napisał(a) mariush_foto » 08.07.2008 08:09
Trebor napisał(a):Dzięki serdeczne za speed. No to jeszcze właściwie dwa pytania: czy na campie były miejsca na duże namioty? Czasem w Cro są z tym problemy; ja mam namiot bardzo duży... b) piszesz, że dojechałeś z Drwenika. A wiesz może, na co kierować się wyjeżdżając z Hvaru czy Stari Gradu tak, żeby dojechać do Lili?
1. Jak duży? Z rozłożeniem półtunelu wojskowego mogłbyby być czasem problemy, ale widziałem, że ludzie mieli naprawdę wielkie namioty; koleś, którego poznaliśmy miał dwa namioty (w tym jeden duży) + "ogródek" do picia winka. Nie powinno być problemu. Najwyżej nie zmieścisz samochodu "na działce".
2. Z Sucuraja (tam dopływa prom z Drvenika) masz tylko jedną drogę - GO WEST
Jedziesz 1,5 godziny, dojeżdżasz do Jelsy, tam jest drogowskaz na Pitve (w lewo). Jedziesz pół godziny, przez tunel, dojeżdżasz do morza - i skręcasz w prawo (na sw. Niedielę). Potem 10 minut, zjazd na camp jest zaraz za tablicą Jagodna (w lewo, ostro w dół - mała tablica, ręcznie malowana).
Wg mnie, lepiej płynąć ze Splitu niż z Drvenika... wygodniej, koszty podobne. Wtedy lądujesz w Starim Gradzie i jedziesz na Jelsę - i dalej tak jak pisałem.
Pamiętaj że w Jelsie jest chyba ostatni bankomat - na południu wyspy chyba nie ma żadnego (ja nie znalazłem).