Witam - pierwszy raz piszę fotorelację, więc proszę o wyrozumiałość nie mam zdolności rozpisywania się ale spróbuję coś napisać...
Njapierw może pkażę zdjęcia...
W drodze - Chorwacka autostrada
Widok z kwatery na lotnisko w Splicie nocą
Widok z mostu w Trogirze
Wodospady KRK
Plaża obok Kościoła Sveti Kriz
Ciovo - droga do Trogiru
Jedna z wielu pięknych willi na wyspie
Palma na zboczu
Widok z wyspy w stronę Slpitu
Piękny kwiat, ale nie wiem jak się nazywa
Kolejne zdjęcia w dalszej części....
A teraz opiszę gdzie byłem i co widziałem
Na początek może opiszę przygodę z samochodem, wyruszyliśmy z Wałbrzycha i dojeżdżając do Kodzka (jechaliśmy na granicę w Boboszowie) okazało si, że klima działa, ale nie ma gazu - uleciał sobie - było ogromnie gorąco - pomyśleliśmy, jak w Polsce mnie dajemy rady no to w Chorwacji to odpłyniemy... w Kłodzku nabiliśmy i muszę powiedzieć, że całkiem inaczej się jechało w cudownym chłodziku
Zaczęło się od miejsca przeznaczenia czyli wyspa Ciovo, piękna wyspa z przepięknymi krajobrazami, mieliśmy kwaterę zamówioną prze internet - okazało się, że kwatera leży w połowie wyskokości wyspy - uff było ciężko pod górkę, ale byliśmy bardzo zadowoleni (nie może tego powiedzieć Pan Leszek - również użytkownik forum, którego serdecznie pozdrawiam, spotkaliśmy się na miejscu ale właścicielka wobec niego nie zachowała się wporządku... szczególy od Pana Leszka;) ja nie mogłem narzekać).
WIęc jak pisałem mieliśmy pod górkę sporą, willa nena www.trogironline.com/villanena znajduje się w okolicy kościoła Sveti Kriz - w odległości około 300m od niego w lini prostej. Plaża obok kościoła całkiem przyzwoita, ale śmieszne było to, że prysznic był.. ale za 2 kuny na innych gorszych były za darmo...
Kolejne miejsce na wyspie, które zwiedziliśmy to plaża w Okrug Gornji - tam bardzo piękna długa plaża z długim deptakiem wzdłuż niej, na końcu obok przystani jachtowej znajdowała się fajna restauracyjka z wystawioną lodówką na lody, przepyszne były
Kolejny zwiad to Trogir, nie będę się rozpisywał, bo już tyle o nim było tu napisane, ja tylko dodam, że to miasto ma w sobie ogromny urok i warto go zobaczyć! Te uliczki wąskie, są też dobre lody no i ta aleja z palmami przy samym porcie bajkowy widok!
CDN