Po trzech wakacjach w Orebiču i jednych w Rogożnicy, w tym roku postanowiliśmy zwiedzić Makarską Riwierę. Przygotowania do tego wyjazdu zaczęły się właściwie już kilka dni po powrocie z ubiegłorocznych wakacji.
Wtedy to już zaczęłam szukać duuużego apartamentu dla dwóch rodzin (2+1 i 2+3) w niedużej miejscowości na Makarskiej Riwierze.
Już w listopadzie rozesłałam dziesiątki maili i w grudniu mieliśmy zarezerwowany super (jak się potem okazało) apartament w Igrane, za 100euro/dzień
Polecam apartamenty u Tončiki. Bardzo miła właścicielka, a jej syn to zagorzały kibic Hajduka Split, stąd znak na ścianie domu.
Kilka zdjęć naszego apartamentu
Zimę i wiosnę spędziłam na czytaniu forum pod kątem tego wyjazdu
Z relacji kilku osób wynotowałam do mojego notesu kilka miejsc, których nie było w przewodnikach .
I było wiadomo, że program zwiedzania będzie napięty (jak zawsze zresztą ), ale rzeczywistość okazała się znacznie gorsza .
Powiem tylko, że mąż po kilku dniach urlopu stwierdził, że "jak wróci do pracy to sobie odpocznie po tym urlopie"
Plan naszych wakacji
1.Padwa
2.Wenecja
3.Igrane
-Makarska
-Mostar
-Dubrownik
-Sv Jure
-Omiś
4.Wiedeń
Wyjazd z Radomia 19 lipiec 2009 godzina 3 rano
Nasz smarcik zapakowany po brzegi, ale daje sobie świetnie radę
Mamy zarezerwowane dwa noclegi w hotelu Roy w Treviso. Polecam - fajny i niedrogi hotel, niedaleko Padwy i Wenecji.
Na miejsce docieramy około godziny 19 i Padwa, która była zaplanowana na ten wieczór, zostaje przełożona na dzień następny. Jednak przejechać 1300 km jest bardzo męczące
Więc kąpiel i spać
Rano po godzinie 7 schodzimy na śniadanie i wyruszamy zwiedzić Padwę
Padwa to piękne miasto i nie było aż tylu turystów co w Wenecji. Gdyby nie to, że druga część dnia była przeznaczona na Wenecję, moglibyśmy spędzić tu cały dzień.
Kilka zdjęc z Padwy
Polecam zwiedzenie Padwy
cdn