Witam,
czy moglibyście mi polecić jakiś dobry przewodnik po Chorwacji? Dużo czytałam odn. różnych wydawnictw i nie chciałabym wyrzucić pieniędzy w błoto
Pozdrawiam!
entrada napisał(a):Witam,
czy moglibyście mi polecić jakiś dobry przewodnik po Chorwacji? Dużo czytałam odn. różnych wydawnictw i nie chciałabym wyrzucić pieniędzy w błoto
Pozdrawiam!
cerber napisał(a):entrada napisał(a):Witam,
Pozdrawiam!
To jest najlepszy przewodnik po Chorwacji - www.cro.pl
entrada napisał(a):No widzisz, ja akurat o Pascalu złe rzeczy słyszałam - że nie ma konkretnych informacji, że są nieporęczne i trudno w nich cokolwiek odszukać...
kiwigirl napisał(a):ja polecam lonely planet. obecnie w obiegu jest wersja napisana w 2007. autorką jest kobitka która najpewniej nadawałaby sie na cromaniaczkę jeździ sama i opisuje, sprawdza itp.
lonely planet tak w ogóle to sprawdzona seria, regularnie update'owana, w tym przez samych turystów.
jak ktoś lubi zwiedzać na własną rękę i wazniejsze dla niego od rad "technicznych" typu jak się dostać co i gdzie itp, sa informacje co oznacza posążek i dlaczego ten dach to taki a nie inny - polecam przewodniki Wiedzy i życia.
caal napisał(a):entrada napisał(a):No widzisz, ja akurat o Pascalu złe rzeczy słyszałam - że nie ma konkretnych informacji, że są nieporęczne i trudno w nich cokolwiek odszukać...
Zamiast słuchać, trzeba przejrzeć A kupić najlepiej dwa różne, bo się uzupełniają. Zresztą zależy czego od przewodnika oczekujesz, jeśli informacji o tym co warto zobaczyć to kupuj, jeśli aktualnych cen, oceny lokali itp to zaufaj opiniom internautom
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko