Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Vinisce - warto???

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Vinisce - warto???

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.10.2008 22:12

czy był ktoś w tym roku w Vinisce? warto pojechać??
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 14.10.2008 06:43

lubelski napisał(a):czy był ktoś w tym roku w Vinisce? warto pojechać??

Witam ziomala :D

Tutaj jest ciutek informacji o Vinisce, są one z ubiegłego roku :wink: ale nie wiele się przecież w Cro zmienia :roll:

Użyj wyszukiwarki na pewno znajdziesz wiele odpowiedzi... :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.10.2008 07:02

jorgus111 napisał(a):
lubelski napisał(a):czy był ktoś w tym roku w Vinisce? warto pojechać??

Witam ziomala :D

Tutaj jest ciutek informacji o Vinisce, są one z ubiegłego roku :wink: ale nie wiele się przecież w Cro zmienia :roll:

Użyj wyszukiwarki na pewno znajdziesz wiele odpowiedzi... :)

cześć jorgus (pominę te 111 :D ), generalnie to nie chodzi mi o Vinisce, znalazłem kwaterę 4 kilometry za miejscowością, tak z opisu to super miejsce no i cena też niezła, do morza 10metrów no i jest widok na morze a właściwie zatokę (żony warunek wyjazdu przyszłorocznego-widok na morze :D )Ponieważ to dopiero mój drugi wyjazd (a już udało mi się namówić znajomych na Chorwację) w tych terenach nie byłem. Poprzedni a właściwie tegoroczny wyjazd to Pula i "zjechanie " prawie całej Istrii. Interesuje mnie co Wy "cromaniacy" sądzicie o tym miejscu.
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 14.10.2008 07:26

W zeszłym roku we wrześniu zajechaliśmy do Vinisce szukając jakiegoś fajnego miejsca na kilka dni. Nie zostaliśmy tam, ale w sumie miejscowość nam się spodobała.

Na pewno jest niezła jako baza wypadowa, a skoro piszesz że w tych rejonach jeszcze nie byłeś to możesz zaglądnąć do Szybenika, Primostenu, Trogiru, Splitu, nawet do Omisza. Blisko też jest PN Krka.
Na pewno w Vinisce będzie spokojniej niż w innych miejscowościach (Grebastica, Primosten, Marina czy Vodice) w okolicy, m in dlatego, że nie leży nad Jadranką więc też działa to na plus tego miejsca.
We wrześniu było już tam praktycznie pusto.

Ale tak naprawdę pięknie jest jednak dalej na południe CRO, a zwłaszcza na wyspach, a już najpiękniej chyba jest na Peliescu, zatem jak możesz to podziel sobie urlop na 2 części 8) i zaglądnij jeszcze dalej.
A jak nie - to za rok.

Życzę dobrego wyboru :D
Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.10.2008 07:40

kulka53 napisał(a):W zeszłym roku we wrześniu zajechaliśmy do Vinisce szukając jakiegoś fajnego miejsca na kilka dni. Nie zostaliśmy tam, ale w sumie miejscowość nam się spodobała.

Na pewno jest niezła jako baza wypadowa, a skoro piszesz że w tych rejonach jeszcze nie byłeś to możesz zaglądnąć do Szybenika, Primostenu, Trogiru, Splitu, nawet do Omisza. Blisko też jest PN Krka.
Na pewno w Vinisce będzie spokojniej niż w innych miejscowościach (Grebastica, Primosten, Marina czy Vodice) w okolicy, m in dlatego, że nie leży nad Jadranką więc też działa to na plus tego miejsca.
We wrześniu było już tam praktycznie pusto.

Ale tak naprawdę pięknie jest jednak dalej na południe CRO, a zwłaszcza na wyspach, a już najpiękniej chyba jest na Peliescu, zatem jak możesz to podziel sobie urlop na 2 części 8) i zaglądnij jeszcze dalej.
A jak nie - to za rok.

Życzę dobrego wyboru :D
Pozdrawiam

dzięki serdeczne za info , ha, chciałbym pojechać i na 3 tygodnie ale ze względu na charakter pracy żony możliwy jest tylko tydzień :( , ale może za rok..... pozdrawiam serdecznie :D :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.10.2008 08:01

Nie byłem w Vinisce, ale jeśli znalazłeś tam w okolicy dobre lokum - bierz znajomych i JEDŹ.

W pobliżu masz w zasięgu ręki:

Trogir

Obrazek

Primošten

Obrazek

Troszkę dalej na południe masz Split , a na północ Šibenik. Oba miasta warte zobaczenia.

Obrazek

Warto też pojechać do parku przyrody na rzece Krka

Obrazek

Warto w okolice Vinisce jechać, gdybym miał wybierać miejsce na pobyt w tamtym rejonie - wybrałbym VINISCE.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 14.10.2008 08:29

I jeszcze mały link z opisem miasteczka i okolic
http://www.trogirinfo.com/pl/vinisce/
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.10.2008 16:09

Janusz Bajcer napisał(a):Nie byłem w Vinisce, ale jeśli znalazłeś tam w okolicy dobre lokum - bierz znajomych i JEDŹ.

W pobliżu masz w zasięgu ręki:

Trogir

Obrazek

Primošten

Obrazek

Troszkę dalej na południe masz Split , a na północ Šibenik. Oba miasta warte zobaczenia.

Obrazek

Warto też pojechać do parku przyrody na rzece Krka

Obrazek

Warto w okolice Vinisce jechać, gdybym miał wybierać miejsce na pobyt w tamtym rejonie - wybrałbym VINISCE.

no i mój dług fullowy rośnie....... :D :D :D :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.10.2008 16:16

A możesz zdradzić gdzie jest to lokum 4 km od Vinisce - jaka to miejscowość/wioska :?:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.10.2008 16:50

[quote="Janusz Bajcer"]A możesz zdradzić gdzie jest to lokum 4 km od Vinisce - jaka to miejscowość/wioska :?:[/quote]

http://www.holiday-home.org/pl/portalda ... 001&LANG=4 to jest właściwie nad zatoką, już rezerwacje zrobiłem :D :D :D :D :D :D
Ostatnio edytowano 14.10.2008 19:13 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 14.10.2008 18:23

lubelski napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):A możesz zdradzić gdzie jest to lokum 4 km od Vinisce - jaka to miejscowość/wioska :?:

http://www.holiday-home.org/pl/portaldata/1/frame.aspx?tabid=1&smid=2&OBJ=DALTRO001&LANG=4 to jest właściwie nad zatoką, już rezerwacje zrobiłem :D :D :D :D :D :D

Uvala Ljubljeva to bardzo dobry wybór :D Ale holiday - home już nie tak bardzo :( Trzeba było jeszcze trochę poczekać i dokładnie spenetrować tą okolicę - http://www.dalmatianet.com/%5Fdestination/vinisce/ .
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 14.10.2008 19:01

Byłem w Vinisce. Mała rybacka miejscowośc. Idealna dla ludzi szukających spokoju i ciszy. Domy blisko morza, zatoki. Można się kąpać, łapać ryby, pływać z rybakami. Miejsce bardzo ładne z dala od hałasu i dyskotek. Parę sklepów, konob i kameralna atmosfera. Osobiście lubię takie miejsca. Napewno nie jest to koniec świata tylko cywilizacja. Ta miejscowość ma coś w sobie. Nie nadaje się dla ludzi preferujacych blichtr, modę, promenady, sklepiki i muzykę disco. I o to chodzi.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.10.2008 19:11

mkm napisał(a):
lubelski napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):A możesz zdradzić gdzie jest to lokum 4 km od Vinisce - jaka to miejscowość/wioska :?:

http://www.holiday-home.org/pl/portaldata/1/frame.aspx?tabid=1&smid=2&OBJ=DALTRO001&LANG=4 to jest właściwie nad zatoką, już rezerwacje zrobiłem :D :D :D :D :D :D

Uvala Ljubljeva to bardzo dobry wybór :D Ale holiday - home już nie tak bardzo :( Trzeba było jeszcze trochę poczekać i dokładnie spenetrować tą okolicę - http://www.dalmatianet.com/%5Fdestination/vinisce/ .

tegoroczny wyjazd z firmą Fly też nie do końca był udany :D :D , zobaczymy z Holiday home, oferta jak na razie jest ok.,a i kontakt jak na razie wzorowy :D :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.10.2008 19:15

lubelski napisał(a): to jest właściwie nad zatoką, już rezerwacje zrobiłem :D :D :D :D :D :D

Dzięki - będziecie zadowoleni , fajne miejsce :lol: :lol: :lol:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 14.10.2008 19:22

lubelski napisał(a):
mkm napisał(a):
lubelski napisał(a):

tegoroczny wyjazd z firmą Fly też nie do końca był udany :D :D , zobaczymy z Holiday home, oferta jak na razie jest ok.,a i kontakt jak na razie wzorowy :D :D

Zgoda :D , tylko po co przepłacać :?:
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone