dodawać, bo czy jest się w Polsce czy w Chorwacji to jeść trzeba. Ja na przykład zliczam tylko to co wydaję dodatkowo na wczasach (i to są koszty wyjazdu).
Jednak muszę przyznać że 3 tys. zł to poziom nie do osiagnięcia dla mnie. Pozdrawiam

Jezuuu!
Ja podobnie. Muszę nad sobą popracować :roll:
Pamiętam, że 4 lata temu ledwo zmieściłem się w 6,5.
Pzdr
Marek358
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek358 » 19.08.2009 08:28

haka napisał(a):

To nie o to chodzi.
Chodzi przecież o oszacowanie REALNYCH kosztów utrzymania w Chorwacji, a nie o licytowanie się kto mniej wydał w samej Chorwacji. Jeżeli się wiezie sery, wędliny, kotlety czy napoje z Polski to wchodzą one w koszty wyjazdu.
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 19.08.2009 13:23

haka Nie wliczając jedzenia kupowanego w PL to można iść za ciosem i nie liczyć jedzenia kupowanego w CHR - w koncu w PL też jem i wydaje kasę na pizzę w pizzeri itp. W Polsce tez sporo jezdzę autem wiec po co liczyć paliwo ;) czy opłaty za autostradę.
Takie liczenie to liczenie na skróty. a..... i rachunki mniejsze bo nie korzystam z mediów. Za moment z tego liczenia mi wyjdzie ze jadąc do Chorwacji wychodzę na plus.
A niewiele do tego brakuje bo jakby iść na całość i tak policzyć ile dzieki słabej złotówce zaoszędziłam na ratach kredytu (miesiecznie 150zł za sam okres styczeń-czerwiec już daje całe 900zł i faktycznie tą róznicę odkładałam na wyjazd do CHR )... to miałam darmowe wakacje. No i miałam 400zł nadpłaty za czynsz więc w miesiacu wyjazdu nie musiałam za niego płacic....
Moim zdaniem jak liczymy to doliczać nalezy wszystko i tyle.

Z przymrózeniem oka licząc:
Tak licząc wychodzi mi: 900zł (zaoszczędzone na kredycie) + 400 (nadpłaty za czynsz wiećw miesiacu czerwcu nie musiałam go płacića to czego nie płaciłam poszło na CHR)+150zł(tyle bym wydała na jedzenie w PL w ciagu 2 tygodni) + 250zł (wydane na paliwo na dojazdy do pracy,hipermarketu, rodziny, czy wycieczki weekendowe) = 1700zł wiec kurcze jestem 200zł do przodu :D

Jak ja liczyła liczyłam wszystko łacznie z butami z biedornki za 9,99 kte były potrzebne w CHR, czy doliczłaam ubezpieczenie za auto i od osoby.

Co do zwiedznaia to faktycznie wychodzi najdrożej - u mnie na sam dojazd do miejsc ktore zwiedzałam i bilety wstępu poszło u mnie na 1 osobę ok 350zł.

co do autora wątku - z tymi noclegami to faktycznie ci się poszcześciło :)
Ostatnio edytowano 19.08.2009 18:48 przez CinnamonGirl, łącznie edytowano 1 raz
Marek358
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek358 » 19.08.2009 13:46

CinnamonGirl
Czy Ty przypadkiem nie pisałaś się CyberFoto?
porto
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) porto » 19.08.2009 14:08

malgoska napisał(a):Właśnie wróciłam z Chorwacji a dokładnie w Omiś. Było nas 4 osoby. 2dorosłych i 2 dzieci (3lata i 5lat). Bylismy od 26 lipca do 9 sierpnia. Mysleliśmy, za nocleg ok 50 euro na 4 osoby, a dostaliśmy 25 euro za pokój. Jechalismy w ciemno i do 15 mni. znaleźliśmy nocleg. Pobyt nas kosztował dokładnie 3tys 200zł. Cena obejmowała paliwo(gaz) tam i z powotem, winiety, pokoje, i jedzenie. Jedzenie tzn mieliśmy swoje ale takie jak chleb, owoce warzywa, drobne zakupy. Więc wakacje zaliczam do udanych. Jakieś informacje to na emaila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Bardzo tanio :roll: - ja byłem ( 2 osoby ) dokładnie 15 nocy w Gradac. Podliczając koszty wyszło mi:

Noclegi 470 euro licząc po 4,35 ( tyle dawałem za euro ) = 2045 zł.
Paliwo ok. 800 zł.
Ubezpieczenia 160 zł.
Opłaty za autostrady ok. 300 zł.

Razem wychodzi ponad 3300 zł. a gdzie jedzenie i wycieczki na których byliśmy...

Dziwię się, że ktoś potrafi zmieścić się w takiej kasie... :roll: :roll: :lol:

POZDRAWIAM.
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 19.08.2009 18:46

Marek358 napisał(a):CinnamonGirl
Czy Ty przypadkiem nie pisałaś się CyberFoto?

eeee... nie rozumiem do końca ale na CF bywam :D pod tym samym nickiem.
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone