Pestro napisał(a):Witam, jak w tytule byłem w ww. miejscowościach, interesuje mnie rejon Dalmacji Południowej, miasteczko niezbyt duże, z w miarę dobrą "plażą" i infrastrukturą typową dla miejscowości w których byłem + targowisko.
Pestro napisał(a):Czy ktoś może był w Slano?
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Pestro napisał(a):Witam, jak w tytule byłem w ww. miejscowościach, interesuje mnie rejon Dalmacji Południowej, miasteczko niezbyt duże, z w miarę dobrą "plażą" i infrastrukturą typową dla miejscowości w których byłem + targowisko.
Makarska, Gradac, Primošten i Trogir...
Trudno te 4 miejscowości wrzucać do jednej i tej samej kategorii...
Bo jak ma się Gradac do Trogiru..???Z którejkolwiek stony spojrzał - nijak...
Jeśli ktoś pyta o podobne do Trogiru miasteczko, to można wymienić Korčulę czy Hvar (są mniejsze od Trogiru, ale mają dosć bogate, dobrze zachowane strówki), Primošten - cóż ...dla mnie bez "ochów i achów", ale jednak taki Gradac na przykład naprawdę blado przy nim wypada i ani trochę go nie przypomina. Makarską i Omiš pominę milczeniem, bo naprawdę nie rozumiem, co nasi szanowni Rodacy w nich widzą....
Pozdrawiam
Pestro napisał(a):Owszem lubimy cos dodatkowo zobaczyć, ale nie jest to główny powód wyjazdu, bo w innym przypadku bylibyśmy najprawdopodobnie w innych stronach Europy.
Pestro napisał(a): Do Cro jadę z żona i dzieckiem po wypoczynek - nieaktywny ( plaża, woda ).
[...]Nie byłem jeszcze na wyspach, ale nie do końca wiem jak tam cenowo wychodzi kwaterunek i wikt
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Pestro napisał(a):Owszem lubimy cos dodatkowo zobaczyć, ale nie jest to główny powód wyjazdu, bo w innym przypadku bylibyśmy najprawdopodobnie w innych stronach Europy.
martabartek napisał(a):Witam
Zastanawiamy się nad pobytem w Gradac albo w Mimicach Co polecacie ? Chodzi nam o riwierę makarską bo stamtąd nie jest chyba tak daleko do dubrovnika jak np ze Spiltu Pobyt planujemy w 2 i 3 tygodniu września ... Proszę nam coś polecić a może jakieś inne urokliwe misteczko? Chcielibyśmy aby w czasie naszego pobytu jeszcze nie wszystko bylo zamkniete i posprzatane hehe fajnie byloby natknąć się na otwartą restaurację
Pestro napisał(a):Witam, jak w tytule byłem w ww. miejscowościach, interesuje mnie rejon Dalmacji Południowej, miasteczko niezbyt duże, z w miarę dobrą "plażą" i infrastrukturą typową dla miejscowości w których byłem + targowisko.
mkm napisał(a):Pestro napisał(a):Witam, jak w tytule byłem w ww. miejscowościach, interesuje mnie rejon Dalmacji Południowej, miasteczko niezbyt duże, z w miarę dobrą "plażą" i infrastrukturą typową dla miejscowości w których byłem + targowisko.
Najwyższy czas by zajrzeć na wyspy ... Tam jest prawdziwa Dalmacja
Pestro napisał(a):mkm napisał(a):Pestro napisał(a):Witam, jak w tytule byłem w ww. miejscowościach, interesuje mnie rejon Dalmacji Południowej, miasteczko niezbyt duże, z w miarę dobrą "plażą" i infrastrukturą typową dla miejscowości w których byłem + targowisko.
Najwyższy czas by zajrzeć na wyspy ... Tam jest prawdziwa Dalmacja
I właśnie o to mi chodzi, bo coś tam zobaczyłem, ale sądzę, iż nie wszystko w Dalmacji. Pzdr
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne