Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rogożnica 2008

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mysza73
Weteran
Rogożnica 2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 10.03.2009 17:22

Po kilku wyjazdach tylko we trójkę,tym razem wybraliśmy się do Chorwacji większą grupą. Dokładnie 3 rodziny - 2+1, 2+1 i 2+3, ale jeżeli chodzi o płeć to wygrywały zdecydowanie dziewczyny 8-3 :lol:
Dotychczas jeździliśmy na kemping a tym razem zdecydowaliśmy się na wynajęcie apartamentu. A że z tym apartamentem to trochę późno się zdecydowaliśmy, to prawie do ostatniej chwili trwały gorączkowe poszukiwania czegoś, co by nam odpowiadałoi cenowo, i odległościowo od plaży i jeszcze pod paroma innymi względami :roll:
W ciemno trochę bałam się jechać, ale z tego co czytam na forum, zawsze można znaleźć coś fajnego, więc może kiedyś się odważę. Tylko my zawsze jeździmy na przełomie lipca i sierpnia i dlatego mam te obawy

Wyjazd z Radomia 19 lipca do Czechowic. Tam odwiedziliśmy rodzinę, u której przenocowaliśmy i następnego dnia razem ruszyliśmy dalej.
Wyjazd zaplanowałam na 5 rano. Nie wszystkim się to podobało, ale wszyscy musieli się trzymać planu, bo w Cieszynie byliśmy umówieni z trzecią ekipą - znajomymi z Radomia (oni to musieli wcześnie wyruszyć - o 2 nad ranem :roll: - ale dali radę :lol: )

Wszystkie trzy samochody miały CB więc fajnie się jechało.
Trasa typowa
Cieszyn-Brno-Mikulov-Wiedeń-Graz-Zagrzeb-Rogożnica
My jechaliśmy tą trasą już kilka razy i trochę nam się znudziła, ale znajomi z Radomia jechali pierwszy raz do Cro (za moją namową :) ) i im dalej tym większe zachwyty słyszeliśmy na radiu :lol:
No a jak już zjechaliśmy z autostrady i jechaliśmy Jadranką to po prostu stwierdzili, że przeprowadzają się do Chorwacji :lol:

To kilka zdjęć właśnie z ich aparatu, oni właściwie cały czas pstrykali :lol:
No ale dzięki temu nasza lancia ma tyle zdjęć :wink:
A jak już o lanci mowa, to tym razem spisała się bez zarzutu (przed wyjazdem zastanawialiśmy się czy tym razem znowu nam nie zastrajkuje :roll: ).

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Do Rogożnicy dotarliśmy około godziny 18. Szybko znaleźliśmy nasz apartament. Trochę niewygodne było to, że każda rodzina mieszkała w innym domu i trzeba było wysłać kilka smsów, żeby wszyscy się spotkali o określonej godzinie, w określonym miejscu :roll:. Ale doszliśmy i z tym do wprawy :D
Nasi gospodarze okazali się bardzo miłymi, starszymi ludźmi. Przywitali nas zimnym sokiem, Zuzia to nawet dostała batonika :P
Rozpakowaliśmy bagaże, odświeżyliśmy się i poszliśmy na pierwszy, krótki spacer po Rogożnicy :lol:

Następnego dnia od rana pogoda typowa dla Chorwacji, czyli upał, więc poszliśmy na plażę. Pierwszego dnia nie chcieliśmy przesadzić ze słońcem i dość wcześnie wrociliśmy na obiad.
A po obiedzie umówiliśmy się z resztą ekipy na dokładniejszy rekonesans miasteczka :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

c.d.n.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 10.03.2009 17:48

Jestem. Brawo. Trzeba iść za ciosem :D
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 10.03.2009 17:57

Śliczny 1 odcinek :) , czekam z niecierpliwością na cd :) Pozdrav
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 11.03.2009 10:39

Proszę o dalszy ciąg Mysza . Ciekaw jestem Waszych wrażeń z Rogoźnicy bo mam tam zamiar spędzic parę dni w tym roku . Rozumię że relacji i wrażeń (fotek) z plaż doczekam się ? :D A i małe pytanko , mieszkaliście na wyspie
( umownie mówiąc chodzi o częśc starszą za groblą ) czy na lądzie ?
Pozdrawiam i czekam na c.d.
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 11.03.2009 10:51

Byliśmy w Rogoznicy w 2004 roku, miło przypomnieć sobie znajome miejsca :)

Więcej fotek !!!
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 11.03.2009 10:58

Cześć armar :) !
My mieszkaliśmy na lądzie, na Put Sepurine (ale nr nie pamiętam :oops: ). A Rogożnica bardzo nam się podobała, polecam, jest gdzie połazić ( bo my jesteśmy raczej z tych, co nie leżą cały dzień na plaży, tylko muszą wszystko zobaczyć :lol: )
Ciąg dalszy będzie niedługo :)
pozdrawiam
LABUZKA
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) LABUZKA » 11.03.2009 11:22

Pisz mysza miło poczytać kolejną relacje,zawsze to jakieś przypomnienie z wakacji.Czekam na dalszy ciąg :papa:
Lupus37
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lupus37 » 11.03.2009 11:51

Baaaardzo fajowo :D
Czekamy na więcej, ja szczególnie, bo będę w Rogoźnicy od 18 lipca 8)
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 11.03.2009 11:55

mysza73 napisał(a):My mieszkaliśmy na lądzie, na Put Sepurine (ale nr nie pamiętam ). A Rogożnica bardzo nam się podobała, polecam, jest gdzie połazić ( bo my jesteśmy raczej z tych, co nie leżą cały dzień na plaży, tylko muszą wszystko zobaczyć )

Czyli to ta częśc co się nazywa Lozica , z fotek widzę że chodziliście na wyspę , ile to było spacerkiem od Waszego apartamentu ?
To już ostatnie pytanko nie będę narazie przeszkadzał w relacji tylko uważnie czytał :D
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 11.03.2009 11:56

c.d.
Spacer musieliśmy zakończyć szybciej niż planowaliśmy, bo niebo robiło się coraz ciemniejsze i coraz częściej pojawiały się na nim błyskawice. Nie zdążyliśmy dojść do domu i zmoczył nas rzęsisty deszcz :lol: . O ile ja nie znoszę zimna i deszczu, to ten w Chorwacji wcale mnie nie zmartwił :lol: .
A niebo rozśwoetlone błyskawicami wyglądało tak pięknie, że nie martwiłam się nawet tym, że pogoda następnego dnia może sie zepsuć :wink: . Chociaż znajomi patrzyli na mnie podejrzliwie, bo przed wyjazdem zapewniałam ich że w Cro pogoda jest "murowana" i "nigdy" nie pada deszcz :lol:.
No i wstajemy rano a tu ... pochmurno :roll: .
Ale nic to. Za pomocą kilku smsów ustaliliśmy, że to pogoda w sam raz na wycieczkę i ... pojechaliśmy do Splitu :)
I chyba nie tylko my tak wymyśliliśmy, bo staliśmy w sporym korku przed Splitem :evil: a i na starówce było duuuuużo ludzi.
A sam Split jakoś tak średnio mi się spodobał. I w porównaniu ze starówkami w miastach, które później zwiedzaliśmy, jest na ostatnim miejscu.
Ale zdjęcia i filmy obowiązkowo były robione :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po zwiedzaniu przyszła pora na kawkę i lody :D Obrazek

Obrazek

Nie było jeszcze zbyt późno i chciałam pokazać znajomym Mararską Riwierę, bo dla mnie tam zaczyna się najpiękniejsza Chorwacja :lol: .
Pojechaliśmy do końca autostradą i zjechaliśmy do Breli, a wróciliśmy już Jadranką :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ogólnie dzień bardzo udany :lol:
c.d.n.
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 11.03.2009 12:04

armar -
my chodziliśmy wszędzie :lol: . Na wyspie byliśmy prawie codziennie, bo tam były najlepsze lody :P . A pan co je nakładał robił niesamowite sztuczki :lol: . Z naszego apartamentu na wyspę spacerkiem to jakieś 15-20 minut.
Pozdrawiam
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 11.03.2009 13:39

Przyłączam się do czytaczy i oglądaczy.
Taras widokowy mój ulubiony. Czekam na ciąg dalszy.
Pozdrav
Renata :papa:
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 11.03.2009 13:41

I ja się dołączam do towarzystwa czytających.
Miłego dnia. :D
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 11.03.2009 14:21

I ja przystanę TU na chwilę. :D
A może zatrzymam się na dłużej :?:
Pozdrawiam serdecznie.
Bardzo fajnie się zaczyna Twoja relecja:lol: .
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.03.2009 14:23

Też się przysiądę , aby poczytać i pooglądać :lol: :papa:
Następna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies