Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

NajŁadniejsze, Najciekawsze PlaŻe Na Peljasac

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
holiday
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) holiday » 11.05.2009 12:13

Było już wiele wątków na temat wakacjowania na Peljasac ale tematu jak w tytule nie spotkałam. Polecajcie piękne, dzikie, tajemnicze, wyjątkowe plaże Peljasac. Można stworzyś w jednym miejscu tzw. CROMAP na temat tych plaż ze wskazaniem nazwy, lokalizacji, zdjęcia oraz wskazówki jak tam dotrzeć. Myslę, że będzie to przydatny temat dla wszystkich tych, którzy wybieraja sie tam po raz pierwszy (tak jak ja) ale i nie tylko.
Wiem, że oryginalna nie jestem ale jedną z najczęściej przedstawianych plaż Peljasac jest Divna.
http://picasaweb.google.pl/Norbiwo/Croa ... 9681775282
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 11.05.2009 17:16

Zacznę od 3 miejsca :wink:
Plaża Grdni Do u Zaljevu Zuljana :D
http://www.croatia1.com/beaches/zulj-grdnido-hr.htm
... a Divna jest ma pewno w pierwszej dziesiątce :D
holiday
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) holiday » 12.05.2009 07:43

Mkm, wiedziałam, że na Ciebie można liczyć! Faktycznie Divna jest daleko w tyle od tej, którą Ty polecasz. Skoro Plaża Grdni Do u Zaljevu Zuljana jest taka piekna to ciekawośc ma ogromna, jak wyglądają te ocenione przez Ciebie na wyższym podium.
A gdzie podziali się innymi "eksperci" (albo po prostu cromaniacy) od Peljasac? :)
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 12.05.2009 07:59

I mnie ciekawość zżera , bo w tym roku pierwszy raz na Peljesac, a dokładnie do Orebića
:papa:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 12.05.2009 08:35

Żuliana i okoliczne plażyczki!
Rewelacja.
Zatoczka przed Trstenikiem jadąc od strony Żuliany również jest piękna.

Moim zdaniem plaże Żuliany i okolic mają tę przewagę nad Divną i plażami w okolicy Orebic, że mają piękne widoki na otwarte morze..
:D
Nie widziałem co prawda plaży z Prapratno, ale sądząc ze zdjęć, to jednak ustępuje żuliańskim plażom plamy pierwszeństwa ...

pozdro
Cosmo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cosmo » 12.05.2009 09:37

mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 12.05.2009 20:59

Cosmo napisał(a):Dla mnie nr 1 to Zaglavak.
http://www.croatia1.com/beaches/trst-zagl-hr.htm

8) Najpiękniejsza i najdroższa :D http://www.croatianaffair.com/property. ... 20&PageNo=

Pozostało drugie miejsce - plaża Drance :D http://www.croatia1.com/beaches/drance-hr.htm
holiday
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) holiday » 20.05.2009 06:24

Ze zdjęc mi podoba się najbardziej Drace, mkm jak tam dotrzeć? Widzę, że Peljasac kryje w sobie wiele pieknych miejsc, bez tłumów turystów (co mi bardzo odpowiada).
A dla innych cromaniaków te same co wyżej plaze są najładniejsze czy macie jakieś inne, swoje ulubione? No pochwalcie sie swoimi odkryciami!
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 20.05.2009 07:40

MKM napisał(a): Najpiękniejsza i najdroższa http://www.croatianaffair.com/property. ... 20&PageNo=

Jak rozumię dojazd do tej plaży jadąc z Żuljany to dookoła przez Trsenik bo droga wzdłuż morza nie za bardzo dla zwykłego autka ?
Faktycznie ładnie położona ta plaża ..... :) jeszcze ten cypelek ...będzie w planie na ten rok ...
kroj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kroj » 15.06.2009 11:27

mkm - czy na tych plażach faktycznie jest tak pusto??? czy to zdjęcia poza sezonem, o 5.00 rano??
Cudne są :D pozdrawiam
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 15.06.2009 11:59

Kroj, np. na plażach koło Żuliany, a jest ich kilkanaście, praktycznie jest pusto przez cały dzionek. Ludzie głównie się tłoczą na miejskiej plaży lub tej na dużym campingu na obrzeżach Żuliany.
Ale prażyczki (połączenie plaży z prażeniem się) w stronę Trstnika są często zupełnie puste przez większość dnia lub jedna-dwie osoby (nie rzadko na golasa.. :) ).
Pozdro
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 15.06.2009 12:22

janniko napisał(a):Kroj, np. na plażach koło Żuliany, a jest ich kilkanaście, praktycznie jest pusto przez cały dzionek. Ludzie głównie się tłoczą na miejskiej plaży lub tej na dużym campingu na obrzeżach Żuliany.
Ale prażyczki (połączenie plaży z prażeniem się) w stronę Trstnika są często zupełnie puste przez większość dnia lub jedna-dwie osoby (nie rzadko na golasa.. :) ).
Pozdro

jamniko mam pytanko, czy na te prażyczki można podjechać, czy trzeba kawałek z kapcia :lol:
ufokking
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ufokking » 15.06.2009 12:31

tez sie podepnę bo będę w tym roku i chętnie bym zwiedził takie ciche miejsca :wink:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 15.06.2009 13:08

renatalato napisał(a): jamniko mam pytanko, czy na te prażyczki można podjechać, czy trzeba kawałek z kapcia :lol:

Trzeba z kapcia.. można też z buta, z tenisówka, z paputka itp..
:lol: :lol: :lol:

Ale są one na tyle blisko Żuliany i blisko jedna od drugiej, że przejść krzakami te kilka metrów (myślę że najdalsza jest do 2 km) to chyba dacie redę. Poza tym tam się z kapcia idzie przez b. ładne zarośla, zacienione itp., więc może nie będzie tak źle.
Z opony to raczej tam nie dojedziesz. Mówimy o tych koło Żuliany, bo te które opisywał Mkm, to chyba można odwiedzić autkiem
pozdrav
ufokking
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ufokking » 15.06.2009 13:17

janniko napisał(a):
renatalato napisał(a): jamniko mam pytanko, czy na te prażyczki można podjechać, czy trzeba kawałek z kapcia :lol:

Trzeba z kapcia.. można też z buta, z tenisówka, z paputka itp..
:lol: :lol: :lol:

Ale są one na tyle blisko Żuliany i blisko jedna od drugiej, że przejść krzakami te kilka metrów (myślę że najdalsza jest do 2 km) to chyba dacie redę. Poza tym tam się z kapcia idzie przez b. ładne zarośla, zacienione itp., więc może nie będzie tak źle.
Z opony to raczej tam nie dojedziesz. Mówimy o tych koło Żuliany, bo te które opisywał Mkm, to chyba można odwiedzić autkiem
pozdrav

a to w którą stone trzeba sie kierować powiedzmy w stronę Dubrownika czy przeciwna :idea: :roll:
Następna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone